Gå til innhold
  • Bli medlem

To menn reddet ned fra Ytstetind


Lyngve

Anbefalte innlegg

Nå blir dette litt røde kors, men det gjelder alle de frivillige grenene.

Medlemmene i frivillige hj.korps er vel ikke med pga klubbkvelder eller loddsalg? Jo flere og oftere profesjonelle (og kostbare) som settes inn, jo mer utfaset blir de frivillige. Undrer meg at så mange, spesielt i utkantene gidder være aktive medlem.

Det vil være dumt å gjøre det motsatt vei, at de som har dette som jobb og skal være proffesjonelle skal ha færre saker mens de som gjør dette på "hobbybasis" skal brukes som om de skulle være ansatt.. En bør ikke benytte frivillige om en f.eks har en enkel redning av personer en vet hvor er og har ansatt mannskap som skal kunne gjøre slike ting.. Frivillige bør sendes inn om det trengs for å finne noen raskere eller om det ikke finnes et alternativ

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • Svar 55
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Jeg vil ikke kommentere denne konkrete saken for å si det på politikerspråk, men jeg er av den oppfatningen at når noen trenger hjelp i fjellet så sørger man får å få vedkommende ut raskest mulig, og er helikopteret tilgjengelig så brukes det. Man sender ikke Røde Kors ut for å traske i timesvis, når saken kan løses på en time.

Det å finansiere en redningstjeneste er ikke det verste skattepengene kan brukes til, og jeg håper heller at helikopteret flyr en gang for mye enn en gang for lite.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å ha en noenlunde økonomisk kontroll på virksomheten, så er det såklart essensielt å skille mellom trening og oppdrag.

Jeg synes forøvrig det er bedre at redningstjenesten står parat til virkelige oppdrag, enn å være ute på "lekeoppdrag" i tide og utide. Det kan faktisk handle om tid, og da er det utilgivelig å være opptatt med uvesentligeter.

Alternativet er en kraftig kostnadsøkning i økt beredskapsnivå. Og snart må vi stå klar for å redde hverandre alle mann.... ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

men jeg er av den oppfatningen at når noen trenger hjelp i fjellet så sørger man får å få vedkommende ut raskest mulig, og er helikopteret tilgjengelig så brukes det.

Jeg er forsåvidt enig i at folk skal få komme raskt ut når de trenger det. Problemet er at mens helikopteret utfører den transporten er det ikke lenger tilgjengelig for trafikkulykker, drukningsulykker, hjerteinfarkt osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selvfølgelig er helikopteret tilgjengelig for skarpere oppdrag hvis det skulle dukke opp. Det er jo ikke slik at helikopteret mister kontakten med omverdenen når de flyr avgårde. Hvis noen er livstruende skadd på nabofjellet vil de jo få melding om det og dermed avbryte pågående aksjon.

Tror nok både mannskapet på helikoptrene og redningssentralen klarer å skille mellom "drosjeoppdrag" og situasjoner der det står om liv. Jeg har overhodet ingen tro på at det kommer til å bli noe misbruk av redningstjenesten vår. Tror nok folk flest har en rimelig høy terskel før de ringer politiet og ber om hjelp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.