Gå til innhold
  • Bli medlem

"Bibelen"...vår veiviser


Atomsilda

Anbefalte innlegg

Annonse
Ahhh...endelig er den kommet. Koser meg foran peisen med den NYE boka...Norges Fjelltopper over 2000m. En fantastisk flott bok på alle måter! Gratulerer til Morten og Julia! :shock:

Veldig enig. Sitter med en Guinness og blar i boka som ble hentet på posten i dag. Ikke vanskelig å få inspirasjon, nei. Spesielt siden jeg aldri har fått tak i den forrige utgaven... Nice!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har vi hentet den nye topp-bibelen på postkontoret, og all kjedelig aktivitet som rydding og vasking ble raskt nedprioritert. Det er blitt mye titting i den nye tungvekteren. Jeg har i første omgang konsentrert med om bildene i boka. De er kjempe bra, spesielt soloppgang/solnedgang bildene. Nå er jeg motivert for kalde teltturer med herlige solforhold!

Takk for at dere deler de herlige bildene med oss!

Gleder meg til å lese i den også :shock:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er forskjellen på denne og den første "bibelen"?

Det er mest evolusjonære endringer. Det er på ingen måte noen helt NY bok, men det tok faktisk over et år (ikke nonstop arbeid) å gjøre alt som skulle endres.

Kort fortalt er endringene som følger:

Fysisk attributter:

1) Økt vekt (for noen en ulempe), boka veier nå borti 3 kg og etter en snau uke med alt for mye bokskuffing kaller jeg den bare 3-kilos-djevelen :lol:.

2) Økt format 24x30 cm kontra 21x28 cm i 1. utgaven.

3) Noe færre sider 544 kontra 560 i 1. utg. 3. opplag

4) Samme papirvekt (130g) men et mer kompakt og bildevennlig papir. Bildene tar seg bedre ut. Papiret virker (er) mykere og boka er ikke så tykk som forrige utgave.

5) Papirovertrekk er erstattet med kunststoff (altså overtrekket under smussomslaget). Dette er en god porsjon dyrere, men vil forhåpentligvis bidra til at innbindingen holder bedre (er jo en tung bok).

Innhold:

1) Alle kartene er laget mer eller mindre fra bunnen av. Kartbildet i bunnen er annerledes enn i 1. utgaven og symboler er litt annerledes. Kartene inneholder langt mer informasjon (bl.a. terrenghøyder, navn osv.). Gjennomgående mer detaljerte kart med mindre (er aldri helt sikker på dette med større og mindre målestokk :D ). Dessuten er det med flere 1:25 000 utsnitt. Så kort oppsummert. Alle kartene er nye. Større detaljeringsnivå. Mer informasjon og flere utsnitt.

2) Kapittel om Jan Mayen og 2000k toppene på Beerenberg.

3) Noen artikler er fjernet mens noen få artikler er nyskrevet.

4) Topplister og toppoversikter er oppdatert etter beste evne. Topplista har (surprise) vokst siden sist.

5) Rutebeskrivelsene er stort sett som sist, men i forbindelse med en del topper er de utvidet / trimmet / endret. Det er også føyd til en "tips-seksjon" mange steder.

6) Pga. mer innhold og større bilder er designet trimmet, strammet opp og effektivisert litt. Var tvingende nødvendig. Vi synes det er bedre og at det gamle var vel plass-sløsende, men det er det sikkert delte meninger om.

7) Sist men ikke minst. Ikke alle, men flertallet av bildene i boka er nye i forhold til sist utgave. Det dreier seg med andre ord om flere hundre nye bilder siden sist.

Apropos bokhandlere når og hvor. Litt tilfeldig når og hvor den er å få tak i. Vi jobber på spreng med å få sendt ut til alle som har bestilt. Først sendte vi til alle som hadde forhåndsbestil. Så begynte vi å kjøre rundt med kassebilen vår (4. turen til stor Oslo ble gjennomført i dag, 3kg-djvevelen må vite, ikke plass til så mange i hvert billass :D ). Oslo er stort sett forsynt nå. Drammen, Tønsberg og Sandefjord i morgen. Resten av landet i løpet av uka og begynnelsen av neste uke.

Og til vedkommende som etterlot seg 33 bøker hos Nomaden - pussig, for vi leverte "bare" 20 :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er du litt "over snittet" interessert i fjell og topper,- finnes det jo ikke noe bedre enn å sitte ved peisen...drømme seg bort i denne flotte boka for å planlegge nye turer blant tindene! Det er rett og slett himmelsk! :!:

Er vel fortsatt hakket bedre å sitte på en frisk knaus Jørn :wink:

"Bibel og Bibel", er kanskje på tide å dele "vår Bibel " i "Det gamle testamente" og "Det nye testamente".

I normale(?) folks religion tror jo noen på Det gamle testamente (Jødene), mens kristendommen tuftes på Det nye testamente.

Har vel snart blitt slik blant 2K-samlere også, selv om noen få fortsatt tror på Tor, Odin og hammeren Mjølner, dvs Røyne...........

Venter spent på 3-kilos-djevelen (Det nye testamente), var ikke å oppdrive her i Trheim idag 27/10 .........

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En utrolig flott bok som er lagt sjel i! Den kan forfatterne være stolte over, og håper for deres skyld at boksalget blir toppers. :D

Eneste kritikk er et par merkelige grønne trekanter ved elvekrysning (Simledalen og ved Tverrådalskyrkja). Jeg tror også at graden øst for Midtre Rauddalseggje er litt mer enn 2. I tillegg er det et par skriveleif (helt naturlig), spesielt én jeg tenker på. :-):)

Lykke til videre, og håper at dere får overskudd til å lage de to andre Jotunheimen-bøkene som også er unikt praktfulle. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De grønne trekantene var merkelige :) Leste ikke du korrektur på kartene da Sondre? Kanskje de snek seg inn senere.

Skriveleifer er det flere av, noen faktafeil også (i alle fall i et par bildetekster), men den ENE du tenker på er jeg likevel meget nysgjerrig på Sondre :-)

En "Leifeoppsummering" kommer etter hvert på www.2000meter.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De grønne trekantene var merkelige :) Leste ikke du korrektur på kartene da Sondre? Kanskje de snek seg inn senere.

Skriveleifer er det flere av, noen faktafeil også (i alle fall i et par bildetekster), men den ENE du tenker på er jeg likevel meget nysgjerrig på Sondre ;)

En "Leifeoppsummering" kommer etter hvert på www.2000meter.no

De grønne trekantene snek seg nok inn, de var i alle fall ikke på de kartene du sendte meg. :) Den ene leifen jeg tenker på var "s"`en i etternavnet mitt bak i boka, hehe. :D Ler litt av det, fordi du ikke er den eneste som har skrevet det feil. :(:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skrivefeil eller ikke - Nå vet jeg hva jeg skal gi til venner og kjente til jul - der reddet dere meg - TAKK!

Fatter'n har allerede 3 eks. av gamle-testamentet (en hjemme og en på hver hytte), men jeg føler han kunne trenge ny-testamentet på lett tilgjengelig dass i tillegg. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og i går (30.10.09) var den på plass i Trønderriket også :)

Hos Norli i Nordre står det enn så lenge en stor stabel.

3 kg kan nok stemme ja, var tilnærmet likevekt med nye Testamente i venstre hånda, og en sixpack i høyre hånda.

Veide den nettopp til 2938 gram, så det stemte bra.

Skulle jeg ha noe negativt å si, må det være at den er for billig. Man føler jo seg som en småkjeltring etter å ha kjøpt den.

Konjakkflaska som ble fortært til den første gjennomskumming av boka, er idag tom. Og tro meg, slettes ikke til glede lenger, heller tvert imot (ihvertfall idag)

Boka derimot er fortsatt er like full, og til stor glede leeenge.

Prisen var tilnærmet den samme :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skulle jeg ha noe negativt å si, må det være at den er for billig. Man føler jo seg som en småkjeltring etter å ha kjøpt den.

Du, det er jeg faktisk litt enig med deg i. Jeg nevnte for en kamerat hvor mye den kostet, og svaret var: "Kødder du?" (og da i den forstand at han syns det var billig...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjempebok!

Selv om jeg ikke kommer til å besøke flere av de nevnte toppene er det virkelig inspirerende å se alle de flotte bildene og fine naturen. Jeg liker tanken på selv en gang å kunne ta slike overnattingsturer på topper her nord for å få sånne flotte soloppgangsbilder. Virkelig til inspirasjon - men det ligger mye trasking bak så timebetalingen er sikkert ikke all verden, kan jeg tro :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.