Gå til innhold
  • Bli medlem

Alle norges 430 kommunetopper tatt


askogvoll

Anbefalte innlegg

Gratulerer!

Regner med at det kan bli noen som er som Trænstaven . Det var en utrolig gøyal topp. Egil Fjellheim i Rana Spesialsport var med oss og gjorde turen til et eventyr. :wink:

Fikk anledning til å bestige Trænstaven i sommer under årets Trænafestival. Den er jo på ingen som helst måte noen høy topp, men til gjengjeld svært så karakteristisk. Rana Spesialsport sto for opplegget, og jeg må si jeg er imponert over de folkene. Hadde kanskje trodd at de ville innta en litt småarrogant tone overfor oss amatører, men tvert i mot! De framsto som profesjonelle og svært sympatiske folk. (Trodde ikke jeg skulle si dette om Ranværinger :) )

Og etterpå var det "utendørskonsert" i Kirkehelleren med Sivert Høyem. Helt rå akustikk. :D

Trond.

post-1651-133474663975_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Inger Lise: Skjønner godt at Nord-Norge har veldig mange flotte kommunetopper! Klarer du å rangere de 5-10 flotteste kommunetoppene som er fine å få med seg? Har satt for meg en liste med ca. 20 topper som jeg har lest om er flotte, og de vil jeg få med meg. Dere har jo reist land og strand der oppe og kan sikkert nevne de fineste. :) Hm.. skal ikke se bort ifra at jeg kommer til å ville ta alle kommunetoppene i Nord-Norge også, livet er jo langt (forhåpentligvis), trenger ikke ta alle i én jafs. Kommer an på motivasjon, prioritering og økonomi. :wink: Har lagt merke til at sønnen (??) deres er meget aktiv med å bestige topper! Moro å se at andre ungdommer har sett lyset, og gjør det på en kul og original måte. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei ods :shock:

Det var et flott bilde du la inn. Morro å se hele ruta opp på avstand. Håper noen har bygd opp den delvis raste varden på den flotte toppen.

Du er fra en vill og vakker del av Norge. Blir nesten det samme som i sogn og møre. :lol: Vi bor i Trollheimen som også er flott, men med mye roligere fjell. Vi tre har laget oss en topp 30 liste. Det er veldig vanskelig å skulle plukke ut de beste. Det er ikke bestandig den høyeste og vanskeligste som er fineste. :) Slik som Trænstaven og Tomskjevelen med verdens råeste utsikt. Sikkert mange som er enig i det. Været har jo også mye å si der. Drar nå på ny tur før snøen legger seg.

Carpe diem. Inger Lise :shock:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sondre. Paal er sønnen til Otto. Han synes dette er rasende morro. :) Veldig lett å få med på tur han. Supert å høre at du vil bruke litt tid i nord. :shock: Skal gi deg noen som vi syntes var prima topper der oppe. Helldalisen ( Steigen ) og Skjelåtind ( Beiarn ) i august ,er til å få tårer i øynene av. Suliskongen ( Fauske ) en mektig vårskitur. Oksskolten ( Hemnes ) spennende over den flotte blåisen. Møysalen ( Sortland/ Løddingen ) MÅ bare ta den. Trænstaven ( Træna ) som er mye omtalt :) Steintinden ( Rødøy ) stor vårskitur der du ikke ser de enorme sprekkene som kommer frem på høsten :shock: Hermansdalstind ( Moskenes ) og Higravtind ( Hadsel/ Vågan ) i Lofoten kan man bli helt svimmel av alt det ville. :lol: Store Kågtind ( Skjervøy ) vi ble veldig betatt av dette området. Dette er jo kommunetopper, bare tenk på alt vi IKKE har gått på, men vi skal jo være her en god stund til :P Har prøvd å vise alle opplevelsene gjennom bildene på wwv.no Har mange flere bilder, men da hadde vi sprengt data banken til Frode.

:) Inger Lise

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det vel også sånn at Inger Lise & Co ikke alltid har hatt de beste forhold under sine toppturer, så det ligger kanskje noen perler der ute som de rett og slett ikke har sett!! :shock: F.eks. Snøtind i Rana... Men jeg er jo fornøyd med at "min" kommunetopp, Skjelåtind i Meløy/Beiarn, er med på lista... :shock:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei TL.

Da fikk du jammen både i pose og sekk på Træna :) Egil Fjellheim i Rana Spesialsport har en egen evne til å få folk til å slappe av. Da vi kjørte i hans 22 fot Buster 225 heste krefter i bølger på 5-7 meter tilbake til Mo I Rana , må jeg si jenta født på fjellet var rimelig skjelven.

De skal ha samme opplegget under Trænafestivalen neste sommer også. :)

Hei Vandrefalk.

Skjelåtind med sine enorme sprekker var et mektig syn. :shock: Kan si helt sikkert at vi drar tilbake til området. Det er riktig at vi ikke bestandig har hatt knall vær på turene våre. Da vi gikk på Snøtind ( Svartisen ) hadde vi tett tåke i 9 timer. Johan gikk bak Otto med gps og sa høyre, venstre. Det var bare 4-5 meter sikt. Finnes ikke referanse punkt på bre :shock: he he.

Inger Lise :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når det gjelder Snøtind kan jeg anbefale en vårskitur slik som jeg beskriver i min turrapport derfra (Fjelljo på wwv.no), men i tillegg legge inn overnatting på: http://www.foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=345100&imageoffset=94&utvalgid=9&offset=90

og en bestigning av: http://www.foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=373117&imageoffset=66&utvalgid=9&offset=60

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Inger Lise, gratulerer med samlingen deres! :)

Jeg hørte om dere første gang da min far ringte i sommer og kunne fortelle begeistret om at han akkurat hadde vært og hentet dere med båten i Helldalen etter turen til Helldalisen i Steigen kommune. Han fortalte da om at dere hadde kun få turer igjen (blandt annet Trænstaven som dere hadde planlagt å avslutte med) og vi ble enige om at det dere hadde gjort var mektig imponerende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei NOTAM :o

Det var jammen hyggelig.Verden er ikke stor. Hvis dere går inn på wwv.no og søker på Helldalisen så vil dere se at denne er en av de store favorittene . Har veldig mange bilder. Faren din har vært der både sommer og vinter, ja han har vel vært på alle topper i området. :D Du kan hilse han fra oss og si at han må få tatt turen til Trænstaven som han ønsker seg. Under Trænafestivalen får han jo hjelp av Rana Spesialsport. GØY :oops::)

Inger Lise.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får satse på å ta alle fylkestoppene jeg etterhver, å gå ned til alle kommunetoppen har jeg nok ikke tid og annledning til å gjøre, selv om det er noe som hadde vært skikkelig morsomt å få gjort en gang :D

Vil tro at man blir godt kjent med leiebilfirmaer og småflyplasser når man skal dra land og strand for å samle topper.

Nordens 2K topper hadde vært morsomt å fått med seg, samt en tur til Jan Mayen er heller ikke å forrakte :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Hei,

Slutter meg til gratulantene. Imponerende bragd!

Jeg var forresten på flytebrygga i Kjøpsvik da dere kom tilbake fra Bjørntoppen.

Var innom en kompis som er skipper på en av skyssbåtene, før jeg dro til Storelva og campet i påvente av Stetind neste dag. (Normalruta). Turen ble 100% vellykket med flott turfølge og Stetind i godlage.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.