Gå til innhold
  • Bli medlem

hvilken kniver bruker dere.


jason

Anbefalte innlegg

Cold Steel Master Hunter - holder seg skarp ufattelig lenge, men tung å sette opp, og veier litt, størrelse ca det samme som F1, stygg men praktisk slire i plast.

- Denne blir mest med i jaktsammenheng.

Selvlagd tollekniv med 7cm damaskblad, og rårandslærslire med hempeknapp.

- Favoritten, men bladet blir litt i knappeste laget til flåing. Er med på alle dagsturer og som backup til førstnevnte på jakt. En drøm å sette opp, akkurat passe hardt stål.

Leatherman Wave 1.

- Er med på lengre turer. Godt fornøyd med, men kunne tenkt meg et lettere multiverktøy som har følgende: god tang, kniv, flattjern, fil, og gjerne syl og sag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

På "tur" blir det stort sett en F1. På jakt får den selskap av en Fällkniven VM1 med 3G-blad, sinnsykt skarp og så liten at den er lett å håndtere.

Setter pris på flott håndtverk og ikke bare bruksegenskaper også.. Kniven med damaskblad er fin til flåing, men holder ikke så lenge som Fällkniven.

kniver.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mora (KJ Eriksson) 711‏: Veier 60-70 gram. Koster ca. 70 kr. Veldig god å spikke med(fjærpinner osv.) Tåler sykt med juling. Barberbladskarp etter sliping med Lansky settet. Bestillt Kydex slire til ca. 250 til denne 8)

Leatherman: Vanlig gammel modell. Tung, men har skikkelig tang. Savner sagblad og saks. Skulle kunne kjøpt moduler/ekstra blad.

Strømeng 9": Blir lite brukt, slira har krympet :( (skulle hatt kydex her og :) ) Måtte jeg kun klart meg med en kniv, hadde jeg tatt denne...

Laplander sag: Denne foldesaga er gull.

Lyst på Cold Steel Kudu. Lest endel bra om den. Til ca 90 kr kniven gir den nok uttelling. 70-80gram.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Har brukt litt forskjellig de siste årene.

De jeg bruker pr. i dag er:

Helle Harding - Fin allround turkniv. Denne bruker jeg til det meste

Enzo Trapper - Meget god turkniv jeg bruker til det meste. For tiden min favoritt, mest pga jeg har laget den selv :) (kjøpt blad og laget håndtak selv)

Leatherman Charge - Multitool som har fått mye juling, fortsatt like fin

Benchmade mini griptilian - Liten foldekniv jeg bruker i det daglige til alle små gjøremål

Mora - Knallgode arbeidskniver hvor man får veldig mye for pengene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med en vanlig Mora kniv. Disse knivene er både bra og billige og jeg har flere stykker liggende rundt forbi. Rustfrie, blått skaft, til fiske, båt og lignende og vanlige karbonstålkniver, rødt skaft, inne i huset og i garasjen. (Tidligere drev jeg noe med seiling, halv tonn for de som kjenner til seilbåter, og da var det alltid en rustfri Mora kniver festet på strategiske steder om bord i båten i tilfelle noe måtte kappes i en fart.)

Men jeg innrømmer gjerne at en Mora kniv ikke tar seg så bra ut i beltet på en friluftsmann, og jeg har også andre kniver.

En Brusletto Troll, Helle Harding, og en hellekniv som ligner litt på Harmoni pluss men som visst er ute av produksjon. (Forståelig siden det er den tredje kniven jeg har siden de to andre knakk i skaftet.) Jeg har også en 9" samekniv fra Strømeng, men den brukes veldig skjelden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men jeg innrømmer gjerne at en Mora kniv ikke tar seg så bra ut i beltet på en friluftsmann

Jeg synes den tar seg veldig bra ut, men så spør jeg ikke stilpolitiet om moteråd heller... Men så er vel jeg neppe utendørs nok til å kvalifisere til friluftsmann. Når jeg likevel får lurt meg over dørstokken så er det mora med rødt plastskaft i beltet. Mer spesifikt mora 511.

Må innrømme at det skyldes litt at Helle jegermester (som jeg fikk velge ut selv i bursdagsgave) viste seg å være feil kniv til mitt bruk. Føles ikke helt riktig å svi av minimum 6-700 kroner i et nytt knivkjøp da...

Men jeg ville ikke hengt morakniven i beltet om den ikke holdt mål til mitt bruk. Tipper den blir hengende der lenge. Bonus er at den lar seg bruke under sekk uten at den gnager, klemmer eller presses ut i rare vinkler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.