Gå til innhold
  • Bli medlem

Flytte, men hvor ?


kenny28

Anbefalte innlegg

Tja. Sotra har jo en utrolig fin skjærgård. Når det gjelder dykking er det blandt de beste stedene i landet. Når det gjelder klarting har de blant landets beste utvalg i sportsklatringsfelt. De har også greie turområder hvis du synes det er greit å gå relativt flatt (0 moh til maks 341 moh.), men ikke mye fjellområder å skryte av nei. Noen brukbare fiskevann er der også, de har og svært godt fiske i sjøen. Det er ikke såå langt å kjøre til byfjellene (40min) og til gullfjellet (1 time) heller.

Dessuten regner det gjennomsnittlig 40% mindre på Sotra enn i Bergen.

Jo det regner mindre men det blåser jo nesten alltid. Byfjellene er jo når man ønsker folk rund seg men skal du være litt for deg selv må du bli hjemme. Det samme med gullfjellet. Du må ut i regnværet skal du være aleine ellers er det 1mill mennesker på tur når det sol eller noe som likner.

Har gått engang fra Espeland til Bergen til florida sykehus der min samboer jobba og det over fjellet til ulriken og ned med ulriksbanen. Det var en av de fineste turene jeg har hatt. Men det var midt i uka engang og nesten ikke et menneske.

Ellers var jeg oppe på fjellfestning og liatårnet. Liatårnet i skikkelig regn.

Jeg trives nok bedre i skog og mark. Skjærgården i Grimstad er også flott.

Men bergen er min yndlingsby men helst i finværet. Kulturelt sett veldig bra. Men dyrt å bo i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ja Telemark er fint. Ett godt valg.

For noen år siden var jeg nær ved å flytte til indre Telemark. Det som gjorde meg betenkt var det store politiske flertallet for EU og EU-tilpasning på stortinget. Da Sverige ble med i EU ble store deler av landsbygda liggende øde. Og det var langt mer næringsrike områder enn indre Telemark.

Jeg tror også politikernes ønske om stadig nye bomstasjoner og mye høyere drivstoffpriser vil bidra sterkt til å gjøre utkantene ulønnsomme.

Det samme kan vel sies om kampen for mer rovdyr og primærnæringenes betingelser. Utrolig mye av økonomien i utkantene består av mindre gårdsbruk.

Muligheten for at deler av Telemark etter hvert snart blir avfolket er antagelig til stede. Investerer man en million i nytt hus i dag kan det hende man får igjen bare 20% om noen år.

Eiendomsprisene i f.eks Dalen har steget med mange hundre prosent de siste ti årene. Særlig på grunn av høye låneopptak og voldsom hyttebygging i slike områder. Når gjeldskrisen begynner å gjøre seg gjeldene for fullt kan hytter i utkantstrøk bli uselgelige. Da vil dette kunne skje med vanlige eiendommer også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svaret mitt er Helgeland.

Her har du alt, sånn ca, en times biltur unna. Jeg vet at Grane kommune gir (ja, gir!) 350 000 cash kontant + gratis tomt til de som vil bygge hus der. Forøvrig to svært attraktive nasjonalparker rett utenfor døra.

Selv om denne kommunen ikke er så kjent, har du nok hørt om både Børgefjell og Lomsdal-Visten nasjonalparker.

Forøvrig er Vefsn og Mosjøen der jeg bor fantastisk som "turby". Kort vei til breen, kort vei til fjellet, kort vei til fjordene, kort vei til skjærgården (og hvilken skjærgård!), og forsåvidt kort vei til kaffebarene, hvis du skulle ha behov for det innimellom. Selve byen er kanskje ikke så attraktiv for de fleste, men servicenivået er meget bra, og Robek er på god avstand. Alcoa (tidligere Elkem aluminium) er etablert som hjørnesteinsbedrift, men her er mange andre arbeidsmuligheter også.

En og annen østeuropeer reker forbi, men de går bare inn låste dører... ;)

Lykke til, og velkommen til Helgeland!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.