Gå til innhold
  • Bli medlem

Bergans Alpinist 110/130 liter forhandlere?


Rismyhr

Anbefalte innlegg

Du glemmer det vesentlige med gratis returrett - det øker omsetningen betraktelig. De aller fleste er skeptiske til å kjøpe sko og klær på internett. Slikt skal prøves først (noe denne tråden også er et bevis på). Ved at butikken tar på seg kostnadene med returfrakt så øker man kundetryggheten. Når folk føler seg trygge så øker kjøpevilligheten. Med økt kjøpevillighet kommer økt omsetning og raskere vareflyt. Dette gir mynt i kassa.

 

 

 

Du har helt rett i at det øker omsettningen,  så lenge man tilbyr mer enn konkurrentene. Totalmarkedet går ikke opp. 

Man må også huske at høyere omsettning  for den enkelte aktør ikke nødvendigvis bidrar til å skape overskudd uten at prisen settes høyt nok til å dekke merkostnaden.

 

Vi diskuterer egentlig hvilket service nivå vi er villige til å betale for. Jeg for min del foretrekker å handle med leverandører som ikke har bakt inn for store kostnader til å drive barnehage for rotete kunder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Om du selger 20 jakker mer hver dag, så går du mer i pluss automatisk. Husleia, lønnsutgifter og generelle driftsutgifter stiger ikke relativt med volumet.

 

20x 4000,- = 80.000,-

 

Halvparten av dette går til leverandøren som innkjøpsutgifter.

 

I løpet av en 5 dagers uke har du likevel solgt jakker til 200.000,

 

I løpet av året har du solgt jakker for 9.600.000,-

 

En ekstra ansatt som kan pakke og sende ut 20 jakker hver dag og samtidig behandle returer, koster ca. 450.000,-

 

 

Er du som butikkeier villig til å si nei til 9.150.000,- for å spare en brøkdel av dette på fraktkostnader? Det er selvfølgelig et veldig enkelt regnestykke, men det viser nøyaktig det jeg sier: å få mer omsetning med små grep kan gi store gevinster. Å gå i pluss handler i stor grad om volum og rask lagergjennomtrekk. XXL er beviset på dette, det er omtrent den eneste sportkjeden som har gått i pluss i Norge de siste årene.

Totalmarkedet har ingen betydning, for nettbutikkene drar i hovedsak kunder fra de rådyre lokalbutikkene uansett. Siden du misliker returkundene pga. økte priser, så antar jeg at du ikke handler lokalt likevel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Totalmarkedet har ingen betydning, for nettbutikkene drar i hovedsak kunder fra de rådyre lokalbutikkene uansett. Siden du misliker returkundene pga. økte priser, så antar jeg at du ikke handler lokalt likevel.

 

Alle varer som trenger prøving pga størrelse/passform handler jeg lokalt. 

 

Det jeg er redd for er at lokale forhandlere forsvinner. Den dagen vi blir tvunget til å kjøpe feks ryggsekk eller sko på nett vil det naturligvis bli nødvendig å sende noen i retur før vi finner noe som passer. All denne transporten og ompakkingen vil nødvendigvis bli kostbar, både i penger og for miljøet. I en slik sammenheng blir kanskje ikke den lokale sjappa så dyr likevel?

 

Derfor er jeg motstander av ansvarsløs oppfordring til å missbruke angreretten.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

Jeg er 178 og ga opp alpinisten. Jeg slet med at hoftebeltet traff hoftebøyeren. Dvs at låret traff kanten av hoftebeltet i motbakke slik at det ble motstand. Resultat svært stive hofter og mye ubehag på tur. Kjøpte senere viking modellen som er litt kortere i ryggen og da ble det bedre. Har aldri hatt dette problemet med sekker fra norrøna, arcteryx eller gregory. Gå derfor i trapp med sekken før du bestemmer deg er mitt råd.

Mvh

Tore

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å gjøre som torese også har gjort - dvs å dreie tråden tilbake til å handle om Bergans Alpinist - så er den på salg hos Sportshuset Outlet på Lørenskog til 2499,-... det er en litt bortglemt/bortgjemt butikk som kan være vel verdt et besøk. Det er jo en outlet så de har ikke alle størrelser (de har det de har), men med bare litt flaks så gjør man et kupp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Er også på utkikk etter en Bergans Alpinist eller Powerframe. Noen som vet om XXL får inn disse igjen til samme pris? Finner dem ikke på nettbutikken for øyeblikket. Har sendt mail til kundeservice, så håper på svar i løpet av dagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.