Gå til innhold
  • Bli medlem

"Dagbok" - Bok om 2000 m topper


morten

Anbefalte innlegg

Her kommer en liten dagbok om vårt bokprosjekt. Med tiden vil det også komme en del pekere til eksempler med mere. Tråden er første gang lagt ut 03.12.2004, men for å få hele sammenhengen, tar vi med noen momenter bakover i tid.

21.10.2005 - Første delleveranse ankommet

Vi har nå mottatt 1000 eksemplarer, fått de i hus og er nå i full sving med å emballere, merke og sende ut. Dette arbeidet tar lenger tid enn først antatt, til tross for at mange tidlige forskuddsbetalinger gjorde det mulig for oss å fylle ut en diger bunke pakkelapper på forhånd. Hver bok skal emballeres i strekkfilm. Dette gjøres manuelt, og tar tid. Vi gjør dette fordi boka er hårfint for stor for bokeskene som var tilgjengelige og vi ungår på den måten at fuktighet trenger inn gjennom den mikroskopiske sprekken som er. Vi prøver å dobbeltsjekke all info, noe som også tar tid. Manuell påsetting av poser med servicepakkelapper tar tid, ja alt tar tid. De pakkene som består av både kalender og bok tar ekstremt mye tid pga. komplisert pakking.

Vi sendte i underkant av 100 pakker ut i dag, og håper på å få ut snaut det dobbelte i morgen. Hvis vi lykkes med det vil så og si alle være ute. Det er litt mer styr med lapper til utlandet, så det kan hende at enkelte forsendelser først vil gå ut på mandag og tirsdag til Danmark og Sverige.

Vi har dessverre ikke tid til å legge ut ting, hvis ikke skulle vi lagt ut bilder av rom og ganger fylt opp av bøker.

Med dette anser jeg denne dagboka i første omgang for ferdig.

PS! Det er laget en egen hjemmeside for boka, men den er ekstremt uferdig frem til 01.01.2006. På denne siden er det meningen at brukerne interaktivt kan legge inn tilleggsinfo om toppene.

Håper mange vil skaffe seg boka, og at noen vil like den,

Takk for nå!

09.10.2005 - Ferdig trykt

Så var boka ferdig trykt, nå mangler kun perm og innbinding. Det var en artig følelse å holde rentrykket i hånda og bla gjennom alle 552 sidene. Har vel bladd gjennom 7-8 ganger allerede, og tanker om alle de tingene jeg etter hvert ville hatt annerledes dukker opp. Alle bildene som ennå tilhører den uskarpe gamle lysbildegenerasjonen. At vi var alt for konservative med å skape farge i photoshop. At valget av et matt papirslag kanskje tar litt for mye farge og glans bort fra bildene? At vi skulle hatt venstrejusterte bildetekster med fast mellomromsbredde etc. Men nå får vi ikke gjort noe mer med det. Så det får bare stå til. Det blei i alle fall ei diger bok, kanskje et par hakk for stor for et par debutanter?

Legger ved et bilde av boka (uten perm og omslag).

bokbunke.jpg

29.09.2005 - ingen fred å få

Etter levering mandag fant vi dessverre litt for mange feil. Ved å sitte oppe mang en sen time fikk vi luket de aller fleste bort, samtidig som trykkeriet pushet skikkelig på for å få utnyttet trykkemaskinene etter at andre jobber ble forsinket. Allerede tirsdag kveld begynte maskina å spy ut trykkark med våre boksider på, og onsdag morgen var vi en tur nede i trykkeriet og så det hele i aksjon. Fascinerende å se flere store ark i sekundet som fyker inn i maskinen og etter hvert gjennom hvert sitt "fargetårn" (CMYK) før det kommer ut som fedig trykkede ark. Så skal de snus, skjæres og til slutt heftes sammen.

Denne forseringen har gjort at vi nå kan vente boka ferdig en snau uke tidligere enn ventet. Det gjør tiden frem til dette litt mer stresset, men samidig får vi mer tid til selve distribusjonen, og det er jo bra.

