Gå til innhold
  • Bli medlem

Hva er din favorittbrenner for sommerturer


Fjellvåk

Anbefalte innlegg

[...] altså ingen reflekterande vindskjerm tett på brennaren. Eg brukar heller ingen vid panne, i alle fall ikkje på 123r. [...)

Der har vi muligens forskjellen, jeg har både brukt den med 3.parts vindskjerm  + videre panne (som vel gjør at varmen slår ned)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
Annonse

Pocket Rocket kaller jeg for velte petter siden den er så høy og ustabil selv med ekstra fot på boksen....

 

Liker BRS-3000t, 25gram(!), flammejustering fra jetmotor til stearing lys til litt over 100kr så å bære med seg 2 itilfelle rottefelle går helt fint.

MEN variabel kinakvalitet gjør at jeg ikke kan anbefalle den, iallefall ikke uten å demontere den for å sjekke at ting er på stell.

Omtale/vedlikeholds tråd her 

http://www.backpackinglight.com/cgi-bin/backpackinglight/forums/thread_display.html?forum_thread_id=100258&skip_to_post=877256

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På de siste turene har jeg brukt Evernew sitt Ti DX Set uten alkoholbrenneren, men med Esbit sprit tabletter  (samme gjør jeg av og til med min Firebox Nano). Legger da et tilklippet tynt lokk fra en blikkboks eller litt aluminiumsfolie i bunn slik at den smeltede tabletten IKKE renner ut på grunn under.  Funker, tar liten plass og veier så og si ingen ting. Koker vann og steker mat helt fint på denne :). Kan som kjent også brukes som kvistbrenner og med Evernew sin spritbrenner (den bruker jeg også)...som vist her:

 

EV_3-fuel.jpg

 

mer info: http://www.evernewamerica.com/overview-1-1/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Trangia med rødspritbrenner for enkel matlaging på sommeren foretrekker jeg. Skal det lages mer avansert mat som f.eks wok med svinefilet hvor det kreves både koking av nuddler, futt i pannen under stekingen osv så bruker jeg Trangia med Multifuelbrenner X2, det er også den jeg bruker på vinterturer med bensin.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eneste problemet jeg har hatt med den er at det er en litt lite solid konstruktsjon og spesielt at pakningene på flaskene etterhvert ikke holder tett. Fryktelig irriterende. Jeg prøver selvfølgelig å plassere flaskene stående, men kan ikke garantere at de alltid står rett opp og ned under en dagsmarsj. Jeg har vært mye på tur i sterk kulde da. Kan det være derfor jeg har sliti med at flaskene ikke holder tett (omnifuel sine egne flasker)?

På primus sine fuel flasker er tetting vha o-ring i skrukorken. I sterk kulde blir gummien stivere (ref Challenger-ulykken), men vet ikke om de skades. De morkner uansett over tid og sprekker opp. Ta ut o-ringene og dra litt i dem. Er de hele eller ser du sprekker? Kjøp noen reserve hos primus-forhandler eller spesialforretning.

Jeg ble gitt for tynn oring sust, som gjorde at korken kunne skrus helt nedpå flaska uten at ringen tetta. Ahh... til byen igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.