Gå til innhold
Mons Larsen

Erfaringer med Helsport Svalbard 6 og/eller Gimle Family 4+2

Anbefalte innlegg

Er det noen her som har erfaringer med Helsport Svalbard 6 og/eller Helsport Gimle family 4+2?

Jeg vurderer å kjøpe enten Svalbard'n eller Gimle'n, men er litt usikker på hvordan disse takler sterk vind. Har tenkt å bruke teltet på høyfjellet året rundt med hele familien (med små barn).

Hvor bra takler Gimle (som jo er ganske mye høyere enn Svalbard) sterk vind i fht. Svalbard, som jeg regner med står stødig i veldig kraftig vind?!

post-6863-0-77182600-1340188211_thumb.jp

post-6863-0-81736900-1340188221_thumb.jp

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har ikke brukt Gimle, men antar at dette ikke er et telt beregnet for vinterfjellet og hardt vær. Det er litt for høyt og mangler blant annet stormmatter. Mulig andre har andre synspunkter, men jeg ville ikke hatt små barn i dette når vinterstormen slår til.

Har derimot brukt Svalbarden (i tre forskjellige varianter - deriblant seksmannsen) relativt mye. Den har stått fjellstøtt og er et virkelig bunnsolid telt. God plass til fem - litt trangt til seks :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Etter hva jeg vet om de så er Svalbard valget hvis du skal ha et stabilt helårstelt som både takler snø og vind. Har Svalbard 3 selv og det tåler mye vindt. Svalbard er vel dog ikke like vindstabilt som 3 5o 5 siden det er noe høyrere og der blir mer duk mellomhver stang. Dette er jo i X-trem segementet til Helsport

Gimle Family ser mer ut som et campingtelt som tåler litt mer enn campingplass og er i Trek segementet. Men det tåler nok en del selv om det er 180cm.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vel ikke ekstremt viktig om vintern. Er det mye snø kan du spa snø oppetter duk så lenge teltet har nok lufting ellers, men gjør det lit enklere i snø. Men på åpne steder på fjellet når det ikke er noe/nok snø så setter du pris på å kunne legge stein på de for å holde vinden bedre ute.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

hvor mange skal dere på tur? 3 barn og 2 vokse? hvis dere er 2 vokse og 2 barn er det og fint telt fra hilleberg Skjult lenke - logg inn for å se den

hvis du søker på forumet her,men er det er i en "hvilken telt har du" post mener jeg det er en som har Helsport Svalbard 6,han hadde 40 dager i det mener jeg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har ikkje prøvd nokon av telta men!!!! Det er hvertfall sikkert at Svalbard 6 tåler snøfall svært dårlig. Ved 1 tilfelle i vinter så kom det 10-15 cm tung snø om natta og i vår Varanger lavvu høyrte vi kun småras gjennom natta og ingenting meir skjedde. Om morningen så var Svalbard 6 teltet ved sida av heilt vrengt!! Stengene var bøygd ned og stengene over snøgrop var heilt til bunns i snøgropa (ta med reserve for det tålte de ikkje). Svalbard 6 er eit stilig telt og sikkert bra i vind men heilt klart for flatt tak og lange stenger for å tåle snøfall :???: ..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vel, foreløbig er vi bare to voksne og ett barn, men etterhvert kan det hende vi blir både 4 og 5 stk. :-P Planen er at teltet skal vare lenge, og derfor tenker jeg å investere i et kvalitetstelt. Teltet vil nok også bli brukt til "gutteturer" med 3-4 voksne karer. Det Hilleberg teltet det refereres til av "svingen", tror jeg blir litt i laveste laget.. vil helst ha et telt der det er, bokstavelig talt, rom for litt takhøyde :mrgreen:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av ost
   Minipeak eller heaxpeak? 
   Kanskje det er jeg som liker å være litt utradisjonell eller bare lommeboken som er slunken, men jeg er altså på jakt etter en til tomannstelt til meg og bikkja. Primært går vi i skog, men vidda kan også bli besøkt. Tre sesonger. 
   Bikkja er 30 kg+, jeg er 190 cm.
   Har lenge sett på pyramidetelt, jeg er av den lite tøyelige sorten og trenger litt plass i høyden når buksa skal av og på og liker meg ikke når jeg føler jeg trer på meg teltet like mye som buksa.
   Luxe hiking produserer pyramidetelt for alt fra 1 til flerfoldige personer. De to nevnt innledningsvis er det jeg ser mest på. Er det noen som har konkrete brukererfaringer? 
  • Av Familienoss
   Noen som kan tipse meg om ett telt som er kjapt å sette opp. Tenker da på ett som fungere fint for en natt eller tre på små turer 
  • Av Nisset
   Jeg er en student på mitt siste i Tromsø og har nylig blitt interisert i friluftsliv. Jeg vil derfor bruke dette året til å utforske naturen rundt meg.
   Jeg ser etter et tomannstelt som kan brukes store deler av året. Helst noe som kan brukes til og med Oktober eller lengre.
    
   Har dere noen råd til hvilket telt jeg burde kjøpe? 
   Jeg er ute etter noe billig, ett best mulig telt for 3000-4000 kr da jeg er helt nybegynner og ikke vet om dette er noe jeg kommer til å fortsette med.  
  • Av Anders P
   Hei. 
   Her om sommeren har eg hatt nokon teltturer inne i Oslomarka. Her er det mange trær, ganske varmt og relativt lite vind. I den samanheng lurte eg på om det kunne vere på sin plass å ha eit lett sommertelt med berre ein duk ? Har folk prøvd dette ? Blei det veldig mykje fukt inne i teltet ? 
    
   Eg lurte også om folk har erfaring med dette Black Diamond teltet ? 
    
   Skjult lenke - logg inn for å se den
    
   Å ha eit telt som berre veg 725 gram pluss gåstaver høyres svært forlokkande ut. 
   Kva trur folk ? 
    
    
  • Av Barlind
   Hei!!
   Jeg ønsker å selge mitt favoritt-telt of all times. 
   Kort historie, jeg ble syk. Teltet er helt nytt og bare åpnet for å sjekke at alle parter er på plass. 
    
   Kjøpepris: 8999
   Pris(teltet er ubrukt): 7000,-
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.