Gå til innhold
  • Bli medlem

Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips


aleks

Anbefalte innlegg

Annonse
  • 4 uker senere...
  • 4 uker senere...
  • 1 måned senere...

Får redigere denne posten da den ble flyttet fra en annen tråd og ikke gir så mye mening her :P

Da jeg forsøkte å lage en Fototråd ville jeg gjøre det litt annerledes enn det som blir gjort her men den ble flyttet hit

Jeg lurer på om dere som legger inn bilder her kunne være interessert i å legge til litt ekstra informasjon til bildene sine.

Slik som en kort fortelling om bildet og utstyr/innstillinger/teknikk

Og om det kan være mulig å kommentere ønske/gi kritikk på bildene. Om trådstarter syns dette blir dumt kan jeg forsøke å lage en ny tråd igjen?

Jeg foreslår disse "endringene" for å prøve å skape litt liv her.

Personlig er jeg litt over middels interessert i foto, noe som gjør at foto i seg selv kan være inspirasjon til å komme seg ut på tur. I dag har jeg speilrefleks med ett utvalg av optikk blitser stativ etc men det skal ikke være noe krav at man har alt dette for å kunne ta bra bilder. Mitt første bilde her vil vise at enkelt utstyr også kan skape gode bilder (min mening :P) Det viktigste for ett godt bilde er å være på rett sted til rett tid og faktisk få tatt bildet. Så tenker man komposisjon for å få mest mulig ut av motivet. Så til slutt så kommer utstyret inn for å ha muligheten til å tilføre bildet det lille ekstra. Men uten de to første så er ikke utstyret verdt noen ting :wink:

Jeg begynner med ett som er tatt i ett forrykende tordenvær på telttur med kjæresten (nå kone) ved santans i 2006 på Hellervatn øst for nesbyen.

Vi var på vår første telttur og ble omringet av ett skikkelig tordenvær som jeg var mere begeistret for en kjerringa :) Alt gikk bra og vi fikk oss til og med et par øretter. Bildet er veldig lite justert i etterkant.

430635_1280x1024.jpg

Casio ex-z3 Håndholdt f:2,6 1/125s 6mm(full vidvinkel)

Tar gjerne i mot kritikk da jeg gjerne vil lære mer ;)

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk. Ser at Aleks her har lagt ut flere gode bilder med god punch og stemingl. Det er dessverre mange ikke tar seg bryet med å kjøre bildene sine en liten runde på pc,n. Om man kjøper seg "proffutstyr" så skal man være klar over at dette ofte er stilt inn som standard slik at de gir ganske blasse og kjedelige bilder da dette er et bedre utgangspunkt for redigering på pc'n Billig kameraer er ofte litt for mye av det gode den andre veien.

Jeg skal prøve å følge med på denne tråden framover nå, har noen flere bilder også men håper flere syns det er gøy å legge ut bilder om man mak kan få noen kommentarer på de så råder folk til det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dag G - Evje

Vega bildet var ett veldig fint bilde i mine øyne til tross for all støyen. Her syns jeg det fungerer med midtstillingen og du har noen fine linjer i forkant av bildet som sammen med en spennende himmel skaper liv og dybde i bildet :oops:

Varden la du vel ut her som en respons på kjiver, men det kunne hatt potensiale. Her tror jeg det hadde vært bedre å ikke midtstille fjellet i bakgrunnen for å få ,med seg hele varden som nå fremtrer som ett kuttet hovedmotiv. Og vannlinjen burde rettes opp.

Her kommer jeg med ett til

Dette er ett motiv jeg kjører forbi hver dag, det er gamle Randsfjordferja som ligger å bader i frostrøyk i desember 2009.

498892_1280x1024.jpg

Pentax K20D sigma 17-70@26mm F8 1/350s

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.