Gå til innhold
  • Bli medlem

Island


thrill

Anbefalte innlegg

Annonse

Hvis du følger hovedveien langs sørkysten så komer du ganske langt på en dag, men hvis du kjører småveier og svinger innom diverse turistattraksjoner så må du beregne ganske mye mer tid.

Med vanlig bil vil du ha klare begrensninger angående hvor du kan kjøre, men med en firehjulstrekker vil du stort sett kunne kjøre over alt. Med en vanlig bil er du bare forsikret når du kjører på god vei, men med en terrenggående bil er friheten mye større. Men da betaler du også veldig mye mer. Det er veldig dyrt å leie bil på Island.

Men hvis du kjører langs sørkysten så har du også et litt spennende område som heter Reykjadalur. Fint område for en dagstur.

Du kjører til Hveragerdi, kjører nordover gjennom sentrum og inn til en parkeringsplass nederst i dalen. Så går du opp gjennom dalen, langs elva, og kommer til et område som bobler og freser og røyker og hvor du kan bade i bekken i 30 graders vann, koke egg i en boblende kulp eller drikke av en kald fjellbekk i samme området. Du får kart på turistinfoen i Hveragerdi.

Hvis du skulle komme deg nord til Myvatn og er glad i god lokal mat så må du stoppe på Vogafjos kafé. Ikke la deg skremme av at det ser ut som en driftsbygning på en bondegår og at du nesten må gå gjennom fjøset for å komme til maten. Gå bare inn og smak på stedets spesialiteter. F.eks. Laks og kjøtt røykt på tørket sauemøkk, gulasjsuppe og hjemmelaget brød.

Det er forholdsvis billig å spise på restaurant, men dyrt å gå på gatekjøkken.

I dette området vil du kanskje se at de tørker noe som ligner på torv ute på markene, men det er ikke torv, det er sauemøkk som brukes til røyking av fisk og kjøtt.

Oppe ved Myvatn var det tidligere noen huler og grotter som du kunne bade i, men etter et vulkanutbrudd, jeg tror det var i 1984, så ble vannet for varmt. Men det er fremdeles slike steder som ikke står i turistbrosjyrene og som du bare finner hvis du er lokalkjent.

Hvis du kjører fra Akureyri til Myvatn passerer du et område med et fantastisk ørretfiske. Ta gjerne med deg en fluestang, men ikke gjør som meg å ta med en lettspinnstang. På Island fisker mann med flue, enkelt og greit.

Laksefiske er også fantastisk her, men det er dyrt.

http://www.lakseelver.no/Tema/island/Laksefiske%20paa%20Island.htm

Snakk med islendingene, de er veldig gjestfrie og hyggelige, og ikke la deg skremme av prisene. De har bare glemt et komma.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Her er et par bilder som viser litt av kontrastene som naturen på Island kan fremvise.

Langs sørkysten bør du også stoppe på den bondegården som ligger like under Eyjafjallajøkull.

Her har de et lite privat informasjonssenter hvor du blant annet kan få se en fin film om utbruddet i 2010 og hvordan de som bor her opplevde det.

post-4220-0-20150500-1341989448_thumb.jp

post-4220-0-69083500-1341989467_thumb.jp

post-4220-0-55731000-1341990250_thumb.jp

post-4220-0-39375500-1341990267_thumb.jp

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har satt av ei veke på Island, og minst 4 dagar til fjellvandring. Nokre tips til korte og lange turar?

Heile øya av interesse.

Takk.

Du kan ta rutebuss fra Reykjavik til Landmannalaugar, gå fra hytte til hytte og ende på Thórsmörk og ta rutebuss tilbake til Reykjavik. Kalles Laugavegur og er en fin tur, lett tilgjengelig når du ikke har så mange dager til disp. Nå er det jo endel her inne på fjellforum som fnyser av alt som er tilrettelagt, organisert og turistforeningfisert, så hvis du vil please dem kan du jo legge opp en fottur med telt opp mot vestfjordene. Vilt og spennende område - men krever litt mer forberedelser :-)

Lykke til og god tur!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.