Gå til innhold
Lilja

Hjelp min sønn på 12 vil på tur alene med kompiser...Noen råd hva som trengs?

Anbefalte innlegg

Nei, det er ikke et hypotetisk problem. I de aller mest brukte områdene er det merkbart. (Kvist og mindre stammer som ligger igjen etter for eksempel hogst/tynningshogst(der det er aktuelt) vil heller ikke telle særlig ut i fra et biologisk synspunkt, bare for å presisere det) Har ingen motforestillinger mot å hente ved, hverken stående eller liggende men en bør ha hodet med seg og ikke kappe ned i hytt og pine. Har sett en del eksempler i eksempelvis oslomarka. Død ved gir også en økt opplevelse av natur(urørt/naturlig) og dette er også noe man kan tenke på der en vet at det vil komme folk etter en. Å hente ved/kvist til et kaffebål er sjelden noe problem men vil hevde at det ikke er alle steder det er nødvendig å brenne opp stamme etter stamme.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

45 liter sekk er nok ganske optimistisk liten. Er regnet som dagsturstørrelse med mindre man har brukt litt erfaring og tid(og kroner) på å skaffe seg lettvektsutstyr. Men vil sikkert fungere på et vis på første turen om de skulle gå veldig kort. Har jobbet en del i sportsbutikk og det går alltid igjen at foreldre vil kjøpe for liten sekk til barna. Ved eventuelt senere kjøp er det mye sekker på 70-80 liter av tilstrekkelig kvalitet å få kjøpt uten at det koster all verden.

Soveposen kan kanskje bli litt kjølig alt ettersom men et godt underlag hjelper Bamse(eller tilsvarende fra Helsport, Bergans eller andre, mange som lager nesten like) er godt og varmt og nesten uslitelig. Et konkret tips om det skulle være ønskelig å kjøpe nytt er noe fra Lamina serien til Mountain Hardwear. Har Lamina 0(Fahrenheit) og vil klassifisere den som god 3-sesongs til lett vinterpose. Ganske liten og lett til å være kunstfiber og faktisk ikke så kostbar. Søk opp noen gode priser på internett.

Varmedress er overkill. Ikke mer å si om det.

Det skjer nok betraktelig fler ulykker med rødspritapparat enn med primus(uten at jeg støtter meg til noen statistikk), så sier meg enig med Runegutt123 der. (Årsaker til dette kan nok være litt nyanserte, som blant annet at primusbrukere oftere setter seg bedre inn i hva de holder på med og slikt.) Men trenger de kokeapparat? Er nå en morsom utfordring å måtte tenne bål for å få kokevarme. Fint å lære på den måten.

Yttertøy trenger IKKE å være veldig dyrt og fra de mest fancy-merkene somd det ble nevnt lengre ned. Så lenge de holder vann og vind ute er det godt nok. Så får man se an behovet og antall kroner. (Bergans har en forresten en outlet-store. Der selger de utgåtte/fjorårsmodeller til lav pris. Fikk kjøpt en Dermizax jakke der til under 1/3 av vanlig pris.)

En enkel men god hodelykt fra petzl, silva eller tilsvarende kan som regel alltid bli kjøpt for et par hundre kroner hos en av de store kjedene. Det skal litt til før man har noe stort behov for noe mer til vanlig turbruk.

Etter endt tur er det gjort mye erfaringer om hva som trengtes av klær og utstyr og hva som fungerte bra og mindre bra. Dette er beste måten å finne ut på. (Men kan jo nevne at tykke joggebukser suger vann og har aldri blitt noen slager til turbruk. Om det er tynne det er snakk om vet jeg derimot om noen som har fått dette til å fungere overraskende bra, da det tørker veldig fort og er lette å gå i.)

Uansett, god tur!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Finnes mye nyttig litteratur på slikt på nærmeste bibliotek. Vil anbefale t.eks. Friluftsliv året rundt av P.U. Kristiansen eller tilsvarende fra Øystein Køhn, Lars Monsen og andre. Trond Strømdahl har vel en bok spesielt beregnet på unge som vil på tur: "Veien til villmarka". Der finner du nok enklere svar på my av det du lurer på.

(Drister meg dessuten til å legge til at jeg ville oppfordret å holde det med mobilkontakt. Min erfaring som speider og speiderleder er at gutter på tur ønsker å være gutter på tur. Du ser sikkert hva jeg mener :shock: Å dra på telttur i nærområdet er vel heller ikke den værste aktiviteten en kan foreta seg når en i starten av tenårene...)

Lykke til!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.