Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

VIDEO:Padletur gjennom av Sootkanalen i Aurskog-Høland kommune 1-4. oktober 2011


Anbefalte innlegg

Jeg er en gutt på 21 år som alltid har vært interessert i skogen og naturen, friluftsliv, og helt siden jeg har vært liten pjokk har jeg blitt dratt med på tur. Naturen gir meg enorm mye og det å gå turer er første prioritet for meg! Har vært på en del småturer aleine, ellers mye med kompiser. Ifjor gikk jeg på friluftsliv på en folkehøgskole på vestlandet et helt år, og fikk utrolig mye tur erfaring fra mange mange turer i fjellet!

Men jeg har aldri hatt noen særlig lange turer aleine før, derfor bestemte jeg meg for å padle Sootkanalen. Navnet på denne ruta er kansje noe misvisende, for Sootkanalen utgjør bare en del av turen. Kanalen har fått navn etter Engebret Soot, som levde fra 1786 til 1859. Han var født i Aurskog, og fløtningsingeniør av yrke. Sootkanalen er en av hans mange byggverk. På det meste arbeidet 600 mann med å bygge denne kanalen!Til planlegging av turen brukte jeg boka til Øystein Køhn, "Padleperler" utgitt i 2008. En herlig bok for de som liker å padle! Jeg har laget en video hvor jeg har prøvd å beskrive hvor turen går fra start til slutt. Føler egentlig det meste av info i forhold til en tur rapport kommer fram i filmen, ellers får dere bare spørre/si ifra!! ;-)

Mvh Magnus Rismyhr

Vis rapporten i Turkartet

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fin rapport!

Og til alle forum-lesere, spesielt i Østlandsregionen: Aurskog-Høland er et område verdt et besøk! Bare 45 minutter med bil fra Oslo, men merkelig ukjent for de fleste. Flott natur, og mye dyreliv. I tillegg til det "vanlige" som elg, rådyr og mye småvilt og skogsfugl, så er det ulv... Det heter vel ikke løp og kjøp i denne sammenhengen - men dra avgårde og opplev!

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Utrolig underholdende og inspirerende video, Magnus! Velregissert og interessant også. Deg har vi neppe og forhåpentligvis ikke hørt og sett for siste gang.

Også litt spesielt med musikken fra "Into the Wild", en film jeg virkelig har et sterkt forhold til av flere grunner.

Lykke til videre, både med turliv, opplevelser og dokumentering!

:D

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 2 weeks later...
 • Heriks featured this emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Isak Knutsen
   Det er fredag som betyr at en ny episode av serien "Landet På Langs" er ute! Dette er en gøyal episode! Vi blir blant annet invadert av en flokk kuer som er veldig innpåslitne;) I tillegg mister Simon pannebåndet sitt mens han bader i en innsjø. Om du har sett på tidligere episoder vet du hvor viktige pannebåndene er. Derfor bestemmer Simon seg for å prøve å dykke ned til bunnen for å finne det igjen. Alt dette og mye mer i dagens episode:)
  • Av Isak Knutsen
   Mange drømmer om en ferie eller en langhelg i vakre Lofoten. Tidligere i år ble jeg invitert av Risvær Brygger for å oppleve hva Lofoten har å by på i noen dager. Dette er videoen fra disse rå dagene sammen med hyggelige folk i flott natur! Kanskje den kan gi litt inspirasjon til aktiviteter om du har lyst til å prøve noe av det samme;) 
  • Av Jonas Svensson
   Hei, driver å lager noen filmsnutter bare for moro skyld, men nå har mitt favoritt redigeringsprogram (windows moviemaker) tatt kvelden.
   Prøver fortvilet å finne et som er like enkelt og brukervennelig som dette, har til nå prøvd Adobe sine (premiere og elements) men jeg synes de er litt for "omstendige"
   Trenger tips, kan gjerne koste "noen" trønderske bøkks
  • Av zyrpe
   Her er siste videoen jeg har laget tilbakemeldinger mottas med takk.....faktisk stoooooor takk. Er helt noooooobe på dette, men syns det er motiverende. Så har jeg tenkt å satse litt på YouTube.
   Lurer på hvilke erfaringer folk her har med å lage videoer. Jeg går stort sett alene, så må tilpasse utstyret etter det. I tillegg er jeg en MILSPEC fanatiker, så alt på være rugget og vanntett.
   Utstyret her har vært iPhone og Olympus Though TG4. Men ser at jeg må ta med meg Action Cam også, har allerede et Garmin VIRB XE. I tillegg så har jeg gått til anskaffelse av Zhiyun Smooth 4 Gimbal og en INSTAMIC. Det er det jeg har råd til akkurat nå som student, så det får holde en stund.
   Er også over normen interessert i kart, så har testet litt forskjellig med tanke på "kart animasjoner". Just begynt å sysle med Google Earth Studio (ergo den psykointroen), og har også tatt steget med å begynne å lære med Adobe After Effects. Liker videoer hvor det er enkelt å se hvor folk befinner seg.
   Er det noen andre som har gode forslag, eventuelt kan poste link til noen bra videoer. Opplever stort sett på YouTube at når man spør noen som har laget video hvordan de gjør ting, så lager du jommen en video som viser hvordan det skal gjøres      Fantastisk plattform..........
  • Av UTE avdelingen
   Se videoen fra Tove’s vintertur, to netter under et tarp, bålkos og isfiske. Utprøving av en muslibar blir det også. Og huskiene Kiro og Enja er selvfølgelig med. La deg inspirere. 
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.