Gå til innhold
  • Bli medlem

"kvinne forsvunnet i undredal på vei mot stegen"


Geir Ralle

Anbefalte innlegg

Annonse
Jeg tror nok dette er et generasjonsspørsmål og at dere to er runt 20 år og er oppvokst med at alt bør løses med teknologi. Vi som har en annen mening ble født mens det ennå var bare en TV-kanal.

Den myten kan jeg punktre siden jeg er 42, men om yngre folk tar i bruk moderne teknologi i større grad enn den eldre generasjon er sikkert mulig...men ennå ser jeg liksom ikke helt grunnen til at man skal legge fra seg gps`en hjemme. Hadde den veid flere kilo og tatt masse plass så hadde det forholdt seg annerledes...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror Springsteen sine teorier har noe for seg.

Kjenner folk som mener det er uforsvarlig å ta en 2 dagers tur i Nordmarka uten GPS.

Hva blir det neste? Sattelitttelefon i østmarka????

heller ikke med på "elementær kunnskap om kart og kompass". Et kveldskurs, eller forumlesning, så kan en det elementære.., det å kunne "lese" kart skikkelig derimot tar åresvis med trening (og feiling), ved å titte på GPS'en hver gang en er i navingeringstvil ødelegger retningsansen, og ikke minst evnen til å forstå kartet skikkelig.

Har du ikke med GPS'en blir det bomturer, feilnavigering, etc. men man lærer også samtidig masse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner ikke hvorfor disse kartfanatikerne skriker opp hver gang de ser ordet gps og friluftsliv i samme setning. Hvis folk vil bruke gps på fjellet så er det helt greit, for alternativet er kanskje at de ikke har med seg noe som helst. Vil de bruke kart og kompass så er også det helt greit. Selv bruker jeg både gps, kart og kompass når jeg er ute i det fri.

Denne argumentasjonen om at gps'en går tom for batteri er helt uten innhold. Man velger jo ikke å sykle på ferie fordi bilen kan gå tom for bensin. Var det ikke en unggutt som rote seg litt bort på fjellet i fjor fordi kartet hadde blåst bort? Det skal mye vind til å blåse bort en gps.

Uansett hvilken tekonologi man velger, papir eller elektronikk, så må man lære seg å bruke den. Dessuten sitter det beste navigasjonsinstrumentet mellom øra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir det dummere nå, så...

Tja...

Kva skal ein seie om dette debattnivået her da?

Udokumenterte referanser til Røde Kors og andre redningsgrupper som synser i vei, nyttes av Gal Kråkefot som "sannhetsvitner".

Jeg kan også synse litt:

Jeg tror at flere og flere mennesker trekker i fjellet, og ut i naturen, pga programmer som 71 grader nord, Lars Monsen's programmer, Ut i naturen. Mange av disse er uvant med fjellet, og tenker ikke på at aktiviteten kan medføre risiko. Jeg så forresten mange i fjellet i sommer med løpetigths og andre ugunstige bekledninger. Mange har sett folk som er dårlig skodd. Mange drar avgårde uten noe sikkerhet (klær, drikke, mat, vindsekk, førstehjelp osv.). Hørte også om noen unge menn som nådde toppen på Rondeslottet, med kun en boks øl i niste :D

Det er vel ikkje så udokumentert da representanter for nevnte foreninger har vært ute i media og kommentert nettopp dette.

Du skal forøvrigt få poeng for synsinga di da dette også er ein faktor som medverkar. Men det eine utelukker ikkje det andre her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest PaperCut

Jeg synes diskusjonen er helt på jordet og at terskelen for å rakke ned på andre er rimelig lav. Selvhevdelse står høyt og antagelser gjøres over en lav sko. Ikke alle her er 2000-metersamlere eller har planer om å bo i skogen med bjørn og monsen - men jeg er visst ikke alene om å ha lagt merke til det.

Gå på tur, gå trygt og etter evne - med akkurat de hjelpemidlene DU er komfortabel med. Hvis det betyr satelittelefon i østmarka så får det være - bare kom hel hjem til dine.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.