Jump to content

Dovrefjell med fiske


ceskla

Recommended Posts

Min kæreste og jeg skal på tur til Dovrefjell til sommer, og det bliver dejligt at komme i fjellet igen. Men hverken min kæreste eller jeg har været i Dovrefjell før, så vi har brug for nogle gode råd til planlægningen.

Vi vil gerne på Snøhætta, og vi vil også gerne se nogle moskusokser om muligt. Derudover vil min kæreste gerne kunne fiske.

Er der nogle der kan give os nogle gode råd til hvor der er gode steder at fiske? Og hvor man kan være heldig at finde moskusokser?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg og min kjæreste var på Dovrefjell sist sommer, og vi opplevde Snøhetta, så moskus og fikk fisk, så det bør være gode muligheter for dere også!

Vi gikk følgende rute ca i løpet av en uke: Kongsvoll (togstasjonen) - Reinheim - Snøheim - Åmotdalshytta - Loennechenbua - Åmotdalshytta - Reinheim over Snøhetta - Kongsvoll.

Moskus så vi i Stroplsjødalen og Svånådalen, og inntrykket mitt er at man har gode sjanser til å se moskus. Til tider sto de på og rundt selve den merkede stien. Husk å holde god avstand.

Hvor godt fisket egentlig er, er jeg usikker på, men vi klarte i alle fall å lure noen steke-ørret i en av elvene der inne.

Turen til Snøhetta ble noe avstumpet på grunn av tett tåke på toppen, og i tillegg er det en nokså stygg forsvarsinstallasjon på topp-punktet. Litt lenger ned på den andre siden lettet imidlertid tåken og vi fikk knallfin utsikt over området sør og øst for Snøhetta.

Andre tips: Terrenget er nokså lettgått (i alle fall der vi gikk), men i enkelte områder går man en del i steinur, så solide støvler er å anbefale. Det var kaldt og vått da vi var der, så som vanlig i norske fjell må man være forberedt på all slags vær! :-) Myggen var dog ikke spesielt plagsom i fjor.

God tur!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy