Gå til innhold
  • Bli medlem

Morsom tur i Trøsken, Sarpsborg


robaater

Anbefalte innlegg

I Pinsehelgen hadde jeg endelig fått overtalt noen kamerater til å bli med på tur, de hadde fått fri fra samboere og barn. Vi hadde bestemt oss for å ta turen innover i det flotte turterrenget som ligger i Harejellen i Sarpsborg.

Vi var 4 stykker som tok turen innover søndag ettermiddag. Oppe ved skihytta på Harejellen tok vi en vurdering av hvilken rute vi skulle velge.

Vi hadde følgende kriterier for turen;
1 vi skulle gå et godt stykke
2 vi skulle ende opp ved et vann
3 det måtte være ganske nærme parkeringa siden en av gutta skulle hjem på kvelden.
Pga. dette måtte vi planlegge å gå i en lang bue.

Da vi hadde satt ruta labbet vi avgårde. Planen var å gå over Jerpås til Tjuvhyttmyra og ende opp ved et tjern innenfor der. Dette viste seg å være et terreng som ikke var helt egnet for terreng. Tjuvhyttmyra var veldig fuktig, så vi tok turen tilbake mot skogsveien. Det viste seg imidlertid at vi gikk parallelt med veien nede i tjukkeste skogen. Etter en god stund kom vi tilbake på skogsveien. Vi fulgte da denne et stykke tilbake før vi tok av fra denne med kurs for Tjernetjern, som var turens nye mål. Vi tok en rute tvers over en ås og “valgte” å gå utenfor det som eventuelt må ha vært av stier. Etter en god stund kom vi frem til idylliske Tjernetjern.

Mens vi gikk sjekket vi hele tiden de barometriske forholdene ved hjelp av en Kestrel 4000 og vi så etterhvert en markant endring i det baromtriske trykket og luftfuktigheten økte til over 60%.

Det varte (som vi hadde forventet) ikke lenge før det kom noen voldsomme regn og tordenbyger så vi fikk i all hast opp teltene og fikk søkt ly mot regnet. Etter at regnet hadde passert oss kom sol og flott vær.

Vi var nå ved flotte Tjernetjern og etablerte halvveis leir før vi fikk samlet sammen litt tørr ved for å lage litt mat.

Leiren bestod av to hengekøye- telt og et iglo telt. Gutta hadde trukket lodd om hvem som skulle få sove i det andre hengekøye- teltet (det ene skulle selvfølgelig jeg sove i) og Anders vant. Han satt opp sitt eget Hengekøye- telt veldig raskt, selv om det var første gang han så det.

Etter litt spikking av pinner til matlaginga ble det middag. VI fyrte opp et lite bål på en bålplass ved vannkanten og hadde i tillegg stormkjøkkenet oppe.
Middagen bestod av pinnebrød, hamburgere, pølser og ostepanetter.

På søndag spiste vi en lang frokost og gikk en alternativ vei tilbake hvor vi prøvde å få med oss litt høydeforskjell for treningens skyld.

Her er en fin oppsumering av ruta:



Skogene rundt Sarpsborg har mye fint turterreng og innover fra Harejellen kan man velge mange fine ruter. Pass imidlertid på å ikke kjøre opp til skihytta på sommeren, for der stenger de porten i lengre perioder. Vi måtte kontakte skiforeningen for å komme oss ut igjen.

post-8007-133474696721_thumb.jpg

post-8007-133474696725_thumb.jpg

post-8007-133474696727_thumb.jpg

post-8007-13347469673_thumb.jpg

post-8007-133474696733_thumb.jpg

Vis rapporten i Turkartet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

De hengekøyetelta så skikkelig ålreite ut! Når jeg blir rik skal jeg investere i et sånt et. :!:

Og Østfold er nok mer spennende enn de fleste turfolk i Norge trur, er jo endel villmark i grensetraktene. Så en link på "Folkeaksjonen ny rovviltpolitikk" eller hva den nå het at en mann hadde støtt på bamse på svensk side ikke langt fra Halden. Bjørnen kom løpende, mannen la seg ned, og bjørnen bråsnudde. Kjente vel menneskelukta tipper jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, ja fine de Øyvind. Områdene inn mot grensa er jo fantastisk turterreng. I tillegg har vi jo skjærgården her nede i Østfold 8)

Dag- Bålet var på en liten kant nesten i vannet (så bildet lyver litt) og det hadde jo kommet noen skikkelige skyllebøtter rett før. En av gutta på turen hadde kjøpt seg nytt kamera med endel effekter som skulle testes ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Heriks fremhevet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.