Jump to content

Erfaringer med Berkley Nanofil fiskeline?


Anders Eriksen

Recommended Posts

Hei. Skal kjøpe ny sen til min Shimano Strafic 1000 snelle. Har tidligere brukt vanlig "gammeldags" sene med 0,20 tykkelse av type Trilene. Vurderer nå å gå over til noe nymotens. Ser da at Berkley Nanofil fiskeline høster mye skryt. Hvertfall i produkt katalogen:) er det noen som har erfaring med denne? Eller andre sener som er bra?. Skal brukes til fjellfiske, er derfor ute etter noe som gir lange kast, men ikke ryker for lett grunnet kontak med stein o.l. Bruker sluker fra 12 til 18 gram..

Anders

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Hei

Har ikke selv prøvd nanofil, og det kommer jeg nok heller ikke til å gjøre etter å ha lest meg opp på diverse forum på nettet. Kaster meget langt, ja, men er også utsatt for brudd pga relativt lav bruddstyrke og siden den tydeligvis tåler lite slitasje. Den krever også spesielle knuter siden den er så glatt (dobbel parlomar bla). Selv bruker jeg power pro 0,13 til ørretfiske. I år har jeg suffix gore 832 på ekstraspolen siden jeg har lest mye bra om denne.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar. Er du plaget med mye floker på senen? Bruker du fortom med vanlig sene? Og hvilken knyte bruker du på den type sen du bruker? Er helt grønn på dette området:) men er alltid spennende å prøve noe nytt:)

Link to comment
Share on other sites

Jeg er ikke plaget med floker når jeg bruker power pro. Det var jeg når jeg brukte fireline crystal. Bruker alltid fortom når jeg fisker. 0,21 fluorcarbon. Denne er "usynlig" under vann, og har mye bedre slitestyrke en multifilamentsener. Bruker albrightknute med superlim når jeg skjøter power pro og fluorcarbon. For å knyte fast sluk eller hempe bruker jeg parlomar.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy