Gå til innhold
  • Bli medlem

Skitur Kautokeino - Reisa Nasjonalpark - Kåfjorden


krisryen

Anbefalte innlegg

Heisann !

Årets vintertur er planlagt å gå fra Kautokeino, gjennom Reisa Nasjonalpark og over mot Kåfjorden i Troms som blir endepunkt.

Logistikken har vi klar. Vi reiser med fly fra Tromsø til Alta hvor vi busses videre til Madam Bongos fjellstue i Kautokeino. Herfra spenner vi på ski og pulk - bretter ut skiseil og setter kursen tilbake mot Troms fylke og Kåfjorden.

Dette er et område som i starten er flatt og fint. I nasjonalparken er det mye elvejuv og noen utfordringer.

Derfor; er det noen som har vært mye i dette området på vinterstid? Tenker da å komme i kontakt med kjentfolk som kan gi gode råd og tips ang løypetrase.

Vi har satt av en uke på turen.

Håper på tilbakemeldinger.

Med vennlig hilsen

___________

Kristen Ryeng

http://www.kristenryeng.com

[email protected]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Dette høres ut som en flott skitur i et terreng som egner seg godt til pulk. Fra Madam Bongos fjellstue ville jeg satt kurs mot Deatnomuotkihytta, som ligger helt øverst i Njállaávzi, et par hundre meter nord for grensa med Finland. Derfra videre til Sidusgohpi. Derfra har du muligheten til å gå til Somashytta og Bizushytta før du kjører ned Kåfjorddalen. Alternativt kan du gå gjennom Finland, der ligger det flere åpne og utleiehytter på ruta til Kåfjord.

Alle disse hyttene, unntatt Bizushytta, står på Turkart Nordreisa. Bizushytta ligger 500 m fra grensa mot finland, ca 3,5 km nedenfor Halti. Denne hytta står kun som en liten svart firkant på dette kartet.

Jeg har vært på alle disse hyttene bortsett fra de finske, så hvis du vil ha gps-koordinater kan du sende meg en pm.

Du finner også info om disse hyttene på www.inatur.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gikk turen fra Kautokeino til Saraelv rundt påske for to år siden. En skikkelig fin tur i alle tiders natur.

Vi begynte turen fra Kautokeino sentrum, men fulgte veien et godt stykke før vi tok vestover inn i terrenget. Ved å begynne på Bongo slipper du denne biten langs vei, og det kan være like greit.

Jeg vet ikke hvordan snøforholdene er akkurat nå, men da vi gikk var vi uheldige og hadde veldig mye tung, dyp, våt snø. Da blir det fort slitsomt å dra pulk.

Hvis en skal gå gjennom Reisadalen, noe som forøvrig er skikkelig fint, så er den store utfordringen å komme seg ned i dalen/ned på elva. Vi prøvde først å gå ned ved Nieidaskaidi, der hvor Nieidajohka og Fallejohka går sammen og danner starten på Reisaelva, men det var pin umulig, og i hvert fall med pulker. Vi måtte derfor opp igjen og fortsatte på østsiden av dalen og prøvde på nytt nord for Luvddiidjohka, der hvor stien(står på kartet) går ned i dalen. Dette er imidlertid en sommersti og er ganske vanskelig å finne. Vi fant den ikke, men havnet utfor stupet. Etter heftige strabaser var vi nede på elva. Imoroavvi(Imooaivi) kan også være en utfordring å komme seg over/rundt, men etter det er det fint og flatt og bredt hele veien til Saraelv, så sant isen er trygg.

Hvis du tar turen gjennom Reisadalen, så er Nedrefosshytta verdt en overnatting. Denne er låst, men du kan få nøkkel tilsendt i posten fra Tromsø Turlag hvis du trenger. Du vil komme til å vandre i ideelt rovdyrterreng, og ha gode muligheter for isklatring hvis det er av interesse.

God tur :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.