Gå til innhold
  • Bli medlem

Valg av enmannstelt


Chris Gaute

Anbefalte innlegg

Med mindre det er helt essensielt at teltet er selvstående (padle kajakk, vinter etc) så synes jeg ikke Unna sine egenskaper gjennforenes med dine bruksområder og at teltet på mange måter blir et kompromi som hverken har god plass eller veier lite.

Er ikke lett dette her med valg av telt.

Akto har jeg fått råd om at vil bli i korteste laget for meg (er ca. 1.90), så det teltet er ute av dansen. Et av hovedkriteriene mine er at jeg kan sitte oppreist inne i teltet.

Det nye Ringstind skulle visst være langt og høyt nok, men der er det mulighet for å våkne med blafrende teltduk i ansiktet.

Har vært innom tanken på Nallo også. Veier forresten ca. det samme som Unna. Men leste en anmeldelse om at lufteluken hadde en tendens å blafre noe voldsomt, selv i liten vind (dette gjaldt ikke GT-modellen). Dessuten var det noen som mente at det ville være for kort for en på min størrelse.

Unna, som nevnt over, har ingen fortelt. Det er også i tyngste laget av hva jeg kunne tenke meg, men er på grensen.

Med andre ord: Man kan ikke få i pose og sekk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • Svar 56
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Hva med dette?

http://www.bigskyinternational.com/SummitShelters/Big_Sky_Revolution_1P_details.htm

http://www.bigskyinternational.com/SummitShelters/Big_Sky_Revolution_2P_details.htm

Får god kritikk, "Skandinavisk" oppsett der innerteltet er festet til ytterteltet (kan taes av), 2 innganger og 2 vestibyler, samt grei høyde på 107cm (2 pers). Eneste er vel lengden, men det er ganske bratte vegger, så det skulle ikke være noe problem.

Jeg venter spent på mitt, kommer i juni :shock:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mitt telt(annet merke) som ligner teknisk har og bratte vegger. Det er oppgitt til lengde 228cm.

Jeg er 187cm høy. Er ikke nær duken i lengden når jeg ligger i mitt.Selv ikke når jeg ligge rpå magen med armene under/foran puta.

Har du litt sammenligning med tanke på egen høyde kontra 213cm. Selv om veggen er bratte så vil høye underlag(typre 9cm luftmadrass) påvirke liggelengden før man treffer duk, dog ikke så mye som i lavere type telt.

Jeg har kun brukt mitt med vanlig 14mm EVO.

Jeg har heller ikke noe problemer med å sitte oppreist inne. Mitt er 107 høyt. Er grei klaring over hodet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Legger til litt av mine erfaringer.

Unna er et svært godt telt for vår, sommer høst.

Det er god plass som enmannstelt (Kneppe vekk hjørner som nevnt tidligere gir litt fortelt. . Det er sideåpning (Fint i godvær der man vil ligge med åpen dør og se ut vinduet ved bålet. Det er høyt nok til å fyre primus. Det er perfekt som utganspunkt i skogsleire med fjellduk foran. Fjellduk med sølvsiden ut dekker forøvrig godt teltet (noe som er en fordel sommerstid i midnattsol).

Jeg har også forsøkt en del telt av typen som ligner Akto. Helsport Stetind trur jeg det het og det er ærlig talt en dårlig sammenligning. Unna kan man sitte oppreist i og fyre innendørs. Stetind husker jeg som en svært dårlig teltopplevelse. Da ville i alle fall jeg bære noen få hundre gram mer.

Nallo- GT er også et godt telt. Men på helt andre premisser. Fungerer godt som enmannstelt hele året. Standard tunelltype.. Kanskje dette er et bedre valg enn UNNA vår, sommer, høst i høyfjellet...

lykke til

Jan-Eilert

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Etter mye om og men har jeg endelig gått til innkjøp av telt. Tenketiden ble en del forlenget etter en skade som naturlig nok utsatte den planlagte turen, og derfor også avgjørelsen. Pga dette har jeg ikke postet hvilket telt jeg til slutt endte opp med å kjøpe før nå!

Når jeg ser tilbake på kriteriene jeg satte for teltet (Fortelt, sittehøyde for en på ca 190, og under 2 kilo) har jeg nok brutt flere av disse. Jeg endte opp med Hilleberg Unna som verken har særlig med fortelt (i utgangspunktet), eller veier mindre enn 2 kg. Dermed er det bare kriteriet om sittehøyde som jeg har oppfylt, men jeg lever i den tro at jeg skal få stablet alt utstyret inn mellom innerduken og ytterduken, her er det rundt 15 cm med åpen plass, og at den ”virtuelle vestibylen” kan brukes til matlaging om det skulle være nødvendig.

Da gjenstår det bare for meg å takke for hjelpen. Å velge telt var veldig mye vanskeligere enn jeg hadde trodd, men med god hjelp fra innleggene her har jeg fått vurdert de fleste alternativene på en god måte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å velge telt var veldig mye vanskeligere enn jeg hadde trodd

Sier meg enig i dette! Jeg ante ikke hvor mange alternativer som fantes der ute.

Men takket være gode tips her på forumet har jeg også nettopp kjøpt meg telt.

Prøvd det i 3 regnfulle netter på høyfjellet og er strålende fornøyd.

Jeg var på utkikk etter det samme som deg. Jeg er også 190, og jeg endte også opp med det samme teltet; Hilleberg Unna :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.