Alle vanlige, og etter min kunnskap, betalbare trykkløsninger har sine begrensninger, men det tatt i betraktning synes vi de første rentrykkene lover bra. Dette blir mer enn bare enn oversikt over en haug med fjelltopper, det blir også veldig mye formidling av farger og stemninger i høyfjellet.

26.09.2005 - boka er levert!!!!

Vi fikk tekstene tilbake fra de som har lest korrektur på torsdag 15. Tiden ble veldig knapt og vi fikk dessverre ikke tid til å gå gjennom så nøye som vi kunne håpet på. En god del nye feil ble funnet og mye skulle kontrolleres. Fra og med torsdag begynte det å gå døgnet rundt, med smale øyne nattestid. Natt til i dag var siste økta. Kl. 23 ble de siste bildene endret, og rundt midnatt kastet vi Tanums fordømte rettskrivningsordbok ut av kontoret, en bok som til slutt holdt på å "ødelegge" boka. Internett fungerte som last minute gramatikkopplæring, og "find / change" funksjoner ble kjørt på drøssevis med dokumenter. Rundt kl. 02 begynte endelig .pdf eksporter til trykkeriet, men rundt kl. 04 etter at alt var eksportert og halvparten brent på dvd oppdaget vi ved en tilfeldighet at noe ikke var konvertert til CMYK med riktig profil. Nye runder i Adobe Illustrator og Photoshop, nye glass med cola, enda smalere øyne, nye eksporter. Ca. kl. 06. Ble PC'ene slått av og senga ble gitt et kort besøk. Deretter var det ned på trykkeriet med USB disken under armen og levere.

Nå er det "out of our hands" og med mindre plotten viser noe skrekkelig galt er vi ferdige - de feilene som nå er der, de blir der, til glede og forlystelse for de som måtte kjøpe boka.

På vei ut av trykkeriet blei vi hanket inn av lokalavisa og fikk gitt vårt første intervju til en liten artikkel om bokprosjektet som kommer på trykk.

Neste uke skal boka trykkes. Vi er i alle fall spente !!!!

Nå skal jeg legge meg jeg, selv om det er midt på formiddagen, og i morgen er det tilbake på den normale jobben, den som gir penger på lønnskonto osv...

11.09.2005 - 13 dager til deadline

Etter siste to ukers "suksesser" på turfronten med kamera i ivrig bruk begynner skuldrene nå å senkes litt. Riktignok har det bli kuttet litt i enkelte hjørner, men vi er rimelig fornøyd, ja egentlig relativt sett svært fornøyde med det endelige resultatet. Alle sidene er nå på plass. Boka er "ferdig"!!!!!! Gjenstår bare korrektur og litt flikking. Kan egentlig ikke vente på å holde den ferdige "mursteinen" i hånda, men det går nå uansett fort nå.

28.08.2005 - 23 dager til deadline

August har vært en møkkamåned i fjellet hva været angår. Masse drittvær, lite turer, og ikke minst ustabilt vær slik at det omtrent har vært umulig å planlegge noen ting.

Tidsfristen har imidlertid ikke vært mulig å forskyve. Resultatet av dette er at enkelte mindre bra bilder ikke lar seg bytte ut slik vi hadde håpet, og noen få sekundære rutebeskrivelser må enten utgå eller beskrives ved hjelp av tredjehåndsinformasjon.

Håpet er selvsagt at vi en vakker dag vil få anledning til å lage en 2. utgave, der feil, enkelte dårlige bilder kan lukes bort og flere beskrivelser kan legges til - men det er noe som tiden vil vise.

I dag, en søndag formiddag hvor fjellet heller ikke innbyr til tur, har vi gjort noe spennende. For første gang er alle sidene i boka nummerert. Hittil har det bare vært en haug med dokumenter som alle har startet på side 1. Nå er alt sammen fortløpende nummerert. Det betyr at den morsomme jobben med å lage registre, tabeller, krysshenvisninger med mere kan ta til, en jobb som alene tar mange fulle dager.

