Gå til innhold
  • Bli medlem

3-sesongers telt


peoma

Anbefalte innlegg

Noen grunn til at Hilleberg Nammatj 3 ikke er nevnt i denne tråden? Jeg lurer litt på om jeg skal bruke penger på et Nammatj 3 eller et Nallo 3 GT. De veier begge rundt 3 kilo og hver sine fortreffeligheter.

http://www.hilleberg.com/home/products/nammatj/nammatj3.php

http://www.hilleberg.com/home/products/nallo/nallo3gt.php

Jeg har blingsa litt, og trodde at Nammatj hadde 2 innganger. Det har det ikke, og modeller som har dette er så mye tyngre at jeg går litt bort fra tanken. Nallo 3 GT er min favoritt for øyeblikket, men det koster jo litt da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nallo 3GT har heller ikke 2 innganger og flere er skeptisk til bruk av Nallo på vinter pga den lave luftekanalen bak som lett kan tettes igjen, har nallo 2 selv. Nammatj en fordel med bedre lufting, men ta å sjekk ut Kaitum 3, veier bitte litt mer enn Nallo 3GT, har 2 innganger, rette vegger og bedre lufting, dog ikke stort fortelt i ene enden som GT utgaven har.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kaitum 3 er nok mer ett alternativ til Nallo 3 GT for meg enn Nammatj 3 ja. Jeg liker Nallo 3 GT grunnet vekt og fortelt, men Kaitum 3's fordel er 2 innganger. Nammatj 3 har kraftigere stenger og duk, men dette er ikke veldig viktig for min del.

Fjällräven Akka Shape R/S3 er ganske likt Nallo 3 GT, men et rimligere telt da. Interessant det og. Kaitum 3 er i dyreste laget.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøper meste av mitt frilufts utstyr på EBAY. Har aldri vært noe problem!

Ordne deg en Paypal konto så er det så sikkert som det blir! :D

Teltet er veldig godt etter min mening. Enkelt å sette opp. I følge produsenten er det en 3 1/2 sesong`s telt! Det er ikke et vintertelt, men en del snø kan det nok ta!

Jeg har ikke testet det i snø, men jeg har testet det i kraftig vind på Hardangervidda!

Plassmessig er det helt ok, vi var to "større karer". Sover med hodene fra hverandre så man får litt extra albueplass! :lol: Teltet har 2 innganger, og under duken er det god nok plass til å lagre sekken!

Kjøpte mitt en vel 1 1/2 år siden! Betalte da 161 Dollars + moms da det ankomm Norge! Kjøpt en del ting over 200 kr som går rett igjennom Tollen som ikke tolpliktig! Ofte VELDIG bingo!

:lol:

Teltet veier ca 2.5 kg, full pakke! Helt akseptabel vekt! Hadde jeg kunne velge hadde jeg kanskje kjøpt 3.1 teltet, men for min bruk er 2.1 helt ok! Drar litt på Solo turer så da er 3 mannstelt litt drygt å dra med seg!

IMG_0190.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser at 3.1 kommer på $180 + frakt $35. Med dagens dollarkurs og mva på toppen blir dette ca kr 1500,- + evt gebyrer.

Det MÅ jo være mye for pengene? Nesten så jeg vurderer å hive meg på et slikt. Ikke noe fortelt, men jeg likte det enkle oppsettet og at det er frittstående. DAC stenger også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men telt med "amerikansk løsning" er vanskelige å sette opp alene i vind, og innerteltet blir vått før man får opp ytterteltet hvis det regner mye. Jeg slo fra meg telt med "amerikansk løsning" da jeg sleit med å sette opp et MH Trango 4 i den gamle kjelleren til Sportsnett alene. Går man ikke alene er løsningen grei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men telt med "amerikansk løsning" er vanskelige å sette opp alene i vind, og innerteltet blir vått før man får opp ytterteltet hvis det regner mye. Jeg slo fra meg telt med "amerikansk løsning" da jeg sleit med å sette opp et MH Trango 4 i den gamle kjelleren til Sportsnett alene. Går man ikke alene er løsningen grei.

Vel.. Er vel mer øvelse gjør mester. Har en flunkenes nytt Trango liggende, og hadde ikke noe problemer med å slå det opp på en 7-8 min første gangen. Røde stenger i røde fester, og sorte stenger til sorte fester.

Uansett er det lurt å kjøpe et footprint til teltet, og da kan man uten problemer sette teltet "scandinavian-style", med footprint og yttertelt først.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3-sesongs telt som er lett,tåler mye vind,settes opp på 2min og koster

lite:Eureka Zeus 2 classic.1.8 kg,ca 130 dollar på Amazon.com.Har brukt dette

Både på snaufjellet og i skogen,robust enduker med god plass,lynraskt oppsett og det

tåler utrolig mye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes at det er en god deal! Footprint har jeg kjøpt. Ikke alltid jeg har det med, så sant jeg ikke vet det blir en del regn! Og slikt er jo det ikke her på vestlandet!! :lol::lol:

Jeg setter opp teltet mitt på 3 min! Klikk klikk klikk klikk! Så er det bare å hive over tarpen etterpå! Sette det opp alene synes jeg faktisk er bedre enn " med hjelp"! Men det er er meg!

Jeg må innrømme at jeg er blitt veldig stor fan av KELTY! Fantastisk kvalitet! Har også en ryggsekk, Kelty Redwing 3100! Merkelig at de ikke selger produktene sine her i Skandinavia!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje en tråd som kan være av interesse?

https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=22033&postdays=0&postorder=asc&highlight=telt&start=25

Tror det beste tipset er å kjøpe et ordentlig telt selv om det koster en del.

Det er forskjell på teltstenger også, DAC og Easton er kvalitet. Disse stengene bøyer seg heller enn å knekke.

Vekt tilsvarer kanskje hvor stabilt det er.

Så var det egen erfaring, Har et Exped Venus II Extreme, veier en del så er ikke helt sikker på om jeg kan anbefale det. 2,6KG+ og 2,5 Min for å montere det.

Men noen erfaringer er positive etter lang bruk av dette teltet:

- To innganger er knallbra, slipper å gå over folk for å komme ut. Bra på vinteren også, har pulk i den ene og kuldegrop i den andre.

- Lufteluker er viktig, gjerne to stykk. God gjennomlufting er alltid et pluss.

- Tørkeloft brukes hver eneste gang jeg er ute på tur.

- Festepunkter i innerteltet for å henge klær i er bra, greit med karabinkroker.

- Barduneringsmuligheter er viktig, teltet tåler lite med lite bardunering. "Bardun er feste via en nylontråd eller lignende fra litt høyde".

- Myggnetting er viktig om sommeren.

- sittehøyde er også et pluss, jeg klarer meg bra med 1,05 meter. Er 187cm høy og har lange bein.

Ellers kommer jeg ikke på stort mer i farten.

Et tips er å sette opp teltet hjemme før du drar ut på tur, lær hvordan det settes opp uten vind/kuling og isbjørner med rabies.

Bruk gjerne en karabinkrok eller lignende og fest teltet til noe tungt før stengene tres på, teltet tar av fortere i vind enn man skulle tro.

Bruk teltet mest mulig, er ikke så værst å telte, selv på vinteren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kelty teltet ligna voldsomt på mitt mountain hardwear skyledge 3! Eneste umiddelbare forskjellen jeg ser er at det har lufting øverst i ytterteltet. og litt annerledes innertelt, men formen er jo dønn lik!Har jeg grunn til å føle meg svindlet? Knallfornøyd med teltet mitt, men den prisen din var jo 3 ganger så lite som jeg betalte for mitt. Beklager hvis dette var litt OT.

Edit; Ser jo såklart nå at kelty mangler den midtstanga som lager romfølelse og spenner opp duken.

post-7709-133474742828_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kompis av meg i statene har et Alps Mountaineering Zephyr 2 som jeg også synes ligner på teltene våre, ikke like mye som ditt, men ikke langt i fra! Faktisk enda litt billigere! Hehe! Får jeg spørre hvor mye du kjøpte ditt for? Er det også et 3 sesongers?

Jeg valgte derimot å legge litt extra penger i et telt jeg vet er i kvalitet!

41FrrQDjnjL.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

M-Nilsen, fornøyd med Skyledge-teltet? Har kikket litt på Skyledge 2.1 til 3-sesongsbruk. Virker som et bra telt. To innganger og lav vekt er de fordelene jeg setter mest pris på. Men har ikke funnet tester med teltet, heller ikke hørt andres erfaringer. Anbefalt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 måneder senere...

Sorry for litt sent svar. Har vel rundt 40 døgn i teltet i årstiden mai til oktober. Teltet tåler stiv kuling, og er suverent mtp vekt, sittehøyde, ventilering(0 kondens). Forteltene er i minste laget, men det går. Slitestyrken har jeg ingenting å si på. Teltet er mest brukt på Finnmarksvidda, og det er veldig lett å få god trim på duken. Har ikke opplevd at det lekker noen steder og heller ikke slitt hull i det. Kjøper du 2.1 er nok det best egnet som solotelt. 2 stk i mitt telt er passe. Ville kjøpt det igjen om jeg skulle valgt i dag =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden vekt og ventilasjon er høyt prioritert ville jeg tatt å sett på TarpTent sitt Rainshadow 2 (stort 3-pers telt). Jeg har en kompis i Alaska som har et slikt og er meget fornøyd med det. Jeg bestiller selv et slikt telt i Mai. Grunn lite stenger og mye ventilasjonsnetting er det ikke et vintertelt - likevel ser du mange som bruker TarpTent sine telt på vinteren - sjekk galleri på websiden. Teltet et romslikg lyst og luftigt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.