Gå til innhold
  • Bli medlem

Helårstelt


Mr. Bratsberg

Anbefalte innlegg

Annonse

Coleman vet hva de gjør. De har ressurser til å kunne utvikle nesten hva som helst og bør kunne være konkurransedyktige med annet gull fra USA. Jeg for min del får skikkelige kæmping-assosiasjoner når jeg hører ordet "Coleman", men hjemmesiden deres har flere produkter egnet for lange, kalde turer. Prøv å kjøp det da vel! 3500 kroner er ikke stort mer enn hva vi forbruker i klatretau på en skikkelig tur!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her har du eit meget bra telt som nesten er totalt ukjent for nordmenn . Og det til halv pris http://www.webtogs.co.uk/Lightwave_t2_Arctic_2P_Mountain_Tent_102357.html Her ser du mål og vekt http://www.lightwave.uk.com/en/tent_t2arctic.php Einaste forskjellen til det som er på tilbud er at det grøne teltet ikkje ha stormmatter, ellers er det samme teltet. Ser ein på måla så er det eit romslig telt med bra stort fortelt. Då eg handla der så var det fraktfritt ved kjøp over 375 pund og eg fekk VAT 20% refundert. Dermed blir dette eit svært rimeleg kvalitets heilårstelt.

Her er ein liten anmeldelse av den røde T3 modellen http://www.alexhibbert.com/reviews/ Dette er eit telt der ein set opp innerteltet først og yttertelt etterpå. Mange nordmenn er veldig skeptiske til dette,men slike telt har vore brukt på mange ekspedisjonar rundt om så sjølv om det er litt meir tungvint å sette opp så er dette systemet velutprøvd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med Gimle 2+ light?

http://www.helsport.no/no/produkter/TELT/_Trek/Gimle_2

https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=19170&highlight=gimle

http://www.amfibi.no/display.aspx?menuid=&prodid=24742

Lurer selv på og kjøpe gimle 4 teltet eller Keron 4 GTeller Svalbard 6 Camp er ikke lett det telt greine :D

Har et norrøna 3 mans telt tunnel,men syns tunnel blir litt lavt under taket,men er vel greit og ha lavt under taket på vintertid med tanke på fyring etc. og til 4 stk blir 3 mans telt noe lite :shock:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig usikker på om Gimle - modellene fra Helsport er solide helårstelt. De er riktignok store og høye. Det gir komfort og tørkemuligheter, men jeg ville kjøpt Exped Orion Extreme om et høyt, 3-sesongtelt skulle brukes om vinteren.

Vet forøvrig ikke hvorfor Coleman er så tungt. Kan være tungt pga skikkelig dimensjonering for ekstrembruk. Kan også være fordi de bruker gammel teknologi. Vet ikke, men er enig i at 5,6 kg på det som i praksis er et tomanntelt om vinteren blir tungt. Om vinteren bruker vi ofte pulk/sklibrett, ikke sant? Da tåles tyngde bedre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet forøvrig ikke hvorfor Coleman er så tungt. Kan være tungt pga skikkelig dimensjonering for ekstrembruk. Kan også være fordi de bruker gammel teknologi.

6 stenger og belagt duk, er nok litt av grunnen i alle fall.

Hilleberg Saivo er mykje godt same konstruksjonen, men utan ekstra stenger i kvart fortelt,og litt smalare, veg 5kg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

som i praksis er et tomanntelt om vinteren blir tungt. O

Er ikke så sikker på denne når det gjelder coleman teltet. Se på målene. Innerteltet er bare 4cm smalere enn hilleberg nallo 4 og 13cm lengre. Godt mulig dette faktisk er ett romslig 3mannstelt uten at jeg har sett det. Uansett så syns også jeg det er tungt og siden tråden handler om helårstelt og ikke ekstrem vintertelt så utelukker det seg selv på en måte. Stusser også på at det ikke er stormklaffer på ett telt som er beregnet på ekstrembruk. Men prisen er jo bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisan!

tror ikke noen av dem er feil nei,noe grunn til du ikke vil ha nallo-3-gt?

siden dere er kun 2 voksne så vil jo det telte her fungere veldig bra vil jeg tro,det er ikke like høyt hele veien men vil tro ikke det er så viktig?

Du vil hverfall sette veldig pris på vekten når du skal gå på tur i fjellet :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

spennende tema det her...

Hvordan er kvaliteten på helsport vs hilberg da?

slik rent teknisk sett på duken osv...ser helsport har "Helsport Superlight®1000 yttertelt" på svalbard hvordan er det vs hilberg sine 1200/1800?

Har brukt både hilleberg og helsport telt og har ikke sett noe som skulle antyde at helsport har dårligere kvalitet på duken i hvert fall. (Hvordan forskjellen er rent teknisk vet jeg ikke.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

nallo har keron 1200 ikke 1800. det har jo forsåvidt kaitum også.

jeg hadde sett for meg et "ekstrem" telt, vekt blir prioritert bort (til en viss grad.)

Hovedgrunnen til å ikke bruke Nallo som vintertelt er den skrå bakveggen, og luftingen bak som må blokkeres. Det skal ikke så mye snø til før teltet blir betraktelig kortere. Ellers har jeg vært veldig fornøyd med Nallo som vintertelt. Skrå bakvegg er det på Nammatj også, men der er luftingen mye bedre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.