For de som er interessert er den foreløpig endelige innholdsfortegnelsen lagt ut på nettet i en liten, men lesbar versjon. http://www.glittertindforlag.net/images/Bokinnhold.jpg

552 sider blir det endelige sidetallet, og det er ENDELIG. Alle budsjetter hva økonomi og sidetall har sprukket med supermargin, men en panisk angst for å overskride 500 grensa har holdt prisen på 499.- Blir nok en av de norskproduserte bøkene med det laveste forhold mellom pris / volum som har kommet på lenge. Så akkurat en annonse for nyutgaven av Ryvardens Norges Nasjonalparker, i litt større format på 384 sider - der de allerede er oppe i en veiledende pris på 599.-

Markedsføring har vi ikke råd til noe særlig av, så jeg håper vi kommer oss sånn noenlunde greit inn i de fleste bokhandlerne. Det eneste vi har tatt oss råd til er ei halvsides annonse i julenummeret av Fjell & Vidde. Ikke akkurat billig nei, må nok selge temmelig mange ekstra bøker på den for å få det att.

Så nå blir det å grave seg ned foran pc-skjermen og krysse fingrene for fint turvær i september.

07.08.2005 - 44 dager igjen til deadline

Om 44 dager skal alle tekster være skrevet. All korrektur skal være lest. Alle rettelser være foretatt. Alle bilder må være tatt, bearbeidet og satt inn. All registre må sys sammen. Alle sidetall og henvisninger må stemme. Alle prøvetrykk være gjennomført. For da skal alt leveres trykkeriet.

Tursesongen har vært meget bra så langt med 16 stort sett temmelig lange fotturer siden 25.06. Juli bød på mye flott vær, så vi var heldige sånn sett.

Kneet krangler mer enn på lenge, men samtidig er det nå bare en håndfull turer igjen pluss eventuelle bonusturer.

Sidetallet har igjen økt og kryper nå mot 550. Vi vurderer igjen å legge på prisen på bakgrunn av dette. Alle toppene er nå inne i boka og vi endte opp med 185 hovedtopper og foreløpig 165 sekundærtopper. Sistnevnte er ikke helt endelig.

10-12 sider er alt som gjenstår å skrive i tillegg til registre og tabeller bak i boka. For øvrig er det bare flikking, men god tid har vi langt i fra, så det blir en hektisk innspurt.

Nedenfor følger noen flere sideeksempler:

Temakpittel:

EksTema.jpg

Temakapittel, eks. 2

Ekstema2.jpg

Områdeinnledning med kart

EksKart.jpg

Rondane med eksempel på "fotoalbumside"

EksRondane.jpg

13.07.2005 - Begynner å ta form

Vi har fått prøvetrykket nesten 500 bilder fra boka hos trykkeriet og resultatet har stort sett blitt bra. Vi er også meget fornøyde med hvordan kartet ser ut på papir, selv om det i enkelte tette fjellmassiv kan bli vel mye tekst noen ganger.

Ca. 90% av toppene er beskrevet og det meste av øvrige artikler er ferdig. Alt er løpende ombrukket og designet, så den biten er stort sett ferdig, selv om vi aldri går av veien for å bytte ut eldre bilder om vi klarer å ta noen bedre.

Trykkeriet klarte å regne feil på første prisoverslag samtidig som vi nå i siste runde gikk opp fra 504 til 536 sider. Vi lurte lenge på å ta inn dette ved å øke prisen fra 499.- til 549.- men siden det er mye hyggeligere å selge mange bøker enn å tjene så bra pr. solgt bok valgte vi å avstå fra dette. Klarer vi å selge hele opplaget så kommer vi ned på jorda med begge beina, selv om det er litt skummelt å skulle forskuddtere så vanvittig mye penger.

Borti 13.000 kg papir går med til dette opplaget, og leveransen kommer på ca. 30 paller. Ved første øyekast kommer vi sikkert til å klø oss i hodet over hvordan i alle verden vi skal kunne bli kvitt alt dette!

For øvrig begynner vi å få en veldig god følelse i forhold til kvaliteten. Perfekt blir det langt fra, men temmelig grundig og gjennomarbeidet. Prisen er høy ja, men sammenlignet med andre norske nyutgivelser innen sjangeren fjell- / natur er det knapt noen andre bøker som koster mindre pr. gram papir.

For å ta et eksempel: I totalt volum blir boka nå omtrent like stor som hele trilogien FjellNorge av Ryvarden / Lauritsen som enkeltvis kostet nesten 1200.- til sammen og som pakketilbud 999.- ved lanseringen.

Ca. 1 / 3 av boka er korrekturlest, men hovedfokuset nå om dagen er jobben med det avsluttende feltarbeidet. En vanvittig fin værperiode i månedsskiftet juni / juli ga en rekke flotte turer etter en tåketur til Hestdalshøgde noen dager tidligere.

Vi var på Galdebergstinden ved solnedgang og klatret den spennende østeggen. Vi hadde en nydelig tur til Steindalsnose fra Sognefjellssiden. Vi hadde en spennende tur til Store Skagastølstinden med fører fra Norgesguidene for å lage en artikkel om føreropplegget. Vi hadde en flott tur til Dovrefjell med bl.a. Buri og vi fikk gått resten av Smørstabbtindtraversen, samt østeggen på Sokse. Vi fikk gått over hele Skardstindmassivet fra Illåbandet til Dumhøe og Urdadalsryggen viste seg fra sin beste side. Så mye fint vær som det har vært i det siste kan man nok ikke regne med, men vi er parat og drar på tur, nedlesset i kamerautstyr så raskt anledningen byr seg igjen.

Vi har forskjøvet innleveringen til trykkeriet en del, men samtidig har vi kortet ned på produksjonstiden ved å utføre alle prøvetrykking løpende på forhånd.

21. september er vår endelige deadline for avlevering av ferdig ombrukket manuskript og senest 28.oktober håper vi å kunne ta fatt på distribusjonen.

Vi kommer tilbake med mer informasjon når sommersesongen ebber ut og innspurten for alvor tar til.

08.03.2005 - Tiden flyr

Det er skremmende hvor fort tiden flyr. Om vel 5 måneder skal manuset være helt ferdig. Uff, det er laaaangt igjen dit. Ennå er det ikke lest endelig korrektur på så mye som ei side. Samtidig så eser boka ut. 504 sider sprakk glatt, nå er det vel 540 sider som er neste grense. Noen ganger kunne det vært en fordel med et forlag som sa: ikke en side til, kutt! Vi klarer ikke å kutte, og siden vi ikke tør øke prisen driver vi egentlig bare å barberer avansen vår hele tiden :D

Mer og mer tyder på at det blir den største fjellbokaen som er utgitt i Norge. Ikke det at det er så mye å skryte av, men kanskje det blir det eneste vi kan skryte av?

Til tross for at det er mye som gjenstår så gjør vi små fremskritt. Julia har designet innholdsfortegnelsen som jeg synes ble ganske så pen. Dessuten er forordet (det man egentlig skriver helt til slutt) ferdig. Det samme er det korte innledningskapittelet i ferd med å bli.

Nå er dessuten Jotunheimkalenderen 2006 ferdig. Vi har fått de første 100 eks. fra trykkeriet for en tid tilbake og på torsdag kommer resten (2400 eks). Hvordan vi skal få solgt dem er en gåte, men vi finner vel på noe? Det er i alle fall en trøst at de ble riktig fine.

01.02.2005 - Karteksempel

Her kommer et utsnitt av et karteksempel fra boka. Vi har bare laget tre kartblad sånn halvferdig, så det er fortsatt mulig å endre på noen elementer. Dersom noen har noen konstruktive synspunkter på kartet, er vi kjempetaknemmelige for alle slags tilbakemeldinger...

Karteksempelet er fjernet 07.08.2005

24.01.2005 - Jotunheimkalenderen 2006 er avhendet trykkeriet

Kalenderen ble i dag levert til trykkeriet og de siste justeringene ble gjort. I løpet av 2-3 uker er den ferdig, så det skal blir spennende å se hvordan vårt første trykte produkt blir seende ut i virkeligheten, og om noen i det hele tatt vil ha det.

Boka har stått litt stille i det siste. Noen nye sider er laget, men det går dessverre litt for tregt. Kanskje ikke så rart som regnskapsfører i disse tider :)

Etter litt forsinkelser fikk vi endelig kartgrunnlagene til boka, og de ble minst så fine som vi hadde håpet på. Nesten synd å nedforstørre de til 1:66.666 målestokk, men det er nødvendig for å få plass på sidene. Så nå er målet at alt det vi skal tegne oppå ikke ødelegger kartene.

Det vil etter hvert komme et karteksempel fra boka.

03.01.2005 - Sidene www.glittertindforlag.no er "offisielt" lansert.

Vi har lagt til en god del bilder i bildedatabasen, samtidig som de 12 foreløpige månedsbildene til Jotunheimkalenderen kan ses.

15.12.2004 - Første sideeksempel, bildedatabase og første portrettintervju

Her i forgårs ble første portrettintervju gjennomført, og neste venter til onsdag. Det er i grunnen overraskende hvor velvillige folk har vært, så bare de utvalgte godkjenner det vi klarer å sammenfatte på papir, så blir det en del av boka.

På www.glittertindforlag.no har vi gjort visse forbedringer, og vi har begynt arbeidet med å legge inn og indeksere fjellbilder. Det er en stor jobb, så det vil ta ganske mye tid, og foreløpig er det hele litt uferdig.

Vi har også lagt ut det første eksempele på sidelayout: (flere kommer)

Utdragmemkap1.jpg

07.12.2004 - Forside og intervjuobjekter

Personpresentasjonene begynner å falle på plass. Forsiden har dessuten vært på plass en stund, men den må nok småjusteres litt i samarbeid med en designer, men betaversjonen av fremsiden ser slik ut: (Noen som kjenner igjen motivet?)

Omslag3.jpg

03.12.2004 - Nye idéer

Det er rart hvordan et prosjekt man jobber med over tid, stadig endrer form! Fra den første ambisiøse disposisjonen har vi kuttet mange momenter. Sidetallet er underveis økt med nesten 70%. Det mest spennende er likevel hvordan nye idéer stadig dumper ned i hodet i alle slags situasjoner: Ved frokostbordet, i lysløypa, i badekaret - osv.

Den siste idéen var et sett med personpresentasjoner - ikke noe revolusjonerende i seg selv, men den miksen vi har funnet er litt annerledes enn det som har vært i andre bøker. Julia har gjort en kjempejobb med å få folk på "limpinnen", så dette skal bli bra!

02.12.2004 - Kartene kommer

Ingen tur- og fjellbok uten kart. De travle folkene hos Ugland IT (tidl. kartverket), ser endelig ut til å ha fått tid til kartene våre, og den første prøven er ankommet. Boka skal få spesialdesignede kart. Ugland IT leverer kart med egne farger, og en viss 3D skyggelegging til oss, før vi legger på ruter, navn og symboler.

16.11.2004 - Glittertindforlag.no

En gang på sommeren ble domenet registrert, men som så ofte ellers: Ting tar tid! En tidlig testversjon av våre nye hjemmesider ble lagt ut, men ferdig er den ikke. Her vil det etter hvert komme en del informasjon om produktene våre. Samtidig arbeides det med et bildebyrå. Her vil de fleste bildene fra gamle etojm.com gjengis i noe større format, sammen med en mengde nye bilder. Disse vil bli organisert i en database, slik at man raskt skal kunne finne frem til bilder av det man ønsker å se. Det vil bli et nisjebildebyrå for fjell- og fjellrelaterte motiv. Denne basen er tenkt både for de som ønsker å kjøpe fjellbilder til et eller annet formål, men vel så mye for vanlige "surfere" som kun ønsker å titte litt på fjellbilder.

01.04.2004 - Jotunheimkalenderen 2006

Vet ikke helt hvor ideen kom fra, men samtidig som vi jobbet med bokprosjektet var det tydelig at idéflommen ingen ende ville ta. I løpet av kort tid skrev vi noterte vi ned konseptet til en håndfull andre bøker, og vi bestemte oss også for å lage en kalender dedikert Jotunheimen, for 2006. Etter en salgsturné, med middels resultater, holder vi fortsatt på denne planen, og på nyåret 2005 skal etter planen kalenderen være ferdig. Det første trykte produkt fra det unge forlag, og en fin test før den langt mer omfattende boka skal i ilden neste høst.

01.02.2004 - Glittertind Forlag AS dannes

Vi bestemte oss for å lage et forlag, men hva skulle barnet hete? Julias forkjærlighet for Glittertinden vant frem, og forlaget ble til Glittertind Forlag AS. Planer ble lagt arbeidet igangsatt. Vi investerte i nytt kamerautstyr, og programvare for redigering av bok. Arbeidsgivere var velvillige og innvilget oss reduserte stillinger.

01.04.2003 - Ideen om en bok dukker opp.

Etter å ha avvist flere som, mest på spøk, sa at vi burde lage ei bok, med at dette ikke var aktuelt, må tanken likevel ha jobbet i underbevisstheten, for april 2003 dukket et konsept opp i hodet. Epostforespørsler til forlag ga positiv respons, men konseptet var dyrt, og stort mer enn ideer, tanker og disposisjoner hadde vi ikke å vise til, så etter mange og lange runder med to forlag, satt vi igjen med to avvsininger.

Droppe prosjektet eller stå for det 100% selv var spørsmålet. Vi valge det siste.

26.12.1999 - Vi leker for første gang med html og internett. Resultatet blir etojm.com (Experience Tours of Julia & Morten) februar 2000.

Sidene utvikles gradvis og får etter hvert en større og større vridning mot toppturer, inntil prosjektet helt legges på is våren 2004.

Her vil det bli løpende oppdateringer med små dagboknotater etter hvert

Noen korte faktaopplysninger:

Tittel - Norges Fjelltopper, over 2000 meter eller Norges Fjelltopper, toppene over 2000 meter. Endret fra Norske som står i illustrasjonen ovenfor.

Forside - Betaversjon, se ovenfor.

Format - Høyde 280 mm x Bredde 210 mm (relativt stort)

Antall sider - Ca 510 sider. Den største fjellboka utgitt eller planlagt så langt?

Papir - Arctic Volume 130g bestrøket papir

Omslag - Laminert smussomslag utenpå sort omslag.

Emne - Norske fjelltopper over 2000 meter.

Pris - 499 kr.

Forventet utgivelse - Ultimo oktober 2005.

Forhåndsbestilling - via www.glittertindforlag.no

Mer informasjon kommer.

www.glittertindforlag.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • Svar 110
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Gjest Anonymous

Ja lag for all del enda en bok om 2000 meter toppene. Da det allerede finnes turguider for dette tenker jeg vel at det bli mere en bildebok. Men vær så snill og ikke avslør med for mye utsiktbilder fra de forskjellige toppene. Etter alle "skryte bildene" som etterhvert har kommet på nettet, føler jeg at en del av mystikken av å komme på mange av toppene delvis har blitt borte. Blir nesten som å vite hva man får til jul. Man blir uansett glad for gaven, men noe av overaskelsen blir borte. Og er man interessert i fjell blir det uansett til at man ikke klarer å la være å se på nettbildene. Så det er jo min egen skyld først og fremst sånn sett. Thommesen og co har vært flinke i sine bøker med å ikke avsløre for mye. Håper du heller ikke går noe lavere enn 30 meter primærfaktor i presentasjonen av toppene. Gjør du det vil du skape splid blant samlerene. Men for all del ta med flotte bilder av selve toppene fra daler og lingnende. Det er når man ser en topp på denne måten en lurer på hvordan er utsikten der oppe. Så la oss slite for å få svar på dette spørsmålet og ikke avslør alt på et fat. Sats også på mere detaljerte beskrivelser av vansklige punkter og den type fakta. Histore er og mangelvare. Ellers ønsker jeg lykke til med boka. Vet at den blir flott.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er i alle fall ikke urolig for at bilder skal ødelegge "mystikken", fotografier kan aldri måle seg med "the real thing". Dessuten, ei flott utsikt eller et flott sted kan jeg se gang etter gang uten å bli lei. Og bli like imponert hver gang :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke bekymret i hele tatt! Tror dette blir en kjempe bra bok :)

Har bare ett ønske/tips, i og med at jeg har bestilt et eksemplar.

Håper alle bilder, inkludert forside, får en tekst på hvor bildet er tatt.

Irriterende å se flotte bilder, men ikke vite hvor man kan oppleve virkeligheten.

Lykke til!

Akkurat det ønske tror jeg vil bli imøtekommet for de aller fleste bildene. Morten

Gleder meg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk, takk :)

Må også berømme deres respektive hjemmesider.

Inspirerende :)

De er fine å trøste seg med i denne tiden med korte dager.

Litt uten for tema:

Er det noen som vet hvor bilde utenpå DNT årboken er tatt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Blir sikkert en fin bok det, men håper det stort sett

vil bli en bildebok.

Men skal det være en toppturguide med

beskrivelse " ad letteste vei " er jeg mer

usikker på motivene dine Morten.

Den siste setningen kan jeg ikke helt se at jeg forstår? Hadde vært fint om du kunne utdype det! - Morten. Men det blir ikke en bildebok, det kan jeg love, og ja det blir også atkomstbeskrivelser via de vanligste rutene, men i tillegg mye mer. Mine, eller våre blir vel riktigere å si, motiver er flere, men hovedmotivet er å lage et stort, forhåpentligvis flott, "komplett" verk over de høyeste fjellene i landet. Hvorfor? Jo fordi det pr. i dag ikke finnes. Det finnes en serie turguider i lite format hvor det hele er spredd utover flere bind, og det finnes en stor, utsolgt bok, som kun tok for seg topper over 2300 meter i tillegg til mye historie.

Mvh

Arne T.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Hei.

Det er behovet for en ev. ny guide jeg vil

være litt kritisk til.

Nå er det jo skrevet en mengde bøker,

historie, turbeskrivelser, førere o.l. om

Jotunheimen, spørsmålet er trenger vi mer ?

For mange vet jeg det vil bli en

form for " tilrettelegging " som ikke

er ønskelig.

Mvh

Arne T.

Akkurat her ser jeg ikke problemstillingen i det hele tatt. En bok er vel det letteste å la være å kjøpe. Det er et valgfritt tilbud, som uansett kommer, enten vi gir vårt bidrag eller ei, men det er en tilretteleggins som er lett å unngå. Broer, hytter og stier derimot er en tilrettelegging som ikke like lett kan unngås. Du går liksom ikke rett ved siden av stien dersom den er der, eller vader elva 5 meter nedenfor broa. Er du sugen på noe godt, så kjøper du vel en sjokolade på hytta. Hvis folk kjøper en bok og så føler seg snytt i ettertid fordi de føler at det har blitt "tilrettelagt" på en uønskelig måte, synes jeg det rimer litt dårlig - spesielt dersom man på forhånd har mulighet for å vurdere hva boka innholder.

Uansett hvis dine antakelser er riktige om at markedet er mettet, vil trolig boka gå veldig dårlig, og da er jo saken grei.

Jeg føler at konseptet vi har fyller et tomrom, uten at jeg vil utdype det her. Setter i grunnen stor pris på alle tilbakemeldinger, men veldig overflødisk og undøvendig er tilbakemeldinger av typen:

"Det finnes så mange fjellbøker - underforstått: må dere virkelig gjøre dette her da?"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous
For mange vet jeg det vil bli en form for " tilrettelegging " som ikke er ønskelig.

Mvh

Arne T.

Å, legg på lokket a Arne T!

Hva vet du om at mange andre vil synes at boken er en form for tilrettelegging som ikke er ønskelig? Synes mer du høres ut som en surpomp jeg :evil: Drit i å kjøpe boka du, men la nå oss andre som gleder oss til å kjøpe den få lov til det! Du er ikke bare på jordet, men på feil jorde også!

Sier du unnskyld skal jeg tilgi deg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, legg på lokket!

Å kritisere en bok før den har kommet er vel på grensen til syting.

På det beste, lite konstruktivt.

Dessuten er jo de fleste guider ganske så subjektive, og med Morten som en utmerket fotograf, så dette blir Morten og Julia`s vri.

Tror dette blir en veldig bra bok.

Selv har jeg flere fjellbøker fra før, og med den flotte forsiden blir nok dette et fint tilskudd.

Baserer min erfaring på deres allerede eksisterende nettside.

Og Arne T: Vi blir alle litt mer negative mørketiden :evil:

Stå på M og J

Lenke til kommentar
Del på andre sider

500 sider?! Det er jo bare helt konge. Kunne gjerne vært 1000 for meg. Jeg tror dette blir en av de beste bøkene noen sinne. Det eneste som kunne gjort den bedre var flyfoto, eller har dere det også? Jeg gleder meg i hvert fall som en unge, og er sikker på at familien kommer til å kjøpe to eksemplarer. Ett til å ha i byen og ett på hytta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir det historisk stoff? Noe som ikke er skrevet om før? Eller blir det "kun" turartikler? Blir det de samme bildene som vi kjenner fra etojm.com eller nye? Har du intervjuet Jo Gjende? Skulle gjerne hatt kommentarer fra han angående dameproblemene hans :!:

Det blir lite historisk stoff, kun en sammenfattet del, samt en del innslag her og der hvor det passer seg. Hovedvekten er lagt på presentasjon av toppene, med noen turartikler innimellom. De fleste bildene vil ikke tidligere være publisert på etojm.com, men det vil også være bilder som det kan hende man har sett før der. Jo Gjende var altfor opptastt av reinsdyr, bjønn og børser, og ingen fjelltoppenes mann, så droppet ham :) Du kan godt si det blir en ensporet bok, men det er hele poenget. - Morten

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I serien "spørsmål og svar som ikkje har altfor mykje med diskusjonstemaet å gjera":

Vesen spør kvar framsidebiletet på DNT-årboka er frå. Rett svar, i fylgje fotografen, er "frå eit skar i egga på ruta opp frå Baklidalen til Sunnavindsnipa", altså ikkje så langt frå Sykkylven på Sunnmøre.

E

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I serien "spørsmål og svar som ikkje har altfor mykje med diskusjonstemaet å gjera":

Vesen spør kvar framsidebiletet på DNT-årboka er frå. Rett svar, i fylgje fotografen, er "frå eit skar i egga på ruta opp frå Baklidalen til Sunnavindsnipa", altså ikkje så langt frå Sykkylven på Sunnmøre.

E

Interessant :? for der går ikke noen rute opp fra Baklidalen til Synnavindsnipa. Med mindre du bruker sele, kiler og tau.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

En par kommentarer til kortet under dagbog 01.02.05:

1. Jeg synes en målestok på 1:100 000 eller 1:50 000 ville være bedre, fordi det er målestoksforhold man i forvejen kender fra originalkort.

2. Det ville være god visuel information på de indtegnede ruter at 'gradere' rutens sværhedsgrad - fx som Kim Dahlen gør på kortmaterialet på Bergtatt: http://www.bergtatt.net/topper/kart/ med farverne grøn, gul og rød (og I gør det indirekte selv på etojm ved gradere toppene som lette, middels eller vanskelige). Jeg er godt klar over at det er individuelt, hvordan man vil opfatte en rute, men det er temmeligt indiskutabelt om ruten involverer brepassager eller klatring af grad 2-3 iflg. Jotunheimens Klatrefører!

3. Kunne I ikke lægge et opslag (fx det om St. Memurutind) ud i et større format, så det er muligt at kommentere grafiske detaljer som fx typografering (jeg er selv grafisk designer)?

mvh Per

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...

Når blir det lanseringsfest hos Morten og Julia? Utifra det jeg har sett og lest tror jeg dette blir den beste fjellboken som noen gang er utgitt (sorry at jeg skaper forventningspress). Jeg kjøper den uansett pris.

Kommer det til å være noen flybilder, forresten? På det området skapte jo "Jotunheimen fra hytte til hytte" en revolusjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg satser på å vente helt til fødselsdagen min tidlig i november med å anskaffe meg boken. Men hvis jeg ikke får den da er det vel bare å bestille den på www.glittertindforlag.no går jeg ut i fra :lol: November og desember er jo supre måneder for å sitte å planlegge neste års turer :?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Jeg synes skiturer til fjelltoppene er det flotteste. Får dere noen henvisninger i boka med hensyn på dette ? Dere kunne jo kanskje hatt en gradering med 1-3 skistaver på toppene for å vise hvor egnet toppen er for skibestigning. 3 skistaver på hele Kalvehøgda for eksempel. 0 på Store Skagastølstind.

Hvis ikke det blir litt for mye DNT-aktig da ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.