Gå til innhold
  • Bli medlem

Pasvik 1:100 kart


Nessa009

Anbefalte innlegg

Annonse

Syns generelt 1:100 blir alt for dårlig å gå etter... om man ikke er kjent i et område vel og merke. Bruker det stort sett kun til planlegging.

Det kan være området i Pasvik som er ganske kuperte som kan by på problemer vinterstid pga meget dyp snø... Gikk der påska 2008 og hadde det ikke vært for et scooterspor som reinkarene bruker så hadde vi seriøst hatt problemer med å komme fram... var minst 50cm dyp snø og mye skog og opp og ned i terrenget.

Om man holder seg på vannene blir saken en helt annen - her samler det seg ikke så mye snø og man kan forflytte seg enklere.

Hvilken rute har du/dere tenkt på?

Å krysse grensa til Finland går greit - men det er et ganske høyt rein gjerde langt hele grensa så om man er uheldig kan man måtte gå et stykke før man finner en plass å komme igjennom... om man ikke absolutt skal klatre over da. :)

Mener det finnes porter med jevne mellomrom men er ikke 100% sikker på det.

Grensa til Russland er det bare å holde seg unna - kan bli både dyrt og en ubehagelig opplevelse å krysse den utenfor grenseovergangene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke planlagt ruta i detalj, og er ikke helt sikker på om vi kommer til å gjøre det heller. Har 12 dager på oss ca. Og tenker å begynne enten i Neiden, eller i Langfjoreid, så er planen å komme seg til treriksrøysa. Skal innom en del av koiene som står åpne osv.. Noe av det som er deilig på tur er å ta ruta etterhvert;)

Hvor gikk du? Forslag til hva vi bør få med oss når vi har to uker i Pasvik..?

Vi tenker å ha en god del tid til isfiske, bål og avslapping:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har gått fra Skjellbekken via Vestkoia og ned til Neiden - fra Vestkoia over Radjoaivi og helt til skogen øverst i Munkelva på grensemoen er det enkelt å gå - litt forblåst åpent terreng.

I distanse er 12 dager nok men så kommer det an på snøforholdene i Pasvik da...

Om dere er heldig så kan det være at løypa til Finnmarksløpet er kjørt opp - bruker å gå langs grensa hele veien fra Neiden til Vestkoia - kan sikkert variere fra år til år. Vi gikk på den hele veien fra Skjellbekken faktisk. Traff på minimalt med snøscootere - innen vi kom ned til veien helt fra grensa til tollstasjonen.

Koiene i Pasvik er fine å bruke - passe distanse imellom. Vi overnattet en natt øverst i Munkelv på vei til Neiden. Skjellbekken- Neiden er ca.6 mil om jeg ikke husker helt feil - brukte 3 dager men var ikke i så veldig god form da.

Sist påske gikk vi fra Polmak til Neiden på 6 dager og da klarte vi mye lengre dagsetapper - men stort sett mye mindre kupert enn de verste overraskelsene i Pasvik.

Særlig rundt Oksfjellet er det mye rart man må da ikke legger ruta over vannene vest for det.

Hva man bør få med seg... tja området er kjempeflott - om dere får fint vær er det skikkelig eventyrskog å gå i - om dere holder dere langs grensa så er det ikke så tett skog helt ned til Lerkevannskoia.

Vi vurderer å starte innerst i Pasvik og gå inn til treriksrøysa før vi går nordover igjen - får se det litt an for vi har ikke så mange dager på oss... om snøforholdene er for ille drar vi kanskje til Gollok og koser oss der noen dager isteden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Okei. Hørtes ut som fine turer. Når skal du på tur i vinter?

Vi har GPS med 1:50 kart, og bruker kompass og 1:100. Trur egentlig det skal gå greit, men vurderer det litt enda.

Tror planen er å starte fra Langfjordeid, og gå inn til treriksrøysa. Og så gå å rusle litt, før vi går ned til Vaggatem og tar bussen tilbake.

Håper å få noen veldig rolige dager på Føllvannskoia og Høvasskoia. I følge personer jeg har snakket med, så er disse koiene veldig lite brukt, og vi trenger ikke være så redde for å treffe på alt for mange folk. Hvilke erfaringer har du på det området?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir mest sannsynlig tur i påsken - sist vi gikk der gikk vi i dagene før selve påsken så det var nesten ingen folk å se før vi kom mot Neiden.

Alt vi fraff på denne turan var en reingjeter på snøscooter på Oksfjellet, en fyr på ski på Vestkoia... og så passerte det en scooter på natta mens vi lå å sov i telt, det var alt.

I hytteboka i Vestkoia var det tydelig at det ikke var så travelt på vinteren... regner med det er likt på de andre koiene - men sikkert større sjangs om man drar på tur i påska da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Har anskaffet 1:100 kart over Pasvikdalen. Skal på vintertur i mars. Lurer litt på om det er nok med 1:100 kart, eller om jeg bør kjøpe 1:50 i tillegg? Noen erfaringer eller meninger om det?

Det er ikke noe å lure på engang. Skaff deg kart, målestokk 1:50000. Du trenger 3 slike kan jeg tenkte meg. Hvis det er turistkartet du har anskaffet deg så skal det være et utsnitt av Pasvikdalen på baksida i målestokk 1:50000. Uansett, med disse kartene får du oversikt over alle småtopper og tjern samt at det blir lettere å planlegge ruta. Å starte fra Langvasseid (lokalt navn for Langfjordeid) er ganske kjedelig hvis du har tenkt å følge Langfjordvannet. I så fall er mitt tips å gå rett opp på toppene ved Langvasseid, mot Holmvannene og videre til Rajapää og koia der (blir en kanskje en liten omvei) eller å gå mot Sagvannet og ta turen derfra. Evt. starte fra Strand (i enden av Langfjorvannet) gå i skuterløypa opp til Sametti-vannene. Mange muligheter!

NB! Skal du krysse grensa med og har hund med, må du melde fra til Mattilsynet i Karasjok (?). Uansett instans, så kan du ringe Tollen i Neiden - de vet! Evt. sette bikkja fast i ei furu på norsk side og ta en svipptur innom Soumi. Og ja, det finnes noen åpninger langs reingjerdet, men det kan være langt mellom de.

Har ønska meg mye sne til påske så det kan bli tungt skiføre... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips!:) Håper ikke skiføret blir alt for tungt.. Vi skal dra pulk i tillegg. Hehe.. Satser på å gå endel på vanna som er der.

Har ikke med hund, så slipper det problemet.

Har dere noen gode tips i forhold til isfiske som dere har lyst å dele med meg da:)? Tror ikke det er så stor fare for konkurranse i Pasvik akkurat..Tviler på vannene blir tomme før påske, men skal gjøre mitt beste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og har du peiling på hvor det er mulighet for å parkere bil?

Langvasseid (i starten av vannet) og Strand (gamle internatet) ellers er det vel bare å banke på ei dør og spør folk om de har plass.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pasvik kan være et helvete å orientere seg i. Det er kupert, og det er svært få til ingen høydedrag som rager nok i det fjerne til at de ikke forsvinner bak selv den minste hump eller krattskog. Det er vanskelig å ta god peiling altså. Bruk vassdrag og alle andre referansepunkt for det de er verdt! Det er ingen skam å ha med seg en GPS for sikkerhets skyld..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å si det enkelt så er det det høyeste punkett i Sør-Varanger Øretoppen på 446moh. Og "fjellene" ligger ikke i Pasvik-området men ute ved Bøkfjorden og Jarfjorden eller vestover lags kysten. Det høyeste punktet i hele pasvik er vel 96-høyden. Navnet sikter ikke til de innfødtes bryggetradisjoner men til høyden. Og for å komme så svimlende høyt så går man kilometervis bortover.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.