Gå til innhold
  • Bli medlem

Utsikt til Jotunheimen fra Høgevarde


Erling

Anbefalte innlegg

Med svært bra værvarsler gikk søndagsturen til Høgevarde hvor vi hadde håpet å få se både Rondane og Jotunheimen. Det var imidlertid adskillig flere skyer enn forventet og Rondane lot seg ikke beskue. Derimot hadde vi i den klare luften flott utsikt til Hardangerjøkulen, Hallingskarvet, fjellene i Hemsedal og ikke minst sørlige deler av Jotnheimen, særlig etter at mesteparten av skyene i Jotunheimen lettet i timen fra 13 til 14 når vi var på Høgevarde.

Flere av toppene kunne plukkes ut med det blotte øyet og med en vanlig kikkert var det greit å kunne navngi de fleste. Dessverre er ikke digitalkameraet mitt av særlig god kvalitet, men vedlagte bilde viser nesten alle toppene i Jotunheimen vi så. Et utvalg sett fra venstre var Galdeberget, Slettmarkpiggen, Torfinnstindane før den dype Svartdalen. Deretter det høyeste fjellet Knutsholstind etterfulgt av hele Kalvehøgdaryggen med Leirungstind og Tjørnholstind bak denne ryggen før det går ned fra Rasletind eller Høgdebrotet. Deretter er det et nytt snødekt fjell som jeg tror er Besshø, eller er det andre forslag til hva det kan være :) Så følger et parti uten snødekte fjell før Nautgardstind og ryggen bortover mot Stornubben og muligens Austnubben kan ses. Det var merkelig at man ikke kunne se Glittertind med sine 2460+ meter når Nautgardsoksle på 2089 enkelt kunne ses med kikkert.

Med kikkert kunne jeg også se de aller øverste metrene av et snødekt fjell vest for Galdeberget som kanskje var Uranostind. Er det noen som vet om det fjellet ses fra Gråfjell på Norefjell :)

post-95-133474387784_thumb.jpg

Vis rapporten i Turkartet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Heriks fremhevet denne emne
Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.