Jump to content

Ally 13,7 til 2 personer?


mbo

Recommended Posts

Hei

Jeg har kjøpt meg kajakk men har veldig lyst å ha med dama på turer.

Og om jeg skal padle den solo ønsker jeg å ha en liten kano.

Så fant jeg den lille til 6500kr og tenkte det var et kupp.

Jeg og dama kommer bare til å bruke den til dagturer eller småe helgeturer. ikke noe svær opppakning eller oppdagelses turer til amazonas.

Og går det an å sette i 1 sete til i den?

:wink:

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg har padla en slik: http://www.aktivfritid.no/product_info.php?cPath=21_25_45&products_id=65&osCsid=246cc2f2df7cb46b6eff62b6302d799d

Den er med 14 fot litt større enn ally 13,7 men erfaringene bør kunne være relevante. 2 gjennomsnittsjenter med bagasje så er den kanoen tungt nok lasta. Du kan se den på disse klippa, det er de grønne mad river kanoene:

Her er det kun dagstursekk som bagasje. Konklusjonen min er det går sikkert an å være 2 personer i ally13,7, men det er ganske langt fra ideelt. Og da har jeg ikke tatt hensyn til seteproblematikken. Selv har jeg ally 15dr. Den ligger tungt i vannet med 2 mann og ei stor bikkje, men det går. Er det først og fremst ally du er ute etter foreslår jeg 15,5 fotern. Fin å padle alene, funker bra også med to.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Er jo en enmmanskano slik sett.

Bærevne er 290 kilo. 2 pers på til sammen 160 kilo og så 40 kilo bagasje burde gå. Har selv 16,5 og synes ikke en er god å padle hvis den blir for tungt lastet.

Om det går å sette et sete til er jeg ikke sikker på. De avstand mellom de langsgående spantene er jo smalest foran o bak. Hvis man flytter setet vet jeg ikke om man greier feste det lenger.

Jeg ville kontaktet Bergans og hørt litt på det tekniske der.

Som kano ser jeg ikke noe problem å padle "indianer" i den en foran og en bak. Kan en liten oppakning ligg der setet normalt er.

Men en 15 eller 15,5 hadde nok vært mer å anbefale.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Sjekk denne linken, http://www.ljff.no/2011/04/kanotur-losbymarka-1-mai-2007-endelig.html . (Lørenskog jakt & fiskeforening, mail [email protected] ) Her er det bilde av en Ally 13,7 med to personer pluss bagasje. Har selv en Ally 13,7, det er plass og plenty med bæreevne, men jeg har ikke prøvd med passasjer.. Sjekk med Bergans ang. setefeste.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Ally 15. Den er akkurat stor nok til to på tur. Er ganske sikker på at 13,7 vil føles veldig liten. Den blir ikke god å padle når den er for tungt lastet. Noe av det fine med kanotur er at man kan ha med litt ekstra. Det er utelukket med 13,7 for to personer..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy