Gå til innhold
  • Bli medlem

Barnepulk. Himmel eller helvete?


Busken

Anbefalte innlegg

Har bare 2 små turer med lillejenta på 6,5 mnd ombord i år:

Fjellpulken var grei å gå med på hardt underlag... Svært mye tyngre å trekke i løs snø...

I fjellpulken så ligger det et tykt underlag i bunnen på de nye modellene...

Har også saueskinn og voksiposen + at ho får på seg godt med klær...

Har ikke hørt en lyd fra ungen mens vi har traska... Hun har enten vært i drømmeland eller titta ut på busker og snø...

Mamma'en syntes også det var morsomt å gå med pulken.. Det var kult.

Kjempeflott måte å komme seg ut for å være i skauen... De små turene er veldig ok nå synes jeg og når hun blir større så ser jeg for meg at det blir hyppigere turer...

Siden det har vært så kaldt i vinter så har egentlig kun skauen vært alternativet fordi det er mindre vind der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Har selv fire småtasser (nå i alderen 6-10 år), og alle har vært fast inventar i pulk fra de var ca et halvt år gamle. Kjørte med Fjellpulken sin barnepulk. Med tvillinger i siste "pakka" ble det etterhvert også en Fjellpulken tvillingpulk. Så da trakk jeg den mens frua dro singel-pulken fram til nest minstemann kunne gå skiturer selv.

Støtter tidligere innlegg om at grunnlaget for fremtidig skiglede legges i disse første årene. Man får en "dip" i distansene når barna er ute av pulken, men da får man heller senke ambisjonsnivået litt, gå kortere turer og fokusere mer på bålfyring, hopping eller isfiske. I dag viser alle barna STOR skiglede, og vi føler vi har gjort ting riktig.

For å komme seg til fjells med en 4-åring er det helt ok og gjerne nødvendig at barnet fortsatt sitter i pulk. Men da har du gjerne med ski også som barnet kan bruke når du er framme, eller for å gå deler av turen selv. Mens de minste bana gjerne blir pakket veldig godt inn erfarte vi at 4-åringen lettere blir kald i pulken, med kalde og gjerne litt fuktige skistøvler. For å sikre gode opplevelser er det derfor viktig med en skikkelig pose eller ulltepper også til disse, særlig viktig er det å holde beina varme. Og selvsagt et skikkelig saueskinn etc i bånn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Varmeflaske i pulkposen er et tips vi prøvde for første gang nylig - og DET skal vi gjenta!

Er du kald på beina (og gjerne litt fuktig!) så tar det en stund å få varmen helt ut i tærne, selv når avkjølingen fjernes (putt i posen). Med en varmeflaske blir det varmt og deilig umiddelbart.

Edit: Varmeflasken fylles og legges i posen når man drar hjemmefra...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må bare komme med et mamma svar.

Brukte pulken minst en gang hver uke fra lillemor 6 månder forrige vinter. (ingen snø denne vinteren:o() Det var en dyr invistering, men hver en krone var vært det. Helt utrolig deilig å kunne komme seg ut på ski når enn er alene med baby. Uten pulken hadde jeg ikke kommet meg på ski.

Ble selv tatt med i pulk som liten og jeg elsket det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 måneder senere...

Jeg har gode erfaringer med barnepulk. Har aldri eiet en selv, men har fått låne. For små barn kan det være som i vogga, de sovner lett. Etter en 3-milstur der far ønsker å slappe av i solveggen på hytta, kan det bli problem når pjokken har småduppet hele dagen og har masse energi, mens far ikke har så mye energi igjen og heller vil kose seg med en øl eller to. Det er vel det eneste negative jeg kan komme på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Erfaringene er helt på topp med pulk. Minsten ligger oppi mens 4 åringen setter seg frempå når ho blir lei, øker tur radiusen betraktlig. har slitt ut et sett med karabin kroker på draget til no.

Har også brukt snørekjørings belte for hund på både 4 åringen og mor med elastisk tau imellom. enkelt og koble på og av samtidigt som 4 åringen får nok hjelp til at det er morsomt å gå på tur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg brukte pulken mye de første 2 årene. Prøvde å tilpasse turer til hennes sovetid, og fikk mange fine treningsturer ut av det. I fjor vinter (3 år) hadde hun sluttet å sove på dagen og begynte å få dreis på skiene. Pulken ble da brukt kun en gang. Jeg brukte trekksele for å hjelpe henne, noen ganger satt hun på nakken og noen ganger hadde jeg et bæresjal med meg. Treningsturer på mine premisser tar jeg henne ikke med på, og jeg gidder ikke å dra med meg pulken i tilfelle hun blir sliten.

Hvis det er trening som er formålet kan jeg forresten tipse om Fjellpulkens modell med ski. Den er mye lettere å gå med i kjørte løyper, og gir mindre risting for barnet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Barnepulk er forbausende lett å dra.

Fungerer best til korte turer i vårsolen når barna er et 2-3 år gamle. Er barna for små (og sovende) kreves det veldg mye tilsyn spesielt hvis det er kaltd . Forbausende raskt blir ungene så store at de ikke gidder å sitte oppi lenger.

Men som sagt er det en fin måte for hele familien å komme seg ut i vårsolen på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har god erfaring med barnepulk. Deilig å sitte bak der, spesielt i motbakkene.

Det som er negativt i den senere tid, er at pulken begynner å bli litt i korteste laget, samt at far min begynner å bli litt sliten med åra. (70 år til våren). :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har god erfaring med barnepulk. Deilig å sitte bak der, spesielt i motbakkene.

Det som er negativt i den senere tid, er at pulken begynner å bli litt i korteste laget, samt at far min begynner å bli litt sliten med åra. (70 år til våren). :)

He-he! Du fryser ikke på stumpen når du sitter oppe der altså? :lol:

Noen som har erfaring med Fjellpulken sin versjon med påmonterte ski under? Skal visst gli lettere, men er kanskje litt mer ustabil utenfor trikkeskinnene og blir litt mer klønete å pakke i bil etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.