Gå til innhold
OleM

Hvilke dyr kan jaktes?

Anbefalte innlegg

Så det er ikke lov å bruke Berger sine Big Game-kuler med hulspiss? Disse kulene er designet for å brukes både til match og jakt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

STORVILT I NORGE: Elg, hjort, reinsdyr, rådyr. Dette er altså de fire jaktbare artene av storvilt. Rådyr regnes IKKE som småvilt, ikke under noen definisjon.

Vil legge til havert, steinkobbe, ulv og bjørn som arter du må ha skyteprøve for. For disse aterene må du i tillegg følge disse reglene for ammunisjon: Ammunisjon med kulevekt på mellom ni gram (138,9 grain) og ti gram (154 grain) skal ha en anslagenergi på minst 2700 joule (275 kgm) målt på 100 meters avstand, E100. Ammunisjon med kulevekt på ti gram eller mer skal ha en anslagenergi på minst 2200 joule (225 kgm) målt på 100 meters avstand,

For å jakte gaupe, jerv og rådyr trenger du også skyteprøve. Her gjelder disse kravene for ammoen: Under jakt med rifle på rådyr, jerv og gaupe skal det brukes ammunisjon med ekspanderende prosjektil, og anslagenergien skal være minst 980 joule (100 kgm) målt på 100 meters avstand, E100

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Man kan jakte småvilt med rifle. Det er faktisk veldig mange riflekalibere som kun er tillatt på småvilt. Når det gjelder krav om anslagsenergi og skyteprøve med rifle, så stiller rådyr, jerv, gaupe og bever i samme kategori.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.