Gå til innhold
  • Bli medlem

ulv


Gjest Anonymous

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Jeg blir litt forbauset over den grenseløse naiviteten, og romantiseringen av ulv som jeg ser blant det som er skrevet her. Når skal dere forstå at samfunnet vårt ikke er som den var for 100 år siden. Man kan ikke forvente at sauebønder skal gjete sau som før av økonimiske årsaker. Man må heller ikke glemme at med dagens tømmer priser så er det mange mindre skog eiere som er avhengig av jakt utleie for å få økonomien til å gå rundt. Slikt er det bare, selv om det ikke er som man hadde ønsket. Å tro at skogeiere og bønder er penge sterke folk som kan påvirke politikere etc er også helt feil. Gjennomsnitten tjener det samme, eller mindre en en vanlig industri arbeider...

Hvis man ser bort fra at tallene som er nevnt her er helt på tryne (tror dere virklig at det er så få ulv som dere nevner??? Da ville Norge i virkligheten ha vært fri for ulv for lenge siden pga tog/bil/ulovlig jakt) så må man spørre seg hvorfor ulven i Norge må være helt fritt? Ser man i andre land med større rovdyr, for eksempel i sydlig og østlig afrika, har de løst endel av konfliktene med å ha STORE inngjerdete nasjonal parker. Greit, de fleste av de landene har mye mere plass å ta av en oss, men vi har mer en nok. Statskog (m.a.o Staten!) kunne sette av for eksempel 1 million mål til dette bruket. Det koster penger, ja, men hvis RSA, Namibia, Zimbabwe etc har greid å ta seg råd, så burde ihvertfall vi ha muligheten med oljen vår. Og det er en grunn til at store områder har blitt gjerdet inn der nede. Den som tror at lokale lever i skjønn forening med rovdyr, har ikke vært mye rundt i afrika... Og det er ikke tvil om at ulv utgjør en fare for små barn, som man har sett i både Russland og andre land med større ulvstamme. At bar har blitt drept er ikke ukjent. Senest i vinter var det en voksen mann(!) som ble angrepet av ulv i Kanada, men det ble selvsagt ignorert av Norsk media... Han overlevde kun fordi flere kom til og hjalp. Så det er ikke tvil om at ulv utgjør en reell fare for mennesker. Og da ihvertfall barn. Den som da ikke kan ha empati for småbarns foreldre som bor i utkant strøk bør se seg selv litt nærmere i sømmene, da man har nok blitt litt for hardbarket av å sitte på Grünnerløkka og drikke espresso med alle de andre "kule" urbane som er for ulv...

Så hvis vi først lager en slik park, bortsett fra at vi vil da bli kvitt konfliktene mellom folk og ulv, så vil det faktisk åpne for endel andre positive momenter: turisme (da kunne man kjøre/gå i nasjonal parken for å ha en sjanse å faktisk observere ulven), og man vil samtidig oppfylle kravet fra folk om bevaring og beskyttelse av ulven.

Problemet er selvfølgelig at dette koster penger, og Staten vil helst ha ting gratis. Og ihvertfall helst uten å måtte ta i bruk egen skog/fjell, da de vil se på det som et inntekts tap. Så det blir vel bare en drøm. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Jeg blir litt forbauset over den grenseløse naiviteten, og romantiseringen av ulv som jeg ser blant det som er skrevet her.

Er grenseløse overforenklinger og udokumenterte påstander noe bedre?

Hvis man ser bort fra at tallene som er nevnt her er helt på tryne (tror dere virklig at det er så få ulv som dere nevner??? Da ville Norge i virkligheten ha vært fri for ulv for lenge siden pga tog/bil/ulovlig jakt) (...)

Det finnes knapt noen art i Norge som overvåkes mer enn ulven. Det settes store ressurser inn på å kartlegge bestanden. Hvorfor spør du om hvor mange ulv folk tror det er? Er det noen lekfolk som har noen bedre forutsetning for å tenke seg til hvor mange ulv det kan være enn fagfolk som jobber med dette hele tiden? Hvorfor skal jeg tro mer på dine bestandsestimater enn forskernes?

Og Norge er allerede nesten fri for ulv, blant annet på grunn av ulovlig jakt.

Den som da ikke kan ha empati for småbarns foreldre som bor i utkant strøk bør se seg selv litt nærmere i sømmene, da man har nok blitt litt for hardbarket av å sitte på Grünnerløkka og drikke espresso med alle de andre "kule" urbane som er for ulv...

Det er en overforenkling. Det er mange i distriktene som er for ulv og det er mange i byene som er mot ulv. Verst er det for dem i distriktene som er for ulv - de som blir sjikanert av sine sambygdinger og blir nærmest utstøtt av lokalsamfunnet. Det er bygdedyret på sitt verste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

Er ulven en reel trusel mot hunder å småbarn da?

Har du noen konkrete tilfeller der ulv har gått til angrep på mennesker i Norge?

Det har ikke jeg hørt om hvertfall. Og syntes du det er riktig å skytte ett utrydningstruet dyr fordi noen mener det er farlig? Hvis du er så lettskremt burde du tenke deg en gang til før du setter deg inn i bilen med barna og bikja di... fordi det er farlig. og jeg tror jeg vet ganske godt hvordan forhold sauebøndene har til dyrene sine, jeg studerer landbruk og naturforvaltning.

Har vi lov til å jekte elg eller rådyr med mekanisert kjøretøy? NEI!!! Det er defor ikke jakt men avrettning. :twisted:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

LA ULVEN LEVE!!

Klart det er mange som er motstandere av dette, og det skal være lov. Men hvordan skal det gå om ulven ble utryddet? Eier vi ikke respekt? Jeg synes det er tåpelig når folk mener at joda, ulven skal leve den, bare ikke i Norge (eller andre steder). Ulven er her "naturlig", det er ikke noe vi har dratt hit, derfor, og av mange andre grunner, skal vi ha en levedyktig bestand her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Jeg er nå av den meningen at det er heller for mye brekende sau i dette landet enn for mange ulv, men jeg respekterer at det er forskjellige meninger om temaet og innser at saken ikke er svart-hvitt, men da jeg leste et intervju med naturfotografen og biologen Tom Schandy på foto.no i dag kom jeg over et utsagn han hadde som i det minste burde få et par navlebeskuende bønder til å reflektere litt:

"Jeg var nylig i Kenya, og det er interessant at masaiene bor sammen med noen tusen løver – uten at de har noe ønske om å utrydde løvene. Norske bønder bor sammen med 20 ulver – og vil bli kvitt alle sammen! For meg er det et tankekors. "

Tom Schandy - Naturfotograf og biolog.

Det er et tankekors for meg også Tom.

Nå skal det i rettferdighetens navn sies at Schandy neppe har noen dokumentasjon på at alle saubønder ønsker ulven utryddet, men det kan i debattsammenheng, både nasjonalt og på lokalt plan til tider virke slik. Det er i alle fall en STERK motstand mot ulv i sauenæringa.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.