Gå til innhold
  • Bli medlem

lekkasje på min primus omnifuel...


rognposan

Anbefalte innlegg

Annonse

For de av dere som har primus omnifuel eller multifuel og ikke har kjøpt service kittet kan jeg si at det følger med bruksanvisning om hvor alle deler sitter og hvordan de skiftes.

159,- på xxl og alt kommer i en praktisk rød plast boks som kan være med på lang tur og i tillegg selges alle deler separat i tilllegg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har også en slik omnifuel. Når jeg kjøpte den fulgte det ikke med noen bruksanvisning på hva slags vedlikhold som skulle utføres. Etter min mening bør leverandøren opplyse om dette. Ettersom alle kan kjøpe seg primus, trenger ikke lisens eller noe for det, meg bekjent, bør dette være klart opplyst slik at også uerfarne slik som trådstarter også kan unngå et eventuelt flammeinferno med tragisk utfall. Med tanke på dårlig opplysning fra leverandør bør det være ris til egen bak å reparere dette kostnadsfritt. Men dette er nå bare min mening.

Det var pussig. Vet ikke om det er noe Primus har startet med de siste årene, men da jeg kjøpte min for halvannet år siden så fulgte det med instruksjonsmanual, der blant annet under avsnitt 7 "Maintenance" underpunkt 7.5 eksplisitt står at du skal sjekke den aktuelle O-ringen som feilet for trådstarter. Underpunkt 7.8 ber deg videre alltid sjekke at alle O-ringene er riktig plassert, i god stand, og at du skal bytte ut slitte O-ringer, som du får kjøpt hos din forhandler... Det står også endel om pakninger og ettersyn i avsnitt 2 "Safety Information".

Fikk med samme blekka da jeg kjøpte repsett en tid tilbake, så jeg har 2 stk..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så bra at det er på plass! Kjøpte min for ca 4-5 år siden, da fulgte det kun med et tynt ark med bilder av primusen, men ikke hva som bør sjekkes, hvor ofte osv.

Men kjempebra at det er på plass!! Det kan redde mang en katastrofe!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Hei, kupper denne tråden litt ettersom det virker som det har stilnet litt av her:-)

For første, skal alle oringer på primusen smøres, det står ingenting om at disse skal smøres i brukerveiledningen som medfulgte min primus....? Jeg smurte opp oringene etter å ha lest denne tråden, det resulterte i lekkasje netopp der trådstarter hadde lekkasje. Skrudde oppigjen og tørket oringen tørr, satte på plass igjen og da var lekkasjen vekk. Ettersom det ikke står noe om at disse skal smøres, skal de det, eller skal de heller byttes jevnlig...?

Så til neste spm. Kjører også med bensin. pumper trykk, spruter ut bensin i 4-5 sek (i manualen står det ca 2sek, men synes ikke dette er lenge nok...?) tenner på og når det har brent litt kommer det litt bensin sprutende fra dysen(under forvarmingen). Helt sikker på at justeringsskruen er helt igjen. Dette resulterer i at det "flammer" opp noe som kan være skummelt. Skal dette være slik?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man skal smøre vedig lite. Så når du har smørt på og tørket av så er det igjen ca passe mye. Det holder å bare ta bittelitt på fingen. Gni i mellom to fingre og så gni inn oringen.

At det kommer litt bensin fra dysa når det begynner å bli varmt er også normalt. Det er den bensinen som er igjen i "røret" mellom dysa og regulatoren. Men det skal gi seg ganske fort. Slutter det ikke å komme etter en stund så tetter ikke regulatoren skikkelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar! Er det flere som har opplevd lekkasje etter en har smurt inn en oring?

Det er en klassisk omnifueltabbe å skulle smøre alle gummiringer ;). Skaper bare masse trøbbel, og gir svært lite gevinst. Har selv lært dette "the hard way", og det er nok en grunn til at det ikke står noe om dette i brukermanualen. Den lille nippelen med blå oring som tetter i bunn av pumpa skal ikke smøres med silikonfett. Det resulterer bare i at den går for tregt og ikke tetter skikkelig. Denne blir stort sett stående omsluttet av drivstoff, noe som gir smøring nok i seg selv. Gummien er petroleumsbestandig og skal tåle dette, om den likevel blir morken - kjøp repsettet og bytt den ut, eller bytt oring om du får det til. husk å kjøpe petroleumsbestandige oringer isåfall (sett fås til ca 150 på biltema og clas o). Øvrige Oringer kan forsåvidt smøres, men med minimal bruk av fett. Selv gidder jeg ikke smøre dem, om de blir morkne bytter jeg dem bare, og tar med ekstra i repsettet. Har hatt omnifuel i mange år, og har foreløpig ikke hatt behov for å bytte noe som helst. Litt fett på ringen som tetter mellom pumpe og flaske er kjekt, men primært for at skruinga skal gå lettere.

Og når vi snakker om omnifuel og oringer, så har jeg også et lite tips... Sett en oring rundt pumpestanga, så får man behagelig og gummidempet pumping uten støy, og med mindre slitasje både på utstyr og finger/håndledd.

:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.