Gå til innhold
  • Bli medlem

Ulver angrep svensk familie


larka

Anbefalte innlegg

Annonse

Eneste ulver som får være ifred i en natur som får være ifred for mennesker må være de radioaktive ulvene i Tsjernobyl - i det som nå regnes for den eneste "villmark" uberørt av mennesker.

Om enn fordi vi altså har ødelagt naturen der først og skyr den.

Filmen det referes til ble vist en av de siste dagene - husker ikke hvilken kanal. Innbyggerne rundt sa det var "mange hundre" men de anslår at det er ca 18 familiegrupper og tilsammen 120 ulver. Ingen angrep på mennesker ble nevnt.

Hvordan det går med dem helsemessig på sikt kan man jo bare spekulere på. Men det er visst det vi tilbyr dem av fristed.....

http://www.ottonia.de/tschernobyls-radioaktive-woelfe.html?&L=1

http://tvsales.orf.at/show_content.php?hid=8&sid=48&filter=1&sub_filter=0&mpi_id=74325

Men noen prøver å se en ny framtid hvor ulver og mennesker begge kan leve i naturen og er glade i ulvene:

http://nywolf.org/typo3/intro.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Min kjæreste og jeg sov ved et vann og vår alaska husky sto bundet til et tre med kjetting. Da vi våknet av voldsom bjeffing så vi ulven stå 20 meter unna. Denne sto helt stille noen sekunder og stakk da jeg løftet hodet.

Det var en fin opplevelse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette var forøvrig mellom drammen og oslo en plass uten å nevne noe nærmere.

Man skal selvfølgelig være forsiktig med rovdyr, men med kunnskap og forhåndsregler går det stort sett bra. Akkurat det samme gjelder båtliv, bilkjøring, en tur på byen osv...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det må ha vært en fantastisk opplevelse Assasinator. Godt for bikkja at dere var i nærheten. Har sett ulv i Femundsmarka på lang avstand. Håper på ulvehyl i Oslomarka, så får hundeeierne passe litt bedre på sine firbente venner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det må ha vært en fantastisk opplevelse Assasinator. Godt for bikkja at dere var i nærheten. Har sett ulv i Femundsmarka på lang avstand. Håper på ulvehyl i Oslomarka, så får hundeeierne passe litt bedre på sine firbente venner.

Jeg har også sett ulven - i Østmarka. Det MÅ ha vært ulv fordi det er ikke mange rabiesbefengte hunder i Østmarka. Ja fantastisk føltes det ikke fordi jeg altså var redd for at det var en rabiesbefengt hund..Han "freste" eller hva temmelig stygt. Han ble sur..Jeg kom liksom i veien for ham:) Han skvatt vel like mye som meg. Jeg ble blendet av månen - ikke han. tja 5-10 meter foran meg. Jeg leste at de ofte kommer tuslende på skogsveiene så altså klokka fire om morgenen skjedde det! Ja hadde jeg visst det var ulv - hadde jeg tatt det litt mer rolig enn bare å rygge vekk fra ham. Så bare silhuetten. Andre grunnen til at det var ulv: Husker dere det ble påkjørt en ulv av toget nord for Oslo ca mai 2006 ? tror jeg det var. Det var bare 14 dager etter og 3 mil unna der jeg traff den ! En ung hanulv hadde forvillet seg ned på togsporet og ble kjørt ihjel. De skrev at det aldri på århundrer var blitt observert ulv så nær Oslo. Ja at slikt kan skje når man vandrer aleine klokka fire om morgenen i Oslomarka... I måneskinn ser man like godt uten å ha lykta på - og aleine går man stille..

Så du får leve i håpet Fimax:)

Jeg hadde akkurat lest mye om henne som prøver å berge ulvene i USA - se linken ovenfor - så det var litt pussig det hele at det skjedde akkurat da:)

Indianerne sier det betyr lykke å ha sett ulv.Det har jeg bestemt meg for å tro på.. Jeg har opplevelsen inni meg ennå ja.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner godt at du ble redd. Det hadde nok jeg også blitt i en sånn situasjon. Men det er jo utrolig å være en av de få som har sett ulv, i ettertid.

Tror det må ha vært den rundt 2005-2006. I nærheten av liertoppen....

Selv er jeg bjørneredd i telt om natten alene noen ganger... helt tåpelig så klart, men mørket er flink til å lage urasjonelle tanker.

Allikevel ville det vært trist å være i skogen om alt man ikke har full kontroll over til enhver tid var borte.

Ja ulven kan sikkert ta en unge som går alene vekk fra folk, eller en sulten ulveflokk på vinterstid kan sikkert ta en usikker enslig mann i skogen, men sjansen for å bli drept er vanvittig mye større på vei til og fra jobb i din "trygge bil" så det er ikke noe å henge seg opp i spør du meg.

Selv tar jeg heller forhåndsregler der jeg er. Bluss, hagle eller bål i ulve/bjørneland (spesielt i østmarka ;) for å skremme, sikkerhetsbelte i bil, ikke drikke for mye ute på byen, flytevest i båt og generell sunn fornuft er noen av mine forhåndsregler som jeg tar for å leve lengst mulig.

Også prøver jeg å tenke at det er bedre å leve et kort liv enn å ikke leve i et langt liv.

Gratulerer med dagen alle sammen..... :/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.