Gå til innhold
  • Bli medlem

Kjapp tur bort fra tjas og mas


Kuda

Anbefalte innlegg

Hei,

Er en uerfaren turgjenger sånnsett og trenger noen tips og råd her. Jeg og en annen har bare ett enormt behov for å komme oss vekk noen dager. Det trenger ikke å være langt borte sånnsett. Ingen av oss kjører, ei heller er vi i god form. Så det hadde vært greit å finne en plass, gjerne ett lite vann eller noe for fiske, og gjerne ikke så langt vekke i fra sivilasjonen om noe skulle skje (f.eks en ulykke) da vi har dritt telefoner for å si det mildt. Det er ikke noen ekspedisjon dette her, bare litt fred og ro for to personer i ett billig telt en langhelg for å komme seg litt bort.

Noen forslag? Vet ingenting om teltregler, om hvor det er lov, ikke lov heller og sånt. Vi bor begge på vestlandet (bergen og haugesund) og blir vel å møtes på "teltplassen".

Alt mottas med stor takk. Totalt famlende her hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det finnes mange ressurser på internett for turtips. Et sted å starte kan f.eks. være http://www.ut.no? Ser de har 1 000 turtips ute nå. Startsiden har en god oversikt over nettsteder som kan ha turforslag: http://www.startsiden.no/hobby_og_fritid/friluftsliv/

Lykke til med planlegging og god tur! Det er ingenting som er så deilig som å nettopp komme seg vekk fra sivilisasjonens mas og tjas, og kjenne roen senke seg rundt bålet - gjerne med utsikt over et vann eller et flott landskap.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er generelt bålforbud fra 15.4 til 15.9. Telt kan settes opp i utmark, og ikke nærmere enn 150 m fra bebyggelse, og du kan ikke telte mer enn to døgn på samme sted uten tillatelse fra grunneier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.