Gå til innhold
djem

kinesisk multifuel brenner

Anbefalte innlegg

Da har jeg fått coleman brenneren og fått prøvd den. Jeg får starte med å si takk for tipset, jeg tror denne er mer egnet til mitt behov enn en slangebrenner. Størrelsen på den var overraskende liten, mindre enn gassbrenneren jeg hadde fra før (Skjult lenke - logg inn for å se den). Jeg hadde absolutt ingen problemer med å fyre den opp. Den tente med en gang og hadde nesten ikke noe gul flamme til å starte med og gikk over til jevn blå flamme på under 30sek. Dette var ut i -9'C, men bensinen hadde +16-17'C da den stod i boden. Brenne nivået gikk utrolig langt ned (kunne holde hånda helt inntil metallet uten å brenne meg på det laveste). Jeg skal få prøvd den når bensinen holder minus grader også etter hvert, men den vil nok bli mest brukt på sommerhalvåret.

Brenneren var merket 10 99 som, hvis jeg ikke tar feil, betyr at brenneren er 10år gammel. Synes det er litt rart at den var avertert som "Brand NEW", men den så i hvertfall ubrukt ut. Den er også merket "made in USA" mens på Coleman siden står det at den nye 550B serien er laget i Kina. Jeg lurer litt på hvem som er best laget, den fra Kina eller den fra USA.?

Alt i alt veldig fornøyd, så takk for at dere overtalte meg til ikke å kjøpe kinabrenneren.

PS: Den hadde også et serienummer 550G467, sier den noen noe? Fant ikke noe når jeg søkte etter nummeret, men brenneren ser identisk ut med 550B499.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
The paperwork finner du på spiritburner.com

Jeg la ut ei bruksanvisnig der for lenge siden :wink:

Jeg fant den ikke der, men det ligger en bruksanvisning på coleman sine sider også Skjult lenke - logg inn for å se den og Skjult lenke - logg inn for å se den pluss at jeg fant denne videoen som sikkert er til hjelp når brenneren ankommer

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Og du er klar over att når Coleman sier multifuel, så mener de bensin og....BENSIN?
Klar over det. Modellen jeg har bestilt er dessuten uten delene som må byttes for å kjøre den på parafin (bulk utgave).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da har jeg bestilt Skjult lenke - logg inn for å se den, en Coleman 550B. Håper på å få den i løpet av to til tre uker. Prisen var den samme som for den kinesiske så jeg så ikke noe poeng i å tenke meg om. Så da er det bare å vente og se. For under 400,- inkl frakt (pluss evnt. toll/mva) så kan jeg vel alltids selge den uten mye tap hvis jeg ikke liker den. Vinn, vinn situasjon.

Fyren solgte den i to farger, men jeg regner med at den blanke er bedre i forhold til strålevarme fra kjele.

Så for alle som håpet at jeg skulle være testkanin for kinabrenneren så beklager jeg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis det dsk sier stemmer så skal jeg holde meg unna kina versjonen. Liker coleman brenneren da integrert tank virker praktisk. Svea 123 frister ikke akkurat selv om dere påstår at den er bra (kan ikke helt sette fingeren på hvorfor).

Har tydeligvis blitt feilinformert når det gjelder optimus 111 serien, jeg trodde 111 var kun parafin, 111T var for parafin og bensin, mens 111C var en stilleversjon av 111T.

Til borgern: Oslo er ca 1400km unna, så for bensinforbruket fram og tilbake dit så kunne jeg vel kjøpt to av de brennerene til fullpris.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Endel "kinaprodukter" herunder ymse fra USSR, har så bedr...... pakninger og gjenger at de kan medføre ubehagelige opplevelser.

Skal du ha MC-primus, se etter 111T (C-brennern er ei pest og en plage)

Ring Hr. Hjelmerud, så hjelper ham deg.

Ellers ligger det en Coleman 502 på qxl.no (søk på primus)

Jeg har 4 stk 502 selv. Colemans svar på 111.

Rein bensinprimus, relativt idiotsikker, og med supert CO utslipp= super å fyre i telt.

Minus er at kjelestøtten er forkrommet= glatte kjeler sklir.

Svea 123R vil også være et fornuftig alternativ til kinavaren.

uniflamesupply selger svea123R for nesten ingen ting.

Takk for tipsene. Skal følge med på coleman auksjonen og kjøpe den hvis den går billig.

Hvordan skiller 111T fra den modellen som kun tar parafin? Vet 111C har rattet på venstre side og perforert flammespreder.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

La merke til en ting til med denne brenneren, det er kun regulering ved tanken. Jeg ser de fleste brennere har regulering ved dysen som skal være for å regulere svak varme. Vil dette gi problemer ved varming av boksmat? Å ha full styrke konstant er jo ikke noe problem når jeg skal koke kaffe, men jeg vil jo ikke svi lapskausen min.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei, jeg har planer om å kjøpe en multifuel brenner og i min søken etter å finne et godt tilbud så fant jeg en kinesisk en på ebay (Skjult lenke - logg inn for å se den) til under 500,- inkl porto.

Siden kinesiske versjoner av ting kan variere fra å være brukbare alternativ til rent søppel så lurte jeg på om dere her på fjellforum har noen erfaringer med billigbrennere.

Nå skal det sies at jeg ikke er et turmenneske og har i hovedsak planer om å bruke brenneren på MC/bil/båt turer og har lyst på en brenner som kan gå på bensin og ikke bare gass. Jeg trenger ikke en brenner som takler super kaldt miljø og full storm.

Jeg har prøvd å gjøre litt research, men alt jeg har funnet ut er at det ser ut som denne brenneren går under mange navn (Skjult lenke - logg inn for å se den og Skjult lenke - logg inn for å se den er to av dem) og ingen har skrevet noen reviews som jeg kan finne.

Bør jeg holde meg unna denne, eller er den brukbar å bruke fram til jeg kan sette av penger til en bedre en?

Alternativet er vel å kjøpe en optimus 111C hvis jeg finner en til salgs.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.