Gå til innhold
  • Bli medlem

Min venn brenner plastik og anfall midt i dyrenes rike!


Anbefalte innlegg

Marcus: Det var en illustrasjon om hva som kan skje når mennesker får kjøre på uten regler. Vi bryr oss ikke så mye om andre av genetisk natur dersom det er store gevinster for oss selv å hente. Det samme bildet kan males i USA, hvor store kullminer har forurenset byer på størrelse med de norske "storbyene". I Norge har vi Hydro.

Essem: Interessant konklusjon, når man sammenligner en vestlandsbonde med trange kår med storstilte vestkantborgere med bytraktor, ny flatskjerm ved hvert generasjonslipp og toppturentusiastene som er kokainavhengige av jotunheimen men som nekter å flytte opp til yndlingskommunene sine. Jeg kunne ikke vært venner med noen av de nevnte dersom de stengte seg helt for fremtidsrettede endringer i levesettet og begynte å snakke drit om meg i vennekretsen sin slik som førsteinnlegget insuinerer om Ulvens kamerat. Da hadde jeg sett på vedkommende som dum. Å være naturmotstander er bare å være uopplyst, men å reagere med drittslenging om kamerater kvalifiserer til dumskap.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg tør påstå at en person som brenner søppelet sitt selv, for å spare penger, har en "mentalitet" som avviker fra folk generelt når det gjelder forbrukssamfunnet. Jeg ville av den grunn ikke være overrasket over at en slik person i sum var mer miljøvennlig enn gjennomsnittet her til lands.

Kan godt hende hans innstilling er bedre og mer miljøvennlig.

Men det frikjenner ham ikke fra at å brenne gift i nærmiljøet - det er en handling jeg mener er forkastelig. Visse typer avfall bør fraktes bort for forsvarlig håndtering, selv om det er brysomt.

Om det konkrete søppelet til Mr. Søppelbrenner eller sofaen til første poster etc. er giftig nok til at den bør fraktes bort eller kan brennes lokalt er et detaljspørsmål som ikke jeg kan svare på.

Gnien = miljøvennlig :wink:

DET er et bra slagord jeg støtter til fulle 8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var i grunn et prinsipielt spørsmål som kan utlede til mange interessante problemstillinger. Når jeg brenner bål i fjæra nå er det stort sett rakved vi samler sammen på en holme for å grille pølser :) I 10-12-14 års alderen bygde vi st.hans bål, og da ryddet vi fjæra i opp til 4-500m i hver retning for bålet. All plast, glassfiber, tau/trålnot, rakved osv ble brent. Slikt gjøres vel knapt lenger, ingen gidder å gjøre det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et litt bedre og konkret svar: Jeg mener det optimale er at man samler sammen alt suspekt materiale og bringer det til et skikkelig anlegg for avfallshåndtering. Rekved etc. blir selvsagt gode bål.

Miljøsvin vil jeg uansett aldri kalle noen som brenner rask i fjæra. Om det er glupt å brenne plast er en annen sak, det kan jeg litt for lite om. Her kan man og trekke inn spørsmålet om hva slags stoffer som frigjøres hvis plasten får ligge i fred for en "naturlig" og svært treg nedbrytningsprosess. Og man kan diskutere til øya blir blå om hvordan man vektlegger den visuelle forurensningen, som er betydelig. Skal vil velge et punktutslipp av (potensielt) giftige avgasser ved forbrenning NÅ eller 50 års visuell forurensning?

Det kan bli en skikkelig langdryg flisespikk-diskusjon utav deg, av den sorten som gir meg mark i rompa etter 15 minutter. Brenn det som er glupt å brenne (d.v.s. som gir et akseptabelt "helt greit" punktutslipp av ikke alt for mye drit), og hvis noen gidder frakte resten til avfallshåndtering / potensiell gjenvinning så spanderer jeg kaffe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Byens-ulovlige-bossplasser-1063213.html

Det er ikke pengene eller lengden det tar å kjøre til bossplassen det skal stå på... Her er det elektronisk avfall blandet med restavfall. El er som kjent gratis å gjenvinne via elektroniske forhandlere og dette er i en liten kommune med kort avstand til både deponier og butikker...

Plastikken bør ikke ligge i fjæra ihvertfall, og vi bør sjekke hvorfor den havnet i sjøen til å begynne med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå forutsettes det at sofaen brennes når den når gjenvinningsstasjonen. I enkelte kommuner er det slik at man kan sette frem brukbare ting i en hall eller lignende, slik at andre akn forsyne seg. DET er virkelig gjenvinning.. En sofa som er utbrukt for en middels materialistisk person kan være helt topp for en student på sin første hybel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå forutsettes det at sofaen brennes når den når gjenvinningsstasjonen. I enkelte kommuner er det slik at man kan sette frem brukbare ting i en hall eller lignende, slik at andre akn forsyne seg. DET er virkelig gjenvinning.. En sofa som er utbrukt for en middels materialistisk person kan være helt topp for en student på sin første hybel.

Det er to forhold her, det ene er at det forbrukes energi på å frakte til mottak og videre til gjenbruker. Så spørs det hva gjenbruker gjør med sofaen etter at han har slitt den ferdig. Hadde han en sofa fra før og leverte den til mottak, altså bare byttet sofa, er det et nullspill (eks transport). Hadde han en sofa som ble brent, er ikke gjenbruk like lurt ;) Det beste en kan gjøre er å hogge sofaen, brenne ramma hvis den er av heltre og levere metallbiter/seteputer etc til mottak for brenning.

Hvis en er ekstra kreativ kan en sikkert vrenge litt på fjærene i seteputene, bruke sveiseapparatet og plassere dingeldanget på såle. Så kontakter man en kulturbyråkrat og selger sofarestene for kr. 50.000, de pleier å bite på sånt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.