Gå til innhold
  • Bli medlem

Har du møtt ville dyr på din ferd?


Sisher

Anbefalte innlegg

Gaupe:

Ikke akkurat i villmarka, men dog… Da jeg i juli 2006 kjørte gjennom Vang i Valdres måtte jeg bråstoppe for en gaupe som sto i veikanten og lurte. Jeg stoppet 5-6 meter unna, og da forsvant den raskt opp i skogen. Kjappere enn jeg rakk å ta fram kameraet... Dette var litt øst for Øye, langs med Vangsmjøsi.

Ørn:

Skulle gjerne hatt kameraet klart dengang vi tuslet nedover fra Surtningssui (2302). Plutselig ble stillheten avbrutt av noen rungende vingeslag! Noen meter unna, på høyde med oss, dro en ørn utover i fjellheimen. Et mektig syn!

En hare sprang en gang foran oss oppe ved Synshorn (1475) ved Valdresflya. Den var ganske stor, og du verden så fort den sprang oppover mot toppen! :D

Har også sett én eller flere ganger: Elg, rådyr, hjort, røyskatt, rev, huggorm, stålorm, moskus, grevling …

På seilturen mellom Island og Jan Mayen i juni 2008 så vi flere ganger niser som svømte under og ved siden av båten. Moro! Hval fikk vi også se noen ganger, og det var ganske imponerende å se de svære dyra velte seg i havet ikke langt fra oss! Noen bilder derfra, tatt av Erik Aaseth:

http://www.pbase.com/eaaseth/image/100385508

http://www.pbase.com/eaaseth/image/100385511

http://www.pbase.com/eaaseth/image/100385625

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Rev, hjort og ørn (både kongeørn og havørn) har eg sett på fjellet, men det møtet med rovdyr som har gjort størst inntrykk på meg var då eg 11 år gamal var med pappa for å dra krabbeteinene. Ein spekkhoggar kom sigande inn fjorden, og bles berre 20-30 meter frå oss. Eg trur kanskje det var fyrste gongen pappa ikkje måtte be meg om å sitje i ro i båten :lol: Seinare har eg vore heldig og sett mykje kval; spermkval og grindekval ved Grønland, niser og fleire spekkhoggarar på sjøen heime, og nokre flotte delfinar som surfa rundt baugen på båten ein strålande dag på tur gjennom sundet Little Minch mellom Skottland og Hebridane.

For eit par år sidan budde eg i ei kjellarleilighet i skogkanten her i Florø. Ein sommardag vaska eg opp mens pizzaen stod i omnen. Pizzaen var klar før eg var ferdig med oppvasken, så den vart sett på rist på benken. Plutseleg rasla det i graset utanfor vindauget, og der kom ein mår sprettande. Eg vart ståande utan å røre meg og sjå på den. Han hoppa gjennom eføyen som voks utanfor, og kom heilt bort til veggen. Plutseleg røyste han seg på bakføtene, og stakk hovudet og framføtene inn gjennom vindauget og snusa. Han såg meg rett i augene eit lite sekund, men snusa vidare og såg seg rundt i kjøkkenet eit lite øyeblikk til før han snudde seg og rusla til skogs igjen. Etter denne opplevinga gjekk det fleire veker før eg turde vaske opp utan å ha kameraet i lomma.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En kompis og jeg gikk på noen nyslåtte sauer, hvorav den ene levde. Bjørnen var et sted like i nærheten, men vi så den ikke. Vi rygget ut av terrenget ganske fort. Vi kjørte et stykke unna for å sette opp lavvoen. Midt på natta våkna jeg av "grynting" like utenfor teltet. Jeg var sikker på at bjørnen hadde funnet oss... Til slutt måtte jeg kikke under duken. Der gikk det en flokk rein.. :lol:

I sommer satt jeg i båten og pilket. Plutselig dukker det opp ei nise rett ved siden av båten. Jeg skvatt høyt!

Ellers er vel jerv en av de flotteste opplevelsene, selv om den var et stykke unna.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bjørn i Femundsmarka i påsken for 2 år siden. Noen km sør for Røosen. Vi kjørte ned en skråning for å komme ned til Femunden. Min mann kjørte foran. Han stoppet plutselig fordi han så et stort dyr på ca. 100m avstand. Deretter skjønte han at det var bjørn. Først hvisket vi, til vi kom på at det kanskje var bedre å snakke veldig høyt. Bjørnen gikk videre og vi kjørte ned i en stor bue mens vi sang høyt. Vi så sporene og de var store. Nede da vi tok på oss flere klær, holdt vi godt øye med omgivelsen.

Det var spennende.

Ellers har jeg også truffet på elg flere ganger, om sommeren og på høsten, med og uten unger. Max. 5 stk tilsammen. Men ikke vært i spesiell nærkontakt.

Veldig artig, tror den er en fast boer gitt. Samme tid fisket jeg oppe ved skarpåstjønna uti femunden hvor jeg så sporene etter den. Var på jakt nå i høst og tror du ikke vi gikk på den, veeldig spennende men siden jakthundene var med så valgte vi å snu litt andre veien. Var en litt annen plass i marka det, samtidig vet jeg at det er en som herjet der i elgjakta ifjor. Og jeg skal jakte elg der om en uke :shock: med fellingstillatelse på bjørn... mer spennende blir det ikke :shock:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.