Gå til innhold
  • Bli medlem

Teltbunn til fortelt


hogst

Anbefalte innlegg

Annonse

Hvis du har symaskin kan du jo sy en passe stor bit selv, dette er jo ikke akkurat komplisert geometri. Jerven-stoff er sikkert ypperlig som teltbunn - vanntett, slitesterkt, og lettere enn presenning. https://jerven.secure.flexiweb.no/productview/20118329/

Ut fra målene på forteltet ser det ut som du må ha to meter, men da får du litt godt stoff til overs for å sy andre nyttige ting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

har ikke symaskin siden eg bare er 21år.. hehe

burde vel være en mindre type også, ikke bare store..?

noen andre produsenter som har en som passer?

kommer forresten hovedsaklig bruke den til å legge sekken på helt utterst i forteltet, men fint om den dekker hele..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En slik bunnduk bør i alle fall ikke stikke ut under teltduken, det blir i så fall en real vannsamler for både kondens og regn.

Bruker vanligvis ingenting selv, men de få gangene jeg har lagt ut noe har det blitt et tarp eller en fjellduk som nevnt tidligere på tråden. En halvkilo til kun bunn i fortelt er vel mye selv for dem som ikke er gramjegere...

:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er det snakk om et av de dyre Helsport - teltene. Rart om bunnduk for forteltet ikke finnes som orginalt ekstrautstyr. Dette er forøvrig en fleksibel og seriøs produsent fra Norge som burde kunne få til noe på spesialbestilling.

Tips om Jervenduk støttes. Burde være en av få ting en slik Jervenduk kan brukes til... Vurder da en Thermoduk med litt vattering som også kan brukes mer tradisjonelt som varmepose, uten å bli så udugelig klam som Jerven Orginal.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er også mulig å kjøpe materiale til bunnduk i metervis fra f eks:

http://www.extremtextil.de/

Både PU-coated nylon og (dyrere) cuben fibre kan fungere som bunnduk.

Tyvek er også ett alternativ til bunnduk http://www.antigravitygear.com/tyvek-ground-cloth-by-the-foot.html

Tyvek brukes også i byggbransjen og duk nok til ett telt er nok i kategorien "kapp" om du kjenner noen i byggbransjen :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har kjøpt et Helsport Fjellheimen 3 Camp. Tenkte det kunne være kjekt med gulv i forteltet også.

Ser helsport selger http://www.helsport.no/no/produkter/TILBEHOR/Telt_1/Bunn%20til%20bagasjerom

men det virker fryktelig stort til teltet mitt. Noen som vet om det finnes mindre?

Alternativt kan man jo bruke presenning..

Exped har noe de kaller for MultiMat, og den skal både kunne brukes som gulv i forteltet, og som et liggeunderlag hvis man bretter det på langs. Den er mindre og lettere enn Helsport sin som det linkes til over.

Kanskje dette er noe du kan vurdere å teste?

Har selv flere forskjellige produkter fra Exped og er godt fornøyd med alt sammen, har dog tilgode å ha prøvd denne matten.

The MultiMat is made of 2 mm EVA (Ethyl-Vinyl-Azetat) foam and one side is backed by fast drying ripstop nylon. This makes Multi Mat waterproof, warm and tough while providing insulation against surface moisture, cold and stones. Also works as a carpet in your tent‘s vestibule, canopy or beneath your tarp. Folded lengthwise it forms a lightweight, closed cell pad for summer nights. Insulation and comfort can be increased by stuffing with clothing, foliage or your pack.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En billig presenning vil kunne fungere til mye. I speider'n gjør vi det ofte sånn! Privat gjør jeg det annerledes. Problemet er forholdet mellom rivestyrke og vekt/volum. Billig presenning kan ende opp som noe svakt, men likevel stort og tungt. Særlig om man skal ha presenning som dekker hele området for teltet slik at også teltets bunnduk kan bli beskyttet, blir presenningen fort nesten like stor og tung som resten av teltet (minus stenger og plugger).

Holder fast på at spesialdesignet bunnduk fra produsent kan være et bedre valg tross høyere pris.

Kjøpte ferdigprodusert bunnduk til mine Exped - telt i høst. (Vela 1 Extreme og Orion Extreme. Pris for begge bunnduker ble 650 kroner inkl. frakt) Særlig ekstra bunnduk til det lille enmannsteltet, gav utvidet nytteverdi og spennende muligheter.

I tråden nevnes Exped sin Multimat. Veldig bra sak. Jeg har et slikt som har gjort alle celleplastunderlag overflødige. Allsidig og robust. Tåler faktisk bålglør i flere sekunder! At den også tåler spisse bikkjeklør og grankvister bør være en selvfølge. Har aldri brukt det som bunnduk i (for)telt, men forstår nå at denne forsterkede neoprenmatta er flott til slikt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.