Gå til innhold
  • Bli medlem

Klatre Mt.Kenya


Taco

Anbefalte innlegg

Hei!

Er det nokon som er kjent med vanskeleghetsgraden på klatring på Mt. Kenya? Då tenkjer eg hovudtoppen(ane), og ikkje lenana, men Batian og/eller Nelion. Ev. nokon som har gode tips for å gjere dette på eiga hand, samt kunnskapar om guidar/byrå som ein kan ta kontakt med når ein kjem ned?

Er særs takksam for alle svar og hjelp!:) Har planar om å reise ned til sumaren, og prøver difor å finne ut kva som kan venta oss. Har som tanke å prøve å gjere det på eiga hand. Dvs. ikkje ved hjelp av aktørar i Noreg sidan det blir litt for dyrt, men planlegge, kontakte og gjennomføre det sjølve.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei!

Hadde planer om å klatre Batian i sommer, men det ble avlyst grunnet akutt prolaps i ryggen samt stort snøfall på fjellet. Har planer om å prøve igjen ved senere anledning, antakelig i mars måned via tvillingtoppen Nelion.

Vi to hadde tenkt til å gjøre dette alene. Brukte først Kilimanjaro som akklimatiseringstur og deretter leide vi transport i bil fra Nairobi til Sirmon gate (i regi av Zara International/ClimbingKilimanjaro). Temmelig gjørmete de siste 9 km opp til gaten, sørg for at sjåføren er klar over dette og ordner en skikkelig 4-hjulstrekker.

Litt om turen vår som ikke gikk lenger enn til første camp kan leses her http://peakbook.org/tour/18550/Ryggsmerter+og+regnsesong+p%C3%A5+Mount+Kenya.html

Selve klatringa (North Face Standard route, sesong juli-september) dreier seg om 15-20 taulengder, stort sett rundt grad 5 med innslag av svake 6`er-crux. Dette klatres i tøff høyde, kaldt og mulig isete fjell. Om du ikke kjenner ruta kan det være en idé å bivuakkere undervegs, ta med nok vann og klær! Returen går samme vei med boltede snufester. Shipton`s camp er vanligvis BC, og nås fra Sirimon gate.

Kan sende deg et dokument via mail med mye info om denne ruta om du ønsker.

Kjenner ikke til noen spesielle guider. Det finnes mange "all-inclusive" opplegg, men dette er jo svindyrt. Jeg ville i så fall foretrukket en semi-privat tur der man leier noen lokale når man ankommer nasjonalparken... Hvis du adder Dancan Njoroge http://www.facebook.com/dancan.njoroge1 så tror jeg han har en del kontakter som kan føre deg opp.

Vinterstid (desember-mars) er ofte en bedre sesong å klatre på, siden det vanligvis er både tørrere og varmere. Vi dreit oss ut da vi ankom i starten av regnsesongen (midten av august) og snøen hadde lagt seg. Ruta som er mest brukt da er ruta fra Austrian Hut, og den går flere taulengder via Nelion og bort til toppen. Sjekk turrapport http://wwv.no/foreign.asp?subpage=7&ReportId=3534&CountryId=116

Lykke til, og om du har spørsmål så skal jeg svare på det jeg kan. Hinsides mye forarbeid og logistikk som skal på plass...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjarteleg takk for kjempemessig svar! :)

Planen vår var igrunn å gjere dette i august som kjem, men eg ser no at vi mogleg bør revurdere tidspunkt for avreise, og heller gå for vintertid.

Hadde du hatt moglegheit til å sende dokument om ruta per e-post hadde det vore skikkeleg bra! Adresse mi er som følgjer: [email protected]

Veit du kor mykje må ein pårekne å betale for å leige inn lokale folk ca? Eller, om eg vågar å spørje, kor mykje betalte dykk ca for opplegget dykkar så langt som dykk kom?

Eg har nok mange spørsmål, men skal ta å lese skikkeleg gjennom linkane du har lagt ved, samt litt meir om sjølve ruta.

Nok ein gong, mange takk for utfyllande tilbakemelding så langt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Om ikke vintertid så helst tidligere enn vi prøvde oss, i regnsesongen er det MYE nedbør i området. Fjellet ligger på ekvator og det varierer med årstiden hvilken side av fjellet det er mest sol dagtid, derfor er ruta via Nelion mest gunstig (les: mindre is/snø) fra desember til mars og North Face Standard Route i juli-sept. Det er ca. 12,5 timer med dagslys hele året, og en tur opp krever nok to dager om man ikke er veldig effektive eller kjenner ruta. På Nelion ligger en liten bivuakkhytte på toppen og det finnes ellers flere brukte bivuakkhyller i nordveggen. Regn med ned mot -10c om natten. Nok en gang, ikke undervurder høyden, ta dere god tid til å akklimatisere dere, enten ved et forspill til Kili eller vandringer opp mot Point Lenana (den "falske" toppen på Mt. Kenya).

Info om klatringa til Nelion (SØ-ruta), graden ligger rundt 5`ern: http://www.summitpost.org/normal-route-nelion-se-face/156512

Naro Moru route fra Naro Moru gate er nok en kjappere innmarsj for Nelion enn fra Sirimon gate som vi tok for nordruta.

Fra Nelion må man forsere en egg kalt Gate of the Mists ( http://www.summitpost.org/batian-true-summit-of-mt/149723 ). Kan være kjekt med stegjern på vei tilbake for å forsere en snø/isbakke. Evt kan man legge igjen et tau og gå på klemknuter tilbake.

Sjekk også http://www.summitpost.org/mount-kenya/150259

Har dessverre ingen anelse om hva standardprisen på føring til topps ligger på.

Grovt sett var kostnadene våre slik pr. person:

-Flyreise t/r Oslo-Nairobi (6200,-), ble 7000,- i tillegg for ny flyreise hjem pga akutt prolaps...

-------------------

Kilimanjaro:

Kilimanjarotur m/Zara Adventure: 7000,- (park fee inkl. 3000,-)

Tips til guide, kokk og porters: 900,-

Transport mellom Nairobi og Moshi: 400,-

------------------

Transport mellom Nairobi og Sirimon gate (Mt. Kenya): 1200,- (vi fikk ordnet dette ved å kontakte [email protected] )

Park fee Mt. Kenya: 900,- (skulle betalt 2500,- om vi hadde gått for toppen) Husk at det også koster å bruke hytter i parken, telt er gratis. Bruk kokeapparat med bensin (mye lettere å få tak i) fremfor gass!

Hotellutgifter: 1500,-

Mat: Veldig billig, noen hundrelapper

Logistikk er en liten utfordring i Afrika, og "afrikansk tid" er veldig særegen. 20 minutter = 2 timer... Hakuna matata...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må berre få sei hjarteleg takk for mange gode tips så langt! Imponert over kor engasjerte og hjelpsame folk er her inne! Fantastisk!:wink: Er litt på farten her, men kjem tilbake i løpet av helga med nokre kommentarar, samt nokre spørsmål :D

Ha ei god helg!:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.