Gå til innhold
  • Bli medlem

Tips til padling i Stora le?


Anbefalte innlegg

Hei,

Er det noen som har gode tips hvor man kan sette opp en lavvu ved Store Le i Haldendistriktet, eventuelt i Sverige ?

http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=no&geocode=&q=Stora+le,+norge&mrt=loc&sll=59.309925,11.796369&sspn=0.19836,0.617294&ie=UTF8&hq=&hnear=Stora+Le&ll=59.310067,11.665421&spn=0.19836,0.878906&t=h&z=11

Ønsker en plass ikke så langt fra vei med et godt utgangspunkt for å padle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei!

Har ikke noe konkret råd til deg, men Stora Le er jo ufattelig stort.

Hva er dere ute etter?

Jeg har hatt en del turer til Sverige med kompiser for å padle, og da har vi som oftest satt stor pris på litt smalere elver, og å padle fra A-B. Da kan man ta det lugnt medstrøms :wink:. Det er heller ikke så dyrt å leie kano og bli fraktet noen kilometer og så padle tilbake til utgangspunktet. Alt etter hvor mange dager dere har tenkt dere å være borte. Det er selvsagt også muligheter for å leie kano mange steder uten å bli fraktet, eller bare parkere for å padle ut selv.

Problemet med store sjøer er vind og bølger. Det kan være skikkelig kjedelig! På små vann er ikke dette det samme problemet.

Padling i ram motvind og bølger gjør jo at man ikke kommer seg av flekken, spesiellt om man har dårlige kanoer overlastet med all slags komfortabilitet :D...

I Sverige er de stort sett veldig flinke til å ha ferdige camper med gapahuk, bålplasser, ved og utedoer. Disse er ofte plassert på gode plasser, og er markert på de lokale kartene. Er man mange (mer enn 10 eller 14 trur jeg), så MÅ man campe på disse stedene. Uansett er det veldig bedagelig å campe der.

Etter litt googling kom jeg over denne:

http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?threadid=38252

Kanskje den kan bringe deg litt videre?

Eller så har Varmland en bra oversiktsside på http://varmland.org

Så har jeg brukt denne mye http://www.kanotguiden.se/ (Hvor jeg mest har benyttet meg av den gamle, har ikke testet den nye..)

Dette var nå mest for Sverige, men det er jo der det er billig øl og flesk :D.

Lykke til i alle fall

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det riktignok blitt 16-17 år siden jeg var i området på kanotur, men kunne like gjerne anbefale en tur i Foxen. Bengtsfors kan jo være et enkelt utgangspunkt.

Eller så er det på norsk side gode muigheter i Øymarksjøen med start ved slusene i Strømsfoss. En flott tur nordover til slusebyen Ørje.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for gode råd, har tatt en sjekk på http://www.dalslandskanal.se/ og funnet litt ekstra info.

Turen går nok til Tøckfors lørdag morgen, så får vi høre med de inngrodde hvor det er greit å sette opp camp med godt utgangspunkt for å padle og fiske 8)

Kommer plutselig tilbake med en liten turrapport :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ble desverre ingen padling på Stora le i helgen. Vi ringte turistkontoret for Dalslandkanalen på fredag og fikk beskjed om at det var is og snø på vannet....

Plan B ble iverksatt, vi ringte rundt og endte til slutt på Dalen i Telemark (endestasjon for Telemarkskanalen) Her var det så godt som snø- og isfritt, men det blåste tidvis for mye til at vi turte å ta de lange turene ut på Bandak, så vi holdt oss langs land når vi testet kanoen.

Det var likevel en flott tur, vi var så heldige at vi kunne ligge på tomta til Dalen hotell siden turistsesongen ikke åpner offisielt før neste helg, og derfor tomt for turister.

Èn dyrbar erfaring gjorde vi ally-kano-nybegynnere oss, å ha med en 1 år gammel bullmastiff på 45 kilo som ikke er vant til kano er en prøvelse, vi klarte oss tålig bra, men det ble tidvis mye vingling da pelsen ville snuse i vannet og ta årene. Neste investering til kanoen blir utriggere uten rørforlengelse i tilfelle rottefella.

Noen bilder : DSCF8777

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.