Jump to content

Pulk og ising


Ravneskar
 Share

Recommended Posts

Hei - har akkurat kommet fra firedagers telttur hvor vi opplevde litt spesielt vær - 30 cm kald ny snø - sol og snøbyger og temp fra minus 3 til minus 25. Vi hadde tre pulker med oss - En ny fjellsport transoprter med taudrag - denne fungerte best - fløt oppå snøen - god stabilitet og ingen ising. To godt brukte fjellpulken glassfiber med tyngnde - disse ble som bly å dra.. ising - for hver stopp snudde vi pulkene å skrapa is - Så spørsmålet: Hva gjør man for å hindre is på pulk?

Link to comment
Share on other sites

Det enkle svaret gir du egentlig selv - bytt ut med FP Transporter - men det er jo ikke det du spør om. Interressant å se om det er materialet i Transportern som gjør at den ikke iser, eller om det er fravær av riper og slitasje. Det finner du ut.

For jeg regner med at det er som med rubben til Hjelmeset, hvor riper gir feste for is. Min pulk har vært på noen skjær, sånn at problemet er godt kjent. Norpulken var i utgangspunktet lakkert som en bil, derfor behandler jeg den sånn. De dype ripene burde selvsagt vært fylt, men jeg vokser bare over dem med Autoglym eller den voksen som er i bruk i øyeblikket. Hardvoks på toppen og puss som f. Når vann perler som på nybona bil innbiller jeg meg at jeg har gjort det jeg kan.

Mulig at skiprodukter - glidere - hadde gjort jobben bedre, tips mottas med glede.

Mvh Stein

Link to comment
Share on other sites

Skismøring for kaldt føre gjør også susen. Ellers gjelder det å sørge for at pulken snus når den står i ro. Is fester seg ikke like enkelt når pulken er "i drift". Og, som andre har nevnt, så iser den lettere dersom den er "rubbet" under pga slitasje.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy