Gå til innhold
  • Bli medlem

Primussamletråd


runegutt123

Anbefalte innlegg

Annonse
Kan ikke huske å ha sett bilde av Optimus 96 i denne tråden før. Nydelig liten sak, som fint skal få erstatte Pocket Rocket på tur neste sommer :D

Ehehehehe.... *ler meg skakk*

Sorry,, hadde en ex en gang som hadde en Pocket Rocket - og det var IKKE en primus. Men gud bevare, man tar med det man vil på tur :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Kjell Gunnar.

Slikt likar eg!! Primus på kjøkkenbordet med toastjern, steikepanne eller vaffeljern er topp.

Hold oss orientert.

Tror jeg må prøve å skaffe meg et vaffeljern også! For som min datter sa; "maten blir myyyye bedre på primus" :D

Mener at jeg kanskje var borti et gammelt vaffeljern på hytta til mine foreldre, jeg blir nødt til å lete etter det neste gang jeg er der!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe! Det er ikke ofte jeg bruker strøm på kjøkkenet heller! Der har min kjøkkenprimus "Hellstrøm" (Svea 153) selvsagt kjøkkentjeneste. Er så koselig atte. Og hjemme hos meg lukter det båt! På grunn av fyringen med parafin på kjøkkenet. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror jeg må prøve å skaffe meg et vaffeljern også!

Klart du må!

Her i heimen har vi kome opp i 11 eller 12 stk, nokre støypejern andre i aluminium. Greier ikkje å motstå freistinga når eg ser eit billig i ein bruktbutikk.

Det er mulig å få tak i nye også. Sjå her: link til villmarksvaffeljern.

Dette har eg ikkje testa. Ser kanskje ut til å ha litt langt handtak til å kunne balansere på primusen. Noko som har prøvt det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt utenfor tema men.

Når jeg lager vafler så blir de så himla sprø. Har forepig barre brukt ferdig vaffelmiks, kan jo være at dette er en blanding som gir sprøe vafler.

Og så synes jeg det er vanskelig å justere varmen, så jeg mistenker at jernet blir altfor varmt og derfor gjør de sprø.

Noen tips?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sprø vafler er jo noe mange etterstreber så da er de med andre ord helt perfekte. Men lag nå veffelrøra selv, finnes jo ikke noe enklere å lage. Behøver ikke oppskrift en gang. Hell i melk til nesten den ferdige mengden du vil ha, ha i 2-3 egg litt olje eller smeltet smør og en klype salt og sukker etter egen smak. Så har du i mel mens du rører til passe tykkelse. Voila Blir vaffler eller pannekaker ettersom hvordan du steker hver gang. (forskjellen er som regel hvor mye sukker du bruker) Noen bruker bakepulver i vaffelrøren også. ca ei spiseskje til ei vanlig røre

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dropp melka.

Olje har intet i vafler å gjøre , her skal det være smør (husk smør er smør og margarin, ja det er noe heeelt annet)

Bruk et beger rømme (Not Light Escape)

Så tilsetter du dobbel mengde vann.

Deretter som melkeoppskrifta.

Dermed får du sprø vaffler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.