Jump to content

Therm-a-Rest NeoAir All Season


Recommended Posts

Annonse

Hei. Jeg har et i str reg. Det blir veldig lite når pakket, høy r-verdi, komfortabelt, osv.. Alt som står beskrevet på nett stemmer i mine øyne. Men liggeunderlaget er såpass smalt at det er stort sett bare kjæresten som bruker det.

Regular er 183cm lang og Large er 196, selv er jeg 184. Large hadde derfor blitt litt i meste laget til meg.

Link to comment
Share on other sites

Kun fått testet det en helg, men så langt er erfaringene gode. Virker betraktelig mye varmere enn regulær Neo Air. R-verdi på 4,9 er høyt nok til at det kan benyttes alene ned i mange minusgrader., noe ingen lettvektskonkurrenter kan i dag. Det tar meget lite plass. Det er lett å blåse opp, og det kan blåses opp hardt. Stoffet kniterer og kjennes ut som den plastikken det er. Er spendt på levetiden, men tror det vil holde en god stund.

Link to comment
Share on other sites

Hei

Jeg fikk kjøpt to stk (et til samboer også) rett etter lansering, fra statene, og har brukt mitt mye siden jeg fikk det ca juni 2011 (bla på en 9 dagers runde på hardangervidda).

Jeg har brukt det hver mnd siden jeg fikk det, og jeg føler det isolerer meget bra, selv på kalde dager (dog ikke testet i kaldere vær enn ca -10)

Ekstremt lite og lett i nedpakket tilstand, raskt å pakke ned, raskt å blåse opp.

Det virker også å være ganske solid. Egentlig overraskende solid med tanke hvor skjørt det egentlig virker, selv om det nok kun er ment for bruk i telt etc. Tror absolutt ikke det er noe å satse på å ligge rett på kvister, stein og bål etc, selv om min 40kg schæfer ved flere anledninger har tråkket rundt på det, og til tider tatt "morgenstrekken" med labber rett inn i madrassen, uten at det har tatt skade av det.

Nå er jeg sånn røflig 175 / 75, og trives meget godt på et i size R

Vi har som sagt to stk, da også min samboer bruker det. Begge har fungert utmerket.

Jeg ser at prisen i Norge er ganske stiv. Fikk våre for 150$ fra statene, og med frakt og mva så ble det vel rett under 1000 lappen pr stk. Så et tips er kanskje å hente det fra US. (selv om det er ganske varierende om Thermarest sine produkter blir solgt "outside us")

Mvh Lars

Link to comment
Share on other sites

Jeg har nettop ligget to netter i telt på dette underlaget (med skumgummiunderlag under). Har aldri ligget så komfortabelt i telt før, og bredden er helt OK. Materialet det er laget av virker ganske solid.

Uansett vil jeg alltid ta med et ikke-oppblåsbart underlag i tillegg, av tre grunner:

- Beskytter det oppblåsbare underlaget og gir bedre isolasjon om vinteren.

- Man har fortsatt et underlag hvis det oppblåsbare punkterer

- Man har noe man kan sitte på utenfor teltet, direkte på all slags underlag, f.eks. i lunsjpauser.

Link to comment
Share on other sites

Hei

ja, enig. Jeg ender stort sett alltid opp med å dra med meg en fjellduk uansett (omtalt på en haug av andre tråder). Den er super til det meste, bla som "vegg-til-vegg teppe" i teltet :-), og til alle varianter av sitterunderlag etc

Link to comment
Share on other sites

Er det noen spesiell grunn til at Thermarest NeoAir og Exped Downmat koster like mye hos Oslo sportslager. Man skulle jo vente at et "vinterunderlag" som Downmat skulle være dyrere. Men så er jo Thermarest lettere, og ikke minst ekstremt lite etter sammenpakning - er vel grunn nok til en forholdsvis høy pris kanskje?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy