Gå til innhold
  • Bli medlem

"Mye bedre på Besseggen"


Tom

Anbefalte innlegg

Pressemelding fra DNT:

"Det er i de senere år blir registrert enorm trafikk mellom Memurubu og Gjendesheim på denne klassiske ruten. Dette går utover sikkerheten, samt at det skaper store køer i rushtiden. For å bøte på disse problemene vil DNT iverksette noen tiltak kommende sommer. Vi regner med at folk flest har forståelse for dette, selv om det alltid vil være noen mindre begavede individer som ønsker å stanse enhver fornuftig utvikling i samfunnet.

Den 31. mai 2005 vil vi åpne en bilvei fra Memurubu til Bjørnebølet. Her vil de reisende fraktes med buss, eller man kan leie egen bil. Slik får vi en mer effektiv transport på denne delen av turen som er meget kjedelig slik den i dag fremstår. Turister fra USA og Tyskland som er litt oppi årene, har dessuten klaget over de mange oppoverbakker. Selve Besseggen er for smal til at man kan bygge vei, dessverre. Men moderne rulletrappteknologi gjør at dette kan bygges. Den vil tåle både regn og frost, og følgelig kunne gå hele året. Denne vil åpne i 2006.

På sikt håper vi i DNT også å få lagt varmekabler rundt omkring i Jotunheimen slik at vi kan opprettholde vår kommersielle trafikk hele året. Varmekablene vil forsynes av strøm fra Jotunheimen selv. Ved å sette opp en rekke vindmølleparker og legge alle bekker og elver i rør, vil vi få nok strøm til å varme opp bakken under stiene. Vi ønsker også å smelte breene, slik av vann som Gjende og Bygdin ikke blir tilført ubehagelig kaldt vann. Etterhvert vil vi kunne oppnå badetemperaturer i disse kalde og upersonlige fjellsjøene. Dette vil åpne for ytterligere penger til DNT. Disse skal brukes til å pøse inn sand til strender.

Vennlig hilsen DNT - Hvorfor tjene lite når man kan tjene mye?"

Nå synes selv jeg at DNT begynner å gå langt ass :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.