Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvilken primus skal jeg kjøpe?


Babelfish

Anbefalte innlegg

Hm, så kanskje jeg burde finne en Nova, istedenfor en Nova+?

Gidder siste taler å si litt om dette med åp tømme flaska for trykk før demontering. Hvis jeg bare snur flaska til "OFF", og lar den brenne ut, vil ikke trykket forsvinne da, eller er det noe annet jeg må gjøre?

Rensenålen leste jeg om i bruksanvisningen, det var snakk om et magnetverktøy man holdt under brenneren. Skal dette gjøres ofte?

Og kan pumpa bli stående i flaska når jeg pakker den sammen, eller skal pumpa ut og erstattes med kork?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Da har jeg levert tilbake brenneren til XXL. Fikk igjen pengene. Gikk igjennom de 10 brennerne som sto i hylla, og alle var av den tilbakekalte typen. Betjeningen påsto de ikke hadde fått beskjed om tilbakekallelse fra leverandøren.

Da var jeg uten brenner like kjapt som jeg kjøpte ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gikk igjennom de 10 brennerne som sto i hylla, og alle var av den tilbakekalte typen. Betjeningen påsto de ikke hadde fått beskjed om tilbakekallelse fra leverandøren.

Skremmende opplysning. Kanskje det har blitt noe kommunikasjonskrøll på veien, mellom sjefer og ansatte? Uansett, jeg håper at de sjekker opp dette, og får fjernet restlageret av farlige primuser. Campingsesongen er snart her for fullt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er temmelig sent ute med å bekrefte at flasken vendt til OFF - posisjon tømmer trykk og reduserer fare for sprut ved demontering.

Det er fristende å bare skru av primusen med dysereguleringen. Det gir umiddelbar stopp og gir en enklere oppstart. Mange vet også at flaskene er egnet for transport under trykk... Det er O-ringene mellom pumpe og flaskehals som er svakt punkt.

Ingen slangeprimus bør demonteres med flasken under trykk. Kovea Booster +1 er minst like ille som Optimus Nova, men har gått klar av kritikk på dette punkt foreløpig...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har prøvd å få tak i Nova eller Nova+, så langt uten hell. Var innom Amfibi i et siste desperat forsøk i dag, og den eneste de hadde igjen var selvsagt en tilbakekalt modell. Så nå gir jeg beng i hele Optimus, og gikk på G-sport og kjøpte meg en Primus Omnifuel til 1299 isteden. Men sliter med en ting: Prøvde den så vidt i dag, og brukte da Optimus sin brenselsflaske. Fikk til forvarmingen og alt greit, men etter å ha brent et par minutter eller så slukka flammen, og det kom ikke bensin ut av ventilen. Pumpa 20-25 ganger på flaska før jeg fyrte i gang, og flaska var fylt til streken. Må man pumpe på flaska konstant for å holde liv i primusen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei. Noe lekker ett sted eller pumpa tar ikke skikkelig. Så heldig du er da. Men prøv å stram etter alle koblingene. (er det tett mellom flaske og pumpe og mellom pumpe og slange?) Hvordan ser oringen på pumpa ut? Og så har du en tilbakeslagsventil i enden av pumpa. Mest sannsynlig her problemet ligger. Skru løs den og gjør reint. Det kan være noe møkk etter produksjonen som gjør at denne ikke tetter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

...hører jeg "såpetrikset"? :)

Sikkert noe som ikke sitter helt fast, men ikke bruk for mye tid på det. Ville ikke nølt med å stikke tilbake og bytte den. Er det feil et sted, så kan det fort vise seg å dukke opp andre feil senere, noe som kan være kjipt 3-4dager inn på fjellet :s

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.