Gå til innhold
  • Bli medlem

22 ulver drept i Sverige idag.


DrDamage

Anbefalte innlegg

Jeg tror de som driver med dette har litt mer peiling enn de fleste andre her.

De har sikkert en god grunn til å skyter ulv.

Sannsynligvis. Samme sak med Hitler, som nok hadde ganske god peiling på invasjoner og utrydding av folkeslag. Vi får la dem som vet hva de driver med holde på i fred.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • Svar 51
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Jeg vil vel heller påstå at den første som kritiserer uten å sette seg inn i andres poenger, har tapt. Og mitt poeng var at man ikke nødvendigvis må akseptere alle tiltak bare fordi dem som setter tiltakene i verk, sannsynligvis er kompetente. Det er elitisme. Men jeg burde kanskje ha droppet eksempelet, for noen får tydeligvis vondt av å tenke..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I så fall tar du feil, for da har du oversett denne setningen: "The rule does not make any statement about whether any particular reference or comparison to Adolf Hitler or the Nazis might be appropriate, ..."

Jeg burde derimot ha husket på en annen lov, som omtaler sannsynligheten for at tråden ødelegges av geeks som misforstår med vilje.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var ikke meningen å bli 'shit-stirrer' (eller var det?), matpriser har riktignok ikke noe å gjøre med holdninger til ulveskyting. Matpriser (er enig at norske bønder er relativt fattig, men bør avvikles som art - da de er ikke konkurransedyktig på sikt) er vel styrt av rikinger som feks Reitan og svenske kjeder (vertikal og horizontal oligopoli). For det er holdningen til rovdyrjakt for dårlig i norge...vi lever jo i 'the twentieth century'...duh...elller var det 21ste? :) Forresten kan man ta en kjapt kikk på Carrefours online og andre, matprisene er faktisk ikke så veldig forskjellig (nå sammenligner vi jo en gourmetkjedes sin online pris med vanlig norske priser). I Aus eller USA ligger prisene vel på 1/2 norske priser, Søta bror ligger vel 1/3 under.....bare husk alt av meieriprodukter, kjøtt, osv. får opptill 180-500% import-tariff...ikke rart harry handel er populært...hadde selv tatt med hele skrotter hvis jeg bodde nær grensen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal du fyrst syte over dyr mat i Norge bør du sjå på totalen. Svært få land i verda har

ein så høgt levestandard som Norge. Om du rekner på det utifrå lønn vil du sjå at

nordmenn har att fleire kroner i lommeboka etter nødvendige utgifter som mat,

straum, hus og bil enn dei fleste andre landa vi liker å samanlikne oss med.

Dyre matvarer er (som du kommenterer) dei store kjedanes ansvar og

ikkje bøndene. Det er ikkje uten grunn at to av Norges rikaste menn

er kjøpmenn og ikkje gardbrukere...

Norge er ikkje konkurransedyktige på matvarer men det er likevel viktig

at vi har ei viss grad av sjølvforsyning. Ved ei eventuell krise kan vi

ikkje være sikre på at USA og andre vil være på plass å hjelpe oss.

Industri, media og dei fleste andre bransjer er også subsidiert i forskjellige

former. Vil du kutte ut dei og?

Subsidiering er heller ingen unik norsk politikk. Dei fleste land subsidierer

næringslivet på ein eller anna måte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

USA subsidierer landbruket sitt de også, det er derfor man får produkter av korn, mais og soya så svinaktig billige.

Anbefaler dokumentarene:

Food Inc. (2009) USA

Lets make money (2009) Tyskland

(Desverre uten undertekst, men kan du ikke tysk finnes den lett tilgjengelig med eng subs...)

Det er spennende med ett annerledes syn på matvareproduksjon og pengeomløpet blant de store gutta og hvordan investorer har balletak på nasjonene. De tar for seg moderne industriell matpolitikk, hvorfor maten er så billig i USA, hvordan prisen foregår globalt og Lets Make Money drøfter litt hvorfor USA gikk til krig mot Irak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å være litt mer off topic:

Vi har mange grunner til å opprettholde matproduksjonen i Norge. Det er de strategiske som er nevnt med matforsyning ved krise. Videre er det å bevare kulturlandskapet og kulturmangfoldet. Uten jordbruket gror naturen langt mer igjen og vi mister slette- og engemarkene som er veldig viktige for mangfoldet vi har i fauna og insektliv i dag. Jordbruket bevarer bondekulturen. Og flertalet av norske forbrukere er opptatt av å handle og spise norsk mat.

Jeg er opptatt av alle tingene over. Jeg er en gourmet og er veldig glad i lokale, særegne og ferske råvarer. Uten de ordninger vi har med subsidier og regler vi har i dag ville vi mistet mye av mangfoldet i Norsk matproduksjon og maten vi fant på supern ville vært langt kjedeligere.

Når det gjelder priser husker jeg en test fra jula der de sjekket hva som hvor det var billigst å handle julematen av Rema og butikkene i Svinesund. Medtatt bensinkostnader var Rema billigst. Dette var et spesielt tilfelle siden vi snakket om norsk julemat, men det viser at en ikke skal ha blind tro på at det er billigere i Sverige. Videre om vi ser på priser i USA og Australia har de andre regler hva gjelder genmanipulering, gjødsling, sprøytemiddel, dyrevelferd OSV. som bidrar til at maten deres blir billigere. Nordmenn har selv valgt å være strenge på disse feltene og det gir oss høyere priser.

Prisene på Norske matvarer er ikke høye alt tatt i betraktning, men de kunne kanskje vært litt lavere med flere tilbydere. Se på hva som skjedde når Lidl prøvde å etablere seg i Norge. Det endte i fiasko for de fordi norske forbrukere ikke ville ha utenlandske produkter, men samtidig satte det en støkk i de norske kjedene som gjorde at de startet lavprismerkene sine (f.eks. First Price og Landlord).

Tilbake on topic:

squidman: Kan du komme med noen begrunnelse for at holdninger til rovdyrjakt er for dårlige i Norge? Å debattere med deg selv om hvilket århundre vi er i er ikke et argument for noen ting...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er vel en tråd om ulv, og ikke om matpriser?

Brennpunkt - Offerlammene

Grunnen til at ulv skytes her til lands er vel pga bøndenes klaging om tap av sau, men fakta er at jerven er det rovdyret som tar desidert flest sau. Vi leser sjelden oppslag om bønder som vil bli kvitt jerven.

Sveriges mål er rundt 200 ulver, og man bestemte i 2009 å begrense ulvestammene til 210 individer. Derfor ble det 2 januar 2010 lisensjakt på Ulv for første gang siden 1965. Jaktperioden gjaldt til 15 februar. Hvorfor man vil ha en så liten stamme i så stort og øde land som Sverige aner jeg ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bøndene (og reineiere) er også aktive i å få begrenset jervebestanden (det drives en målrettet lisensjakt på denne bestanden). Grunnen til at du ikke hører noe om dette er fordi det ikke er hett stoff for media. Det er ikke bøndenes skyld at de fleste "byfolk" ikke vet hva en jerv er...

Hvilken begrunnelse har du for å si at 210 ulv er lite. Har du studert hvor mye areal ulven faktisk trenger per flokk og hvor mange elg, hjort, rådyr og andre byttedyr en ulv feller i året?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvilken begrunnelse har du for å si at 210 ulv er lite. Har du studert hvor mye areal ulven faktisk trenger per flokk og hvor mange elg, hjort, rådyr og andre byttedyr en ulv feller i året?

Jeg har ingen god begrunnelse for å synes 210 ulver er lite, men at det er flere arter av andre dyr i feks Norge og Sverige er det liten tvil om. Revirstørrelsene til ulv er som regel på rundt 1000 km² her i Skandinavia. Til tross for at revirene er så store, reiser mange individer ut med tiden på såkalte vandringer.

Sør-Skandinavia har de siste tiårene hatt den tetteste elgbestanden i verden, og det gjør tilgjengeligheten av byttedyr svært stor. Ulven har derfor ikke problemer med å skaffe seg mat i norske og svenske skoger. Ulvene spiser også rådyr, og der bestanden er tett utgjør det en stor del av ulvenes måltid. Spesielt for enslige ulver da rådyr er mye lettere å felle enn elg, selvom det også hender at enslige ulver feller elg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

"Dersom det slås fast at Candice Berner faktisk ble drept av ulver, vil det være det første tilfellet i Alaska. "

"En annen teori går ut på at ulven kan være utstøtt av flokken og dermed måtte skaffe mat på egen hånd."

Så det kan tvilsomt være ulvedrap i Alaska eller daglige artikler fra Russland som er årsaken. Jeg heller mer mot gamle forestillinger, eventyr og sagn fra den tiden folk var uopplyste som går ulven i urettferdig behandling, dersom vi skal påpeke en motforestilling i massene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det du gjør nå, er bare å strø salt i et allerede infisert sår. Alle vet at det KAN skje at en ulv angriper. Det er jo ikke noe nytt.

Jeg mener dog å huske at det er flere som dør av fallende flydeler enn av ulveangrep. Og for ikke å snakke om den livsfarlige elgen.

Nei, la ulven få sjansen til å bli kvitt stempelet som blodtørstig menneskeeter. Første bud må vel da være å la være å poste inlegg som

du gjorde her. Og forresten, i Alaska finnes det et sted mellom 7700 og 11200 ulver.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil vel heller påstå at den første som kritiserer uten å sette seg inn i andres poenger, har tapt. Og mitt poeng var at man ikke nødvendigvis må akseptere alle tiltak bare fordi dem som setter tiltakene i verk, sannsynligvis er kompetente. Det er elitisme. Men jeg burde kanskje ha droppet eksempelet, for noen får tydeligvis vondt av å tenke..

Tar det tilbake da. Det er mulig det er et godt eksempel for de som sidestiller jødeutryddelsen med ulvejakt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Salt desifiserer faktisk infiserte sår.. :) Sår bør være åpen og ferske før man slenger salt i dem. :)

hehe, joda, men det svir noe inni helvete. Er helt med på at utrykket "å strø salt i såret" er noe misbrukt.

Får håpe poenget kom frem uansett, at ulven ikke bør fremstilles som en brutal menneskeeter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"En annen teori går ut på at ulven kan være utstøtt av flokken og dermed måtte skaffe mat på egen hånd."

Eller kansje det var ei tispe som hadde premenstruelle aggesjoner?? Eller en ulv som var rammet av diabetes og hadde irrasjonelle følinger?? :)

Goodness gracious mee....

Jeg heller mer mot gamle forestillinger, eventyr og sagn fra den tiden folk var uopplyste som går ulven i urettferdig behandling, dersom vi skal påpeke en motforestilling i massene.

Hvilke eventyr og sagn er det egentlig du mener her?? Da jeg selv fikk høre eventyret om rødhette og ulven for drøyt 50 år siden, skjønte til og med jeg at det var ett eventyr.

Det som derimot siden den gangen er blitt en myte og en urban legende, er mantraen om at ulven ikke kan eller vil , noensinne, angripe, drepe og spise ett menneske.Løven , jada, og både tiger og isbjørn. Til og med brunbjørnen kan man akseptere gjør dette av og til . Men å påstå at ulven gjør det blir latterliggjort på samme måte som om man hevdet at jorden var flat. Jeg skjønner ikke hvorfor. Hvorfor synes dere det er mer støtende at noen hevder at en ulv kan spise ett menneske, enn om foreks. en isbjørn gjør det??

Det er godt dokumentert at ulv har drept og spist mennesker på de kontinentene det finnes ulver. Også i europa. Også i det 20 århundre. Jeg har riktig nok ikke hørt om noen i det 21 århunre enda...bortsett fra dette i Alaska da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.