Gå til innhold
  • Bli medlem

Jostedalsbreen i midten av mai - for lite snø i år?


mariushh

Anbefalte innlegg

Vi er 6 stykker som skal over fra Bødalsseter til Fjærland 13-16.5

2 har gått ruta for to år siden, og da var snøforholdene gode.

Det er kanskje for tidlig å si noe om hvordan dette blir og om man må velge andre ruter opp og ned?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Annonse
  • 2 uker senere...

Ikke jeg som er kjentmann så er usikker på hvor innsteget blir, men et sted i Jostedalen i alle fall - og over til Fjærland. Er visst rapportert om tynt med snø enkelte steder og vi er blitt anbefalt å ta med tau. Kommer tilbake med rapport !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei igjen Mariushh !

Nettopp tilbake fra en tur langs Josten :) . Vi, 10 stk med varierende skierfaring og kondisjon :lol: kjørte inn Jostedalen og gikk opp langs stien på nordsiden av Fåbergstølsbreen, lite snø her og vi måtte bære skiene et stykke opp i dalen men kunne ta de på etter ca 1 times gange tenker jeg. Vi la første BC omtrent midt mellom Brenibba og høyde 1810. Gikk på feller hele vegen, litt kladde føre, men tørt på toppen, over ca 1400 m. Brukte vel ca 8 timer opp.

Lørdag 1.mai våknet vi til ufyselig vær, 3-4 minus og kuling, tåke og snøvær i skjønn forening. Gikk i 11-12 timer med dette griseriet og så svært lite til de spektakulære omgivelsene vi visste var der. La oss i teltene ved foten av bakkene opp til "Ramnane". Søndag var derimot en annen "skål", med sikkert 10-12 minus og strålende vær. Gnistrende blåføre og omkring 10 cm nysnø - fant etterhvert sporene fra en annen gruppe og fikk en "lett gange" til Flatbrehytta, hvor skiene måtte av et stykke nedenfor denne, på ca 900 moh tenker jeg. Knalldag med ufattelig god sikt i alle retninger :D . Det var overraskende gode snøforhold og vi hadde ikke behov for tauene vi hadde med noen gang. Eneste sted vi gjorde observasjon av sprekker i vår rute var i bakkene ned fra Supphellebreen og ned på Flatbreen. Grunn til å være litt obs akkkurat der, litt sprekker på sidene, men "midt i renna" var det helt fine forhold.

Ruta var altså som følger : Fåbergstølsbreen - BC sydvest Brenibba - stort sett omtrent kommunegrensen til Høgste breakulen, gikk ca 400 m vest for denne og det samme med Kvitekoll - opp på "Ramnane"- videre senter av breen til "Bings gryte" ( som er 2 gryter i år ) - videre senter av breen til foten av Supphellenippa- (tok oss ikke tid til opp på denne ) - videre ned på Flatbreen og ned på bilveg.

Håper dere får knallvær på deres tur !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for utfyllende svar.

Gikk turen for to år siden og kjenner følelsen av whitout og så våkne opp til sol og fantastisk utsikt - det er verdt hele turen.

Dere gikk opp på breen fra andre siden enn vi foreløpig har planer om.

Hvordan er bilmulighetene og buss/taxi fra der dere satt bilen?

Er det fryktelig bratt opp på breeplatået?

Måtte dere "klatre" mye uten ski på beina?

Ellers har vi bestilt varmere klima når vi skal opp - kjører 3-sessongs poser for å spare vekt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi kjørte til enden av vegen, dvs. så langt den var brøytet, ca en km før Fåbergstølen, og parkerte der. Fortsatte så noen hundre m langs vegen før vi tok inn dalen mot brearmen. Helt greit for taxi å ta seg inn dit, vi hadde minibuss privat som vi parkerte der og lot andre hente.

Ikke veldig bratt opp heller nei , vi hadde skiene på hele vegen og "krysset" oss oppover på høyre siden av brearmen. Eneste "klatringen" uten ski var som sagt i starten hvor det var for lite snø, og så nedover fra Flatbrehytta ned til dalen- fulgte sommerstien.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.