Gå til innhold
  • Bli medlem

Helsport ringstind 2 vs. ringstind superlight 1-2


StorHans

Anbefalte innlegg

Man får fint plass til sekken i et Ringstind light 2, men da er det ikke mye plass til annet der. Jeg hiver sekken inn i teltet ved siden av meg og bruker den lille plassen i forteltet til kokkelering:

 

DSC02597.jpg

 

DSC02448.jpg

 

Flere bilder av teltet i bruk finnes på bloggen min :)

Håper jeg ikke ødelegger tråden her nå, men bare et lite praktis spørsmål om gassen. Hvor lenge har du en slik gassboks når du er på tur Bjarne?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg er nok en røslig kar, eller som legen på rekruttskolen kalte meg, "bamse av en elitesoldat" :) 187 og 140+

Grunnen til at jeg spør om sekk, er at jeg ønsker å kunne ha plass til min største sekk i alle mine telt. Og det er i dette tilfellet en powerframe.

Jeg digger alt med dette teltet, utenom litt lite fortelt, samt noe dårlig vindstabilitet. Så nå jobber jeg bare med å overbevise meg selv om hvilket telt som er perfekt for meg :) Og ettersom at jeg fullt klar over at det perfekte teltet ikke finnes, krever det litt overbevisning :D

Teltet er i første omgang tenkt til en 6 ukers tur mellom hardangervidda og dovrefjell en plass. Men jeg har ganske nøyaktig en måned på og få telt i hus før jeg drar ut på en liten ukes tur som oppvarming.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har et Ringstind II Light OG Bergans Alpinist 110 ltr-sekk. Jeg ser ikke poenget med å dra den svære sekken inn i teltet, og pleier aldri å ha den der verken vinterstid eller sommerstid. Tar ut det jeg trenger å ha i teltet, og legger sekken ute. Drar regntrekket over den og legger den helt inntil teltveggen, eller så graver jeg en sekkegrop til den om vinteren.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man får fint plass til sekken i et Ringstind light 2, men da er det ikke mye plass til annet der. Jeg hiver sekken inn i teltet ved siden av meg og bruker den lille plassen i forteltet til kokkelering

 

Støtter Bjarnehs, jeg har også med sekken inn i mitt Ringstind 2 (fra 2008, ikke light). Bruker også forteltet til matlaging i dårlig vær...

600059_10151970217740417_559838651_n.jpg

400454_10152014292995417_1269636854_n.jp

Angående vind - teltet tåler mer enn en tror, som jeg har beskrevet tidligere på forumet. Har ligget på høyfjellet i kraftig vind med helt sikkert storm i kastene. Var redd for at stanga skulle knekke, men den er fremdeles like fin :)

 

Kort fortalt er jeg knallfornøyd med teltet!

 

419915_10152046184440417_861508624_n.jpg

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Problemet med Ringstind og vind, er at teltduken slår. Og ettersom ein ligg med teltduken rett over hovudet, får ein gjerne ein fik i ansiktet. Det er ingen behageleg måte å vakne på. Dette er grunnen til at eg har eit anna telt til vindtelt (haustbruk og ellers spesielt utsatte turar), ikkje at eg ikkje stolar på at teltet skal halde. Vanleg norsk høgfjell i normale sumarmånader er derimot ingen problem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og ettersom ein ligg med teltduken rett over hovudet, får ein gjerne ein fik i ansiktet.

 

Åh? Det er jo bare å legge seg motsatt, med hodet i forteltsenden. Sånn foretrekker jeg helt klart å ligge i alle slags telt. Slipper å dra meg ut av posen, snu meg og styre verre for å fyre opp primusen på mårran.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På mitt Ringstind-telt er forteltet på langsida. Og teltet er alt for smalt til at eg kan ligge på tvers, også om eg tar i bruk forteltet. Teltduken er altså like låg både i fot- og hovudenden. Teltduken slår i begge endar i vinden, men på ein litt ulik måte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Hei,

 

Håpar eg treff korrekt tråd her. Sidan det er så mange kyndige fjellfolk her, tenkte eg å spørje litt til råds i valg av telt, og då mtp Helsport sine; Ringstind 2 vs Fjellheimen.

 

Leser at mange er særs nøgd med Ringstind 2, men at det gjerne kan vere litt sparsomt med plass om ein er to stk, samt evt. hund.

 

I al hovudsak er det som følgjer dei viktigste tinga for meg no når eg kiker etter nytt telt:

  • Det må vere lett. Dvs. rundt 2 kilo maks.
  • Enkel og fort å setje opp.
  • Stabilt for høgfjellet.
  • 3.sesongs. Då eg/vi har eit solid vintertalt, så er det i all hovudsak dei tre andre sesongane teltet skal dekke. Vinterteltet er litt unødvendig tungt til å ta med på sumarstid, så leitar difor etter eit lettare telt.
  • Pris er viktig, men er villig til å strekke meg nærare 6000,-. Tenkte fyrst rundt 3-4000,-, og det ville vore best å funne noko i dette segmentet.
  • Teltet skal nyttast av inntil 2 personar, der personlengde er 187 og 167 cm, samt det bør vere plass til ein framtidig hund. Difor er det også greit å ha litt storleik på forteltet. 

Eg har difor komme fram til Helsport sine telt; Ringstind 2 og Fjellheimen Superlight 3. Det siste er då mest aktuelt, men sidan det er så dyrt tenkte eg at eg ville spørje til råds om nokon har erfaring med dette i forhold til plass osb. mht. preferansane ovanfor? Har igrunn komme fram til at Ringstind 2 vert i minste laget. Er det andre telt som kunne vore verdt ein kik? 

 

På førehand, hjartelig takk for hjelpa!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.