Gå til innhold
  • Bli medlem

Skarvheimen


ods

Anbefalte innlegg

Årets tradisjonsrike Skarvheimentur startet som flere ganger tidligere på Breistølen ved fjellovergangen Hemsedal – Lærdal. Planen var å gå til Iungsdalen første dag, men ryktene fortalte om en større gruppe på Iungsdalen kommende døgn, så vi valgte å stoppe på Bjordalsbu med noen avstikkere for å gjøre turen lengre. Nydelig vær på lørdag morgen, men dette holdt ikke særlig lenge. Hadde delvis følge med en ung mann med telt som skulle nå Finse på mandag, noe som hørtes ganske slitsomt ut etter all nysnøen som hadde kommet med tilsvarende brøyting. Han hadde for øvrig kommet fra en 8 måneders jordomseiling for bare to dager siden, så eventyrlysten var det ikke noe å si på. Men all brøytingen han fikk etter at vi hadde stukket av fra hovedruta, fikk han til å forandre planene, for han tok inn på Bjordalsbu for overnatting og innså det håpløse i tidsplanene.
Neste dag tok de fleste av oss over det høytliggende (1600 –1700 m) og spennende skiterrenget sydvestover mot de innerste delene av Fødalen, mens de eldste (bl a en meget sprek 80-åring) sammen med turleder fulgte kvisten mot Iungsdalen. Til dels liten sikt gjorde at det ble spennende og morsom orientering. Fra Breiskaret kjørte vi ned en flott fjellside på flere hundre høydemeter mot bunnen av Fødalen. Øverst var det fint telemarkføre, men da vi nærmet oss dalbunnen ble det varmegrader med tilsvarende tung og kram snø. Selv hadde jeg ikke tatt med mykere voks enn ”Rød spasial”, noe som ikke ga feste i det hele tatt. Det ble et slit med staking utover Fødalen og det lange Fødalsvannet inntil vi nådde de siste bakkene ned mot Iungsdalen.
Neste dag var planene å gå til Geiteryggen via Kongshelleren, men den sterke motvinden, føret (våt nysnø) og hensynet til de eldste gjorde at et alternativ måtte finnes. Det ble å gå de 22 kilometrene med vinden på tvers til Myrland hvorfra vi fikk ordnet biltransport til vestsiden av Geiteryggtunnelen.
Neste dag var planene dagstur fra Geiterygghytta. Været fortsatte i samme stil med frisk vind opp til kuling fra sydvest med tilsvarende snøfokk, men temperaturen hadde heldigvis gått noe ned. Egentlig hadde vi tenkt oss opp på Vargbreen, men i dette været ble heller turen lagt til det spennende skiterrenget i Godfjell/Ynglesnut-området. Her ble det også orienteringsutfordringer i det tette snøfokket. Da vi nådde kvisten mellom Kyrkjedøri og Godfjell, fulgte vi denne mot Geiteryggen. Sikten var såpass dårlig at i vindkulene så vi ikke fra en kvist til den neste enkelte ganger.
Siste dag fulgte vi kvisten mot Raggsteindalen, men brøt av fra denne ruta og gikk ned Ynglesdalen, krysset Strandavannet og tok rutebuss til Geilo hvorfra tog til Oslo. Rutebussen startet egentlig i Myrland, men takk for ypperlig service fra busselskapet for bussen tok turen oppom Storestølen bare for å hente oss.
Alt i alt og på tross av mye vær, en fin tur med mye koselig sosialt i en humørfylt gjeng..

Vis rapporten i Turkartet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Heriks fremhevet denne emne
Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.