Gå til innhold
  • Bli medlem

Tips: superlett telt.


vinagunner

Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg skal gå jotunheimstien i sommer og være i jotunheimen i et par dager. Jeg skal da ha med meg et telt og det kan ikke veie mye, jeg har kjøpt meg coleman falcon x1 men tror egentlig at det ikke tåler jotunheimen. I tillegg til teltet så skal jeg ha med meg en tarp på 3x3 m som jeg har. Tarpen er konge og den holder vind og vann ganske greit ute, så hvis jeg tar denne over teltet så burde det vel gå greit?

Jeg er en erfaren skogtusler men jeg har aldri gått i en måned i strekk før. Når det er sagt så vil jeg legge til at vi skal gå den 1juni og er i jotuneheimen den 20 ca. Så vær og vind er jo en stor faktor der oppe.

Jeg har også et stramt telt budsjett, det er vel den største grunnen til det valget jeg har gjort.

Men hvis det er noen som har et bedre forslag til telt som ikke koster mer enn 2500,- og ikke veier mer enn 1,2kg så kan jeg bytte inn teltet og kjøpe et annet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Til den prisen og det vektkravet er jeg usikker på om det blir så veldig mye bedre. De superlette teltene går litt på bekostning av stabilitet. så hvis vektkravet er det viktigste så gå for teltet du har. Tarpen hjelper jo endel som du sier, og et must på så lang tur med ett telt med 2000mm søyle på ytterduken.

Ett alternativ er å legge tarpen hjemme men gå for ett tyngre telt. Men tror du tjener mer på å planlegge leirplass enn å kjøpe nytt telt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest PaperCut

Jeg tviler på at han finner et telt med bedre spec enn X1 under 1,2kg og billigere enn 2500kr på finn :)

Jeg har nettopp kjøpt et nytt Coleman Falcon X2 til den nette sum av 800kr inkl frakt (Ebay), og valgte X2 over X1 for å få litt mer innvendig plass. X2 er 15cm høyere innvendig, 105cm, og selv om dette er i et meget begrenset område, så håper jeg at det er nok til at jeg i en våt krise kan fyre opp primusen min inne for en matbit og en lunk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjekk ut Exped Vela I Extreme. Det er riktig nok noen hundrelapper over maxprisen din, men det er ofte på tilbud. Det veier også litt mer enn hva du er villig til å godta, 1,75 kg. Har teltet selv, og har ikke noen betenkeligheter med å anbefale dette til 3-sesongsbruk.

Nå har ikke jeg sjekka specs på Coleman-teltet, men hva gjør at du ikke stoler på dette i Jotuheimen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noe tilbud på Terra Nova Telt på Moontrail.

Laser Comp 1 som veier ca 1 kilo kommer vel på ca 2000 nok inkl mva .Frakt i tillegg

http://www.moontrail.com/terra-nova-laser-competition-1.php

Vil du ha litt mer plass er det Terra nova Laser 2 som er alternativet. Veier vel riktignok max 1,4 kilo det som er på tilbud.

Da har du litt mer plass i teltet uten at det blir tungt. Pris er vel litt over 1800 nok inkl mva pluss frakt.

Litt mer penger og du har Vaude Power lIzzard. Veier så vidt over kiloen. http://www.moontrail.com/vaude-power-lizard.php

Det er ca 2300 inkl mva pluss frakt. Er ikke sikkert modellene + frakt er billigst fra Moontrail. Kan godt være andre som det totalt kommer ut billigere.

Se litt på hvilke telt som er aktuelle og søk på Amazon.com

Vet de har Terra Nova på basegear.com. Der får du 20% av på første kjøp hvis du registerer deg på deres mailingliste.

Tarptent Scarp 1 er og et alternativ. Fåes med netting eller solid innertelt, velg solid til fjellet. Velg og English version evt da duken går litt lenger ned mot bakken enn på den amerikanske.

Pris ca 2000 inkl mva eks frakt. Dette teltet er beskrevet på forum her https://www.fjellforum.no/oldLinkConverter.php?oldTid=20871&highlight=scarp.

Dollar er jo lav om dagen så det er bra priser.

Eks får man MSR Carbon Reflex 2 som veier 1,4 kilo til ca 2900 inkl mva for 2010 modell og 3375 for 2011 modell , pluss frakt. Her hjemem er det på tilbud på Amfibi til 5900, Sportsnett tar nesten 7000 for det.

Dog ville jeg ikke brukt det en måned på fjellet siden det bare har netting innertelt. Var bare for å ha prisammenligning til telt som er vanlig her hjemme.

(Ps! hvis noen ser på CR2 på Moontrail sin side så vite at plantegning ikke er riktig, den tilhører et litt større telt. Se vedlegg for CR2)

Frakt vil normalt ligge på ca kr 350 inkl mva.

Har sett litt på Coleman teltet og lit usikker på det selv. Vurderte 2 manns versjon mest fordi det er billig. Men det er som regel dyrest å kjøpe noe billig først og så måtte kjøpe dyrt etterpå når det billige ikke fungerte.

Disse ande virker bedre med tanke på fjellet i forhold til hva pris ville vært her hjemme samnt at de har bedre barduneringsmulighet og litt.

Coleman X1 ser og lit lite ut inni. Mye at det har lav takhøyde. Er og svært lite av lengden hvor bredde er som vanlig liggeunderlag eller bredere. Dvs at at siste 1/3 nederst vil du få liggeunderlag oppetter innertelt med mindre du har "mummy-underlag" eller skjærer til en vanlig underlag ala Bamse.

post-5505-133474746072_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for gode svar.

Grunnen til at jeg er litt skeptisk til teltet i jotunheimen er at det ikke er mer enn 2000mm.

Jeg så litt på det Terra Nova Laser Competition 1 og det så veldig fristende ut, men jeg er litt skeptisk til amerikanse nettsider da jeg har litt dårlig erfaring med de. Så Borgern har du/andre bestilt noe fra Moontrail?

Hvis dette er en legitim side så leverer jeg tilbake x1 og kjøper med Terra Nova istede.

Det er jo en mulighet å legge igjen tarpen hjemme og ta med et tyngre telt, men jeg vil sove mest i gapahuk eller under åpen himmel det er bare hvis været ikke er med meg at jeg kommer til å bruke teltet, så jeg har det med meg som en sikkerhet egentlig.

En annen ting som var litt dumt med x1 telte er at jeg ikke fikk plass til bikja inne i telte, men hun kan ligge i forteltet hun har ikke vondt av det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei ikke bestilt noe enda men straks.

Er og ute etter et superlett telt til meg og bikkja. Men jeg vil helst ha et selvstående. Primærbruk blir marka for min del så jeg tåler et litt luftigere telt.

Har tenkt å ha dyret i innerteltet. Hun stikker ut under duken hvis hun har sjanse på å jakte slikt som mus, ekorn etc(og de observante har så klart allerede skjønt at jeg har Husky)

Har handlet lite fra USA tidligere. Ett kompaktkamera. Det kom med UPS på jobben 2,5 dag etter jeg bestilte. Så har jeg kjøpt to brynesteiner duirekte fra Lansky. Der er jo en produsent og ikke like bra service som en typisk butikk. gikk vel 9-10 dager før det kom hit men det var vanlig post.

Vet ikke hvilken tarp du har men mange av de jeg har sett her veier litt, f.eks rundt kiloen. Det finnes lettere versjoner av slikt og på de nettsidene.

har jo og et lettvekstalternativ fra Norge nå straks. Helsport Ringstind Superlight 1-2. veier under kiloen og inntertelt er jo litt kantet så det er er lit ekstra plass til bikkja der kontra et telt hvor innertelt er like bredt hele veien. Dog vil nok ikke prisen gå inn under de 2500 du har på budsjettet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, da tror jeg at jeg prøver meg på en bestilling fra dem, ble litt lysten på det teltet gitt.

Jeg har en liten border collie som klarer og ligge i yttertelte med et tynt bånd uten å stikke etter alt som beveger seg, så lenge hun kjenner at det er et bånd der så er hun rolig(heldigvis) men skal sies at vi har trent litt på det da.

Jeg har sett på helsport men de er så latterlig dyre, da velger jeg heller et lett 3manns til samme pris og specs utenom vekt.

Men det er jo er gromt telt så hvis jeg får god råd en dag så kan det hende at jeg kjøper det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.