Jump to content

Exped Venus III eller Orion Extreme, og forskjeller på ytterduk


chals

Recommended Posts

Har vanskelig for å bestemme meg for et av disse teltene: Exped Orion Extrem eller Venus III

Vil teltduken strekke seg merkbart mindre i ved temperaturfall på Orion Extreme i forhold til Venus III med polyesterduk?

Andre egenskaper som gjør utslag?

Er Venus III mye dårligere i sterk vind?

Skal førøvrig bruke teltet i skogen, på fjellet og på campingplasser om sommeren. Det kommer til å bli noen turer om vinteren også.

Trenger plass til 2 personer og 1 hund (når jeg ser plassbehovet på trykk skjønner jeg at jeg trenger et 3-manns telt). Men må legge til at en av personene stort sett er fiktiv.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg har Exped Orion Extreme. For meg står valget mellom Orion og Venus III mellom takhøyde i Orion og gulvflate i Venus III. Til vanlig bruk bør ikke nylon i Orion og polyester i Venus III utgjøre store praktiske forskjeller. (Jeg mener forøvrig at det finnes Extreme-varianter av Venus) Det er de helt geniale tekniske løsningene i begge telt som vil overbevise og fjerne fokus på stoffkvaliteter. Begge stoff har overbevisende rivestyrke og er kjent for solid motstand mot vanngjennomgang. Et like spennende valg når det kommer til ytterstoffet er jo fargen. Kanskje du skulle vurdert rustrød farge - terracotta?

Hvor mange skal være med på tur? Skal dere være to, holder Orion til alt, inkl. vintertur. Det er et stort telt! Takhøyden holder til å sitte oppreist på et nesten 10 cm underlag (Exped Downmat 9 DLX) og likevel kunne ha klær på tørkeloftet over meg. (Jeg er 182cm høy.) Teltet skal derfor plugges og barduneres godt i sterk vind.

Venus III gir enda bedre mulighet til å sette primusen inne i innerteltet. Sånt krever inneareal!

Vesentlig større telt får du ikke fra Exped før du kjøper Venus III DLX Plus eller Pegasus. Dette er skikkelig kvalitet for helårsbruk for tre personer.

På sommercamp er Exped suverene. Jeg har Arctarp forteltsbaldakin og en Multimat som underlag der. Gir utrolig flotte muligheter til å nyte sommeren. Anbefales!

Link to comment
Share on other sites

Arctarp ser ut som en veldig god løsning, Orion Extrem + Arctarp når 2 eller fler drar, eller på campingplass når det regner. Eller lese en bok i skyggen? Perfekt. Kanskje jeg kan sette den opp bak bilen også. Helt genialt. Takk for godt tips

Link to comment
Share on other sites

Kanskje synes vi alle at Arctarp til 2300 kroner er dyrt. Forskjellen på dette spesialproduktet handler om tilpassing og montering til teltet. Tro ikke på reklamen som forteller at Arctarp passer til alle telt. Jeg har lånt ut til eiere av Helsporttelt. Det blir mye åpne luker og blafring i vinden mellom telt og tarp. Arctarp bruker bardunfestene til Expedteltene og har et genialt snøresystem som tetter overgangen optimalt. Noe du også fort blir glad i, er stangen i åpningen. Den kan du bruke til å stive opp hele konstruksjonen samt variere takhøyde i forteltet. Pass på vind ved bruk av Arctarp. ALLE plugger og barduner er obligatorisk! Det tar mer tid å sette opp denne duken enn teltet. Øvelse på plenen hjemme er en fordel fordi oppsetting ikke er helt logisk...

Du kan komme billig unna med presenning fra Biltema. Billig! Men det vil bli et blafrende uvesen - stort og tungt. Du mister også muligheten til å lage en bue i flukt med resten av teltet - det er det som virkelig er det geniale med Arctarp'en fra Exped.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy