Gå til innhold
  • Bli medlem

Vintertur for første gang - Hardangervidda.


ekwathne

Anbefalte innlegg

Poenget mitt var for det første å gi en oppmuntring til trådstarter etter at flere her la inn de aller dystreste advarsler. For det andre syns jeg det er viktig å få frem at man ikke bør ta råd om sikkerhet fra anonyme eksperter på en nettside som god fisk. Det er bedre å søke kvalitetssikret info andre steder. Min egen dømmekraft pleier å ligge et sted mellom middels og sviktende. Sikkert på omtrent samme nivå som din onkels.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Eksempelet til Aalstad ser jeg på (etter egen erfaring) som et meget bra og realistisk eksempel.

For det andre syns jeg det er viktig å få frem at man ikke bør ta råd om sikkerhet fra anonyme eksperter på en nettside som god fisk. Det er bedre å søke kvalitetssikret info andre steder. Min egen dømmekraft pleier å ligge et sted mellom middels og sviktende.

Min erfaring med dette forumet er at de fleste som kommer med råd her vet hva de snakker om. Og selv om du velger å ikke følge rådene gjør du lurt i å høre på dem. Spesielt hvis du anser din egen dømmekraft som så dårlig....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

He, he. For å bruke sitatet ditt, la oss slutte mens leken er god. Jeg skal faktisk tilfeldigvis ta en langhelg over Hardangervidda fra i morgen. Ustaoset - Rjukan. Gikk samme ruten i 1985 og mener å huske en veldig fin "ørkenstemning" med utsikt rett mot Gaustatoppen store deler av turen. Hvis forsiden på Dagbladet for en gangs skyld ikke lyver, er det også en viss mulighet for at vi overlever.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er beklagelig hvis mine innlegg kan tolkes slik at jeg mener all turvirksomhet i høyfjellet vinterstid er tilnærmet lik døden. Det er i allefall ikke hva jeg ønsket å få frem.

Med den sparsommelige informasjonen trådstarter gir i sitt første og eneste innlegg i denne tråden, mener jeg det er uansvarlig å oppfordre vedkommende til å labbe i vei på en krevende vintertur. Meningen med mine innlegg er å belyse at det kan gå galt dersom man tror en vintertur er som en sommertur, bare litt kaldere. Mitt eksempel er basert på erfaringer jeg delvis har gjort selv og delvis har bevitnet at mine turkamerater har gjort.

Det er ingen som dør av dehydrering i fjellet i Norge, men dehydrering gjør at man ikke tenker rasjonelt, og kan fatte dårlig beslutninger i en situasjon som allerede har smale marginer. Som oftest går det greit - og man blir en erfaring rikere, men ut i fra at trådstarter sier han aldri har vært på vintertur tidligere, mener jeg at hans erfaringsgrunnlag ikke er godt nok for en uke i hardt vintervær.

Ta noen kortere turer først, bli kjent med utstyret, rutinene og hva som funker og ikke funker. Det er som oftest ikke så mye som skal til, så å gjennomføre denne turen i løpet av vinteren lar seg gjøre med liott forberedelser.

God tur!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.