Jump to content
IGNORED

Vanntetthet på nye telt....


lynco
 Share

Recommended Posts

Sitter her litt undrende på en leverandør av telt som jeg har handlet 2 stk telt av de siste årene. Temmelig kostbare telt, men velger å ikke nevne leverandør.

Fra før har jeg et gammelt billig telt som ble kjøpt for 799 eller noe sånt på en villmarksmesse for mange år siden, og i dette teltet har jeg aldri opplevd å bli våt. Minuset med dette teltet er jo selvfølgelig vekta....

Derfor ble det investert i både vintertelt og sommertelt fra samme leverandør, og gleden var stor da disse skulle testes.

Vinterteltet fungerte kjempebra på vinteren og alt så bra ut helt til det skulle brukes på en padletur i Telemarkskanalen. Turkompisen hadde også gått til anskaffelse av nytt telt til denne turen, type telt til rundt 2000 kroner. Morgenen etter en brukbar regnskur var hans telt tørt og fint, mens mitt var klissvått, både ytterduk og innertelt. Dette ble det reklamert på, og ny ytterduk kom fra leverandøren etter reklamasjon og enda en tur med samme resultat. Så lang så bra.... Teltet er ikke testet på sommeren etter dette.

Så til sommerteltet. Dette ble prøvd sammen med tarp på en 6-dagers padletur i Rogen i fjor og fungerte utmerket.

Men denne uken skulle jeg ligge i telt ei natt og valget falt på dette teltet. Alt funka fint frem til det begynte å regne rundt klokka 04.00 på natta.

Da jeg våkna rundt 06.30 var imidlertid både ytterduk og innerduk våt. Bikkja var med meg i teltet så det er muligheter for at han har lagt seg på innerduken og at den dermed har vært i kontakt med ytterduken. Men det som forbauser meg med begge teltene er at ytterduken blir gjennomvåt. Dersom en stryker hånden på innsiden av ytterduken merker man at vannet trekker lett igjennom. Til og med i ventilene på vinterteltet skjedde dette. Tenkte først at det kunne være kondens som var årsaken, men da skulle jo ikke dette skjedd helt ytterst i ventilene?

Jeg kan ikke huske å ha hatt dette problemet med "billigteltet".....

Så fort teltet rives for å pakkes sammen, vil jo fuktigheten på innsiden av ytterduken føre til at innerteltet blir vått, og da ubrukbart etter min mening.

Hva sier folket? Er ikke ytterduker vanntette lenger eller er det bare jeg som tar feil her?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Takker for svar, men jeg mener teltet var riktig satt opp og avstand mellom ytter og innertelt skulle være ivaretatt.

Det snakkes om ventillasjon, men ventilene har i begge tilfellene vært åpne.

Det virker på meg som at ytterduken slipper igjennom vann og ikke er vanntett i begge tilfellene. Dette merkes godt på selve teltåpningen ("døra"). Innsiden av denne er gjennomvåt. Dersom det skulle være sømmene som er problemet mener jeg at det ikke skulle vært som jeg beskriver.

Hvilke erfaringer har andre? Er ikke ytterduk på dagens telt vanntette ( som en pressenning)? Når det regner renner ikke vannet av ytterduken ser det ut for, men blir heller liggende og trekker igjennom.

Som sagt kan bikkja ha lagt seg slik at innerteltet har kommet i kontakt med ytterduken, men kan jeg forvente at ytterduken ikke slipper inn vann?

Har en plan om å sette opp alle tre teltene (også billigteltet) og sette på vannsprederen for å se om det blir noen forskjell.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy