Jump to content

Hva bør jeg kjøpe av 3-sesongsposer?


virrma

Recommended Posts

Jeg trenger ny spvepose som skal holde ned til -10 (med ulleundertøy og lue), og jeg er veldig fristet av dun. Jeg bærer for både datteren min og meg selv, så både vekt og volum er begrensninger jeg kjenner på støtt og stadig. Hvis jeg kjøper dun, så tror jeg at et fuktavvisende trekk burde være bra, ikke minst fordi unger innimellom søler i telt. Jeg har familie som skal til USA i nær framtid, så gode kjøp derfra er veldig aktuelle. Kan noen hjelpe meg med tips?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg har god erfaring med "vanntette" membraner i soveposer. Sikkert lurt å ha med en "småtting", men lurt uansett på vinterposer. WM er utrolig bra, men også veldig dyre. Har WM Apache i mikrofiber. Den holder absoulutt til -10 for en mann, har Lynx GWS som holder til -25 for en mann.

Antilope GWS (-15 for menn) er nok den som ligger nærmest din spesifikasjon, men den er litt brei, tipper jeg (jeg ligger godt i Apache som er 150cm bred og er normalt bygd).

http://www.westernmountaineering.com/index.cfm?section=products&page=Sleeping%20Bags&cat=Gore%20Windstopper%20Series&ContentId=49

Mange her på forumet skryter av ME-soveposene. Denne har drilite-loft stoff, som jeg tror er ganske likt GWS:

http://www.oslosportslager.no/produkt/mountain-equipment-snowline-750-dunsovepose-200-cm-7937.aspx

Ps: "vanntette" soveposer er vanskelig å komprimere. Anbefaler kompresjonstrekk!

Link to comment
Share on other sites

Takk svar og tips. "Vanntett" ytterstoff koster litt i vekt og volum, men det kan muligens være verdt det. Jeg er ganske fristet av Apache GWS etter flittig sufring på jobben i dag. :) Jeg har sett på Antilope, og synes den ser bred ut. Må sjekke litt til før jeg konkluderer.

Jeg er i alle fall i den heldige situasjon at jeg fikk en del penger til jul som jeg skal bruke på "noe jeg ønsker meg". Øverst på den lista står ny sovepose, så dermed har jeg råd til å kjøpe dyrere pose enn jeg ellers ville gjort. Herlig!

Link to comment
Share on other sites

Marmot lager også veldig gode poser, så Membran-posen Björn anbefaler er også interessant (tilsvarer WM Apache). Lithium-posen går ned til -10 for kvinner (kan sammenliknes med WM Lynx). Større sjanse for å finne Marmot billig på et eller annet nettsted enn WM.

http://marmot.com/products/lithium_membrain?p=117

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Det ble Western Mounaineering Apache GWS, og jeg har endelig fått testet den. Den virker bra, men jeg stusser veldig over at snorene rundt hette og kragen ikke har noen låsemekanismer. Jeg måtte knyte knuter for å holde de på plass, og det kan da umulig være meningen. Er det en mystisk løsning her jeg ikke skjønner, eller har jeg fått en sovepose som mangler et par biter?

Link to comment
Share on other sites

Guest Björn

Min Ultralite har snabblås, kontakta butiken där du köpt den och fråga om det skall vara så. Jag tror att man missat i leveranskontrollen